lørdag 26. mars 2016

Sommertid


Til tross for noe varierende vær i påsken, så har det blitt både skiturer og andre turer. Nå går det mot hverdagen igjen og påskebesøkende drar hvert til sitt. Det skal bli litt godt også. Den siste måneden har det bare vært meg og Patran, så med fem i påsken så ble det "folksomt". Hundene satte stor pris på påskebesøk, de fikk jo skikkelig med kos i alle bauger og kanter. Ekstra turer og ekstra sengekos. Spørs om overgangen blir stor til hverdag igjen.


Siden det er spådd regnvær noen dager,så kan en ta det litt roligere da dersom man har vært aktiv i påskedagene. Ferie er late dager for noen, her er det vel aldri noen late dager om det er ferie eller ei. Planer må man ha.


I Norge er det Helse- og omsorgsdepartementet som administrer sommertiden gjennom «Forskrift om sommertid», selv om det ikke har noen beviste fordeler helsemessig å skru klokka fram eller tilbake. Grunnen til at Norge har sommertid, er rett og slett at det er praktisk, fordi EU har det.

Klokka 02.00 natt til søndag skal klokka stilles fram en time, og dermed blir den 03.00. Vi mister altså en time av natten.


Spørs om jeg har hatt min siste skitur i dag, nå begynner det å renne ganske mye vann i nedovderbakkene på jordet, og skaren er det ikke mye hold i heller. Så i dag buttet det skikkelig når jeg akte. Jeg lå så lang jeg var med masse snø under genseren. Det var bare å karre seg på beina, riste genseren og avslutte runden.


Nå som sommeren nærmer seg så er det på tide å starte planleggingen. Lang tur, eller kort tur? Hotell eller telt? Bil eller fly? Mange valg å ta, selv om man er spontan...


1 kommentar:

  1. Tänk att ni har snö nog för skidåkning, fortfaramde! Fast ramla omkull är inte så kul, så det är väl dags för vår nu. Alla era härliga turer då, ser fram emot dem!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...