lørdag 6. mai 2017

Krødsheradrunde


Konfirmasjonen nærmer seg og i går var det kappeprøving og fotografering i kjærka, da benyttet jeg anledningen til å ta en runde i Krødsherad for å logge noen flere cacher der. Jeg hadde snøtt tre timer til rådighet før Patran skulle hentes igjen, så jeg regnet med at jeg rakk den turrunden som var ulogget, samt plukke noen av de andre som var lagt ut for ikke så lenge siden.


Boksene ble raskt funnet når jeg lærte meg at de stort sett lå 3-5 meter utenfor koordinatene.  Da vara det bare å binde hundene og sirkle seg utover til en fant boksen. Rart det ikke er flere som har tatt denne runden egentlig. En times tid og fire nye smilefjes på kartet.


Med de siste dagenes varme så hadde jammen myggen voknet til live, men var ikke særlig plagsom ennå hverken mot meg eller hundene. Tessy og Lady fant både snø og vann så de var knallfornøyd med turen. 


Innimellom blir Tessy litt lei og vil nok heller være med rundt og leite isteden for å måtte stå i ro og vente. Men siden boksene både er oppe i trærne og på bakken er det ikke sikkert det er så mye hjelp i dem. Da må det være i et område som cachene er funnet litt hyppigere enn disse, som ikke var funnet siden oktober. Ikke mye spor å snuse opp da.


Naturens virkelighet, noen lever og noen må dø...


Jeg med min vanlige flaks for å holde meg på stier, så ble det nok like langt uten sti som med sti mellom boksene, men med slikt terreng så er det ingen sak å bushe seg fram. Stedvis så var det fryktelig vått, så da var det enklest å holde seg utenfor veien.


Med den varmen som var så var det helt greit å gå en god del i skyggen fra skauen. Til tider kunne det friste å dyppe seg litt som hundene, men i mangel på badetøy... eh... egnet vann å bade i, så ble det med å avkjøle hender og nakke.


Med leirduestevne på skytebanen så smalt det ganske javnt, men ingen av jentene brydde seg om det.


Vel tilbake til bilen fant jeg ut at jeg kunne rekke et par raske bokser til. Da måtte jeg en liten tur inn i Modum kommune og to raske stopp i veikanten. 


Middagen har blitt inntatt på verandaen flere dager nå. Da er det liksom skikkelig sommer! Det er godt å kunne sitte på verandaen utover kvelden til sola går ned i nitiden. Når det nærmer seg sangthans så har jeg sol til over ti. Herlig å slippe å dra noe sted for å kose seg. 


Her en dag kom postmann med nye flotte geocacher som er klare til å henges ut. Har en plan om fine turmål som en må gå litt for å få logget. Det er jo det som er geocaching, plukke bokser fra busstopp til busstopp kan en gjøre innimellom, men det var de fine turene jeg hadde i tankene når jeg startet opp med dette her. Planen er 9 stykker på fine destinasjoner og en bonus cache til de som har tuslet disse meterne for å kunne signere loggen. Ulempen med bonus cache er at en må legge ut den først så en får laget koordinater i de resterende cachene som skal plasseres ut. Jeg må bare bli ferdig med et annet prosjekt først... Det blir stritt dette her, men alt blir mer effektivt med tidspress. 25 dager "to go"


2 kommentarer:

  1. Klart att man vill hjälpa till att leta, och inte stå och vänta... Kramis!

    SvarSlett
  2. Tessy ser fantastisk snill ut hvertfall, lei eller ikke :-)

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...