tirsdag 16. desember 2014

Adventskalender luke 16

Siden vi støttet Sykehusklovnene tidligere i høst, så får vi gjøre noe internasjonalt også før året er omme.


For tiende året på rad inviterer Stand Up Norge AS og UNICEF NORGE til Julegalla på Latter.

Pernille Sørensen, Gustav Nilsen, Paul Håvard Østby, Ørjan Burøe, Bjørn-Henning Ødegaard, Henrik Thodesen og Jonas Bergland er Stand Up-komikere som entrer scenen på Latter. De stiller opp gratis, og alle billettinntektene går uavkortet til UNICEF.

United Nations Children’s Fund (UNICEF, opprinnelig United Nations International Children's Emergency Fund) er FNs barnefond og verdens største hjelpeorganisasjon for barn. UNICEF arbeider i 190 land. De ansatte er fordelt på hovedkvarteret i New York, regionskontorer, landkontorer og i nasjonalkomiteer.

UNICEF ble opprettet 11. desember 1946 for å hjelpe europeiske barn etter 2. verdenskrig. Det var meningen å legge ned organisasjonen da etterkrigsarbeidet var avsluttet. Det store behovet for hjelp til barn i Afrika, Asia og Latin Amerika gjorde at man isteden utvidet UNICEFs mandat til å gjelde absolutt alle barn i hele verden. I prosessen ble navnet endret fra United Nations International Children's Emergency Fund til United Nations Children’s Fund. Ettersom akronymet UNICEF var så kjent, valgte man å beholde det selv om navnet ble endret.

UNICEF har blitt tildelt flere priser for sitt arbeid. Blant annet fikk organisasjonen Nobels fredspris i 1965 for å bygge broer mellom nasjoner og folkeslag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...