søndag 27. mars 2016

Australian Cobberdog

Drøbak hundehotell fornekter seg ikke. De har vel funnet ut at doodler ikke er så fancy lenger, så da finner vi på et nytt navn og øker prisen litt. Her er et lite utdrag sakset fra deres egen hjemmeside.

Australian Cobberdog ble godkjent i raseregistret MDBA (Master Dog Breeders Association) i 2012 som en rase under etablering under navnet Australian Cobberdog. Australian Cobberdog er ikke det samme som Labradoodle, men de startet opp med samme grunnstamme for mange år siden og har siden gått forskjellige veier. Cobber er Australsk slang for kompis, og det er akkurat det som kjennetegner denne rasen, du får ikke en jakthund, vakthund eller gjeterhund, men du får en kompis. Kennel Nor v/ Drøbak Hundehotell As har som den første oppdretter i Norge fått godkjent sitt oppdrett i MDBA, Australia. Det betyr av vi fortsatt er de eneste med Godkjente Australian Cobberdogs i Norge.

Men i Norge så forholder seriøse hundefolk seg til Norsk Kennel Klub som er tilknyttet FCI. MDBA er dermed ikke verdt noen verdens ting i Norge. Men MDBA har jo tatt høyde for dette i sine retningslinjer:

2. Member Checks and accountability

We have checks and balances in place to ensure that through the course of their membership our members continue to uphold our values. Their puppy buyers get free MDBA membership which ensures our breeders are accountable and responsible. The puppy buyers become MDBA Smart Dog Owner Club members and have our support in the rare event that something goes wrong. Our members know that the MDBA expects high standards and ethics and understand that one bad breeder can have enormous impact on the entire MDBA fraternity. The MDBA will take swift action when required if any breeder is reported to us and after investigation we find they are not compliant with our codes and regulations.

Hvorfor kan ikke NKK sette slikt på sine hjemmesider, så er jo all useriøs avl borte for alltid... ?

Sakset fra Canis.noRegner med at kontrakten deres ikke er verdt papiret det er skrevet på, hvis man går til rettsak. Hund er dessverre fremdeles en vare i Norge.

13 kommentarer:

 1. Nog spärrar man upp ögonen! Så kan det ju inte få gå till.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt horribelt! Tenk at det er noen som går med på en slik avtale.

   Slett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 3. Fint navn
  Nei, dette er bare tragisk. Jeg fatter ikke at folk kjøper!

  SvarSlett
 4. Er det galt at de som skal etablere en rase vil ha full kontroll.? Nei er mitt svar her.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er klar over at dette ikke er noen ny "rase" og der er ikke noe grunnjobb for å få etablert en ny rase heller. Det er doodler som har byttet navn pga mye negativ omtale.

   Slett
 5. Er vel bare en blandingsrase/kjøter disse også.Rett og slett.Som selges til ublue priser.En slik kontrakt som beskrevet her hadde jeg ALDRI skrevet under på.Dessuten ville jeg ikke betalt så mye for en blandingshund!

  SvarSlett
 6. Ser et argument over her er at de ønsker å ha full kontroll, og at det ikke skal være noe galt i det. Dette dreier seg på ingen måte om å ha full kontroll på noe annet enn pengene for disse hundene og valpene! Og penger folk får ved å selge disse valpene vil de også ha mest mulig av! Jeg er mildt sagt sjokkert over "avtalene" de forsøker å lure sine valpekjøpere til å underskrive! Jeg har selv vært oppdretter i 25 år, og jeg har virkelig aldri noengang hverken sett eller hørt på maken! Dette er kun penger! Det er ikke det avl dreier seg om!!! Om denne avtalen skal liksom dreie seg om at de kun ønsker kontroll, nei! Hadde det vært grunnen så er det bare å tilby veiledning i forbindelse med avl. Nei disse er jo kun griske etter penger!!! Jeg har virkelig aldri hørt eller sett maken! Dette er blandingshunder, uten noen form for godkjent stamtavle. Det er ingen godkjent rase som heter dette i hele verden! Enda så prøver de å lure valpekjøpere med alt dette sprøytet, for at det liksom skal høres ut som om rasen er godkjent, at den er registrert og at valpene er registrerte, eller at rasen snart blir godkjent osv. Det er INGEN rase i hele verden som heter disse navnene de har funnet opp. Det som blir så feil er at de lurer folk til å tro dette. Og prisen for disse blandingshundene er skyhøye! Faktisk mye høyere enn vanlig pris på renrasede valper/hunder. Nei, dette dreier seg kun om å tjene mest mulig penger. Og dessverre så lar mange seg lett lure av alt dette lureriet. At de har samvittighet, de burde skamme seg! Både ovenfor folk de lurer, og ikke minst ovenfor hundene de bruker. Helse reklameres det for også, men det viser seg jo at de ikke har peiling eller oversikt, heller ikke bryr seg. Feks sykdom på øynene er et stort problem for denne blandingen, feks PRA. Og også HD. Det dobles fra begge raser, gener møtes/dobles og resultatet er ikke bra. De som avler har ikke peiling på hva de driver med helsemessig. Foreldredyr helsesjekkes ikke før avl, det finnes ikke noe kontrollorgan som krever helsesjekker for blandingshunder. Det finnes ingen godkjente raseklubb som påser at helse følges opp på kull av blandingshunder.
  Det finnes heller ingen kontrollorgan for hvor mange kull en tispe har, hvor mange keisersnitt hun har. Osv, osv... Jeg kunne fortsatt, men gir meg her. Jeg får vondt langt inn i hjerterota av å vite at dette er avl kun for å tjene mest mulig penger. De såkalte stamtavlene de sender med er ikke verdt papiret de står på. De kan på ingen måte sammenlignes med stamtavlene fra Norsk kennelklubb. Men det er jo også et av salgstriksene, høres fint ut å få med stamtavle. Dette er en blandingshund som det på ingen måte eksisterer noe som helst kontroll bak, av hverken hundene eller oppdretterene! Så bruk hodet, tenk før dere kjøper valp fra en slik valpefabrikk som dette er! Dette er ikke noe noen burde støtte! Husk at det er hundevelferd som er viktigst! Er dere usikker på noe så ta en tlf til Norsk kennelklubb, de kan svare på det meste ang hund, på en seriøs måte.

  SvarSlett
 7. Hei!
  Mye av kritikken som jeg leser om oppdrettet av Australsk Cobberdog virker temmelig fordomsfull. "De gjør det bare for penger", "de driver rovdrift på tispene, "de helsesjekker ikke". All kritikk jeg har lest har bare vært indignert synsing. Men at en hund koster 20.000kr - det er sant og temmelig dyrt. Men det betyr ikke at avlen drives uforsvarlig fordet. Uansett, når det kommer til blandingsraser og helse generelt er det forskning som viser at blandingsraser statistisk har færre arvelige sykdommer enn "rene" raser. Men statistikk handler om populasjoner, ikke enkeltindivider. De fleste arvelige sykdommer er recesive, og er to ulike raser bærere av samme sykdom, så kan denne sykdommen slå ut. Vedlagt link refererer til forskning på forekomst av arvelige sykdommer på blanding vs. rene hunderaser. Jeg er ingen genetiker, så hvis det finnes seriøs forskning/rapporter som viser motsatt, så er jeg interessert i referanser. https://www.instituteofcaninebiology.org/blog/health-of-purebred-vs-mixed-breed-dogs-the-data

  SvarSlett
 8. Hvorfor ikke lese seg opp på seriøs informasjon om cobberdogen, istedenfor dette oppgulpet av synsede drittkommentarer. Forøvrig er det meste av det som himles over og latteliggjøres helt sikkert et ledd i kontroll av rasen. Oppdretteren av den første labradoodelen, som er mannen bak cobberdogen, ble både slått, anmeldt og hetset av useriøse opdrettere av labradoodelen. Den samme mannen som først paret Labrador og puddel. Så kan sikkert enhver tenke seg hvorfor; labradoodelen ble «utvannet» og egnet seg ikke lenger som terapi og servicehund, som den var alet opp som av denne mannen; Willy Conron. Cobberdog skal i dag være den eneste rasen som er alet opp med det for øye. Misunnelse og avindsyke finnes nok også i Norge, hos norske oppdrettere, når kroner er viktigere enn hundens egenskaper.

  SvarSlett
 9. Hei
  Har dere valper til salgs nå, eller innom rimelig tid ?

  SvarSlett
 10. Blir cobberdoggen levert med Australsk
  Stamtavle?
  Og ble den registrert i Nox-registret til NKK? Som er en forutsetning for å delts på en del aktiviter som NKK arrangerer.

  SvarSlett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!