tirsdag 29. mars 2016

Har du lyst til å engasjere deg?


Kan vel ikke akkurat si det var en drøm å stå opp i dag tidlig. Etter klokkeflytting og mange fridager så er vel ikke akkurat å legge seg om kvelden vært hovedprioritet.


I natt regnet og blåste det, så det var bare å lukke soveromsvinduet for å få sove. Siden vinduet blås helt opp og det regnet inn, men jeg lå fortsatt bare å vred med. Nei Ole Lukkøye var langt unna, håper han stikker innom litt tidligere i kveld.


Etter alt mildværet i det siste med godt ispedt regnvær så er det ikke mye hold i snøen lenger. Det er lett å glemme for små frøkner som er superivrige.


Spørs om jeg tar med meg Ronja på geocaching i morgen, har iallefall planer om å finne koordinatene til bonuscachen så jeg får startet utleggene der snøen er borte allerede. Så må jeg vel plukke noen i samme slengen før det blir husvask hjemme.


Håper på solskinn så jeg kan vaske litt klær og henge til tørk ute. Det er ikke noen som lukter så godt som klær som har hengt til tørk ute i frisk luft. Håper på fint fotolys så det kan bli mange bilder også. Snart ferdig med påskebildene så da er det på tide med påfyll.


Spørs om jeg skal finne et sted som frøkna kan få ut litt energi, med bra bakgrunner. Kanskje jeg skulle bli med på et par av bildene også...


Jeg har sikkert nevnt det noen ganger tidligere, at jeg støtter en organisasjon som heter La Humla Suse. Der får jeg nyhetsbrev fra tid til annen. I dag kom årets første: 


Så du noen gåseunger i påsken? Visste du at en av de aller viktigste blomstene for humledronningene når de våkner fra vinterdvalen er gåsungene som kommer tidlig på våren? Gåsungene er egentlig blomstene til seljetreet. Gule gåsunger er hannblomster og grønne gåsunger er hunnblomster som finnes på hvert sitt tre. Humledronningene flyr fra tre til tre og samler pollen fra hannblomstene og nektar fra hunnblomstene. Dette er viktig mat for de første humlebarna som humledronninga er helt alene om å fostre opp. Selja er derfor det viktigste vårtreet for humlene. Ta vare på selja for å hjelpe humledronninga tidlig på våren! La Humla Suse håper alle hadde en god og summende påske.


Spørs om jeg må investere i et insektshotell også. Da har de større sjanse til å formere seg og bringe naturen til å gå rundt igjen,


Har du lyst til å engasjere deg i La Humla Suse? Vi trenger ververe!

Gjennom sommersesongen har La Humla Suse stands rundt om i landet for å spre informasjon om vårt arbeid, og nå leter vi etter deg som har lyst til å bidra på disse standene!

Om du ønsker mer informasjon, så ta kontakt med Stine på stine@lahumlasuse.no

Dette er frivillig arbeid så arbeidsmengden bestemmer du selv.


Det er gøy å se når hundene koser seg sånn når vi er ute på tur nede på jordet. I dag hadde jeg med kamera for å ta bilder av snøsmeltingen, for vi har slett ikke så mye snø nå lenger. Men disse bildene er ikke en uke engang.


Ha en trivelig tirsdagskvel!

4 kommentarer:

  1. Ljuvligt att se fina Ronja gotta sig i snön. :) Hos mig är den helt borta.
    Gåseunger - hos mig heter dom videkissar. :)
    Såna finns både på och nedanför min tomt, men s brukar vi ha ganska gott om humlor också. Ibland har jag försökt fånga dom, men då säger matten ifrån!
    Kasper

    SvarSlett
    Svar
    1. Ikke alle humler liker en kjærlig vofsekos ;)

      Slett
  2. Den snön är nog svårsprungen. Men den går nog bra att rulla i... Kramis!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja løping er det verre med om dagen nå...

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...