fredag 14. juni 2024

Kurs mot Vestlandet

hemsedal

 Årets første ferietur ble på ei overnatting, men man trenger ikke mer. Planen var Lærdal og overnattingen ble booket noen dager før. Mandag morgen satte jeg og Patran oss i bilen og vi hadde kurs mot Vestlandet. Jeg har alltid likt meg på Vestlandet. Vill natur, høye fjell og grøntvann. Smale veier og tuneller. 

hemsedal

Vi dro ikke vekkeklokke tidlig, for det er ikke mer enn en tre timers tid herfra til Lærdal. Vi la ruta om Hemsedalfjellet. Der er det mye flotte fjelltopper med snø på ved disse tider. Noe av snøen så ut som den hadde kommet for kort tid siden.

hemsedal rjukandefossen

Passe kjøreetappe før første stopp er Rjukandefossen. Den har jeg besøkt tidligere, når jeg og Bella hadde en runde på ferietur for noen år siden. Rjukandefossen er et fint skue som er verdt å stoppe ved for en liten beinstrekk eller tissepause for hundene.

hemsedal rjukandefossen

Forholdsvis mye vannføring etter smeltingen på fjellet. Ikke så stor forskjell egentlig fra jeg var der i august 2021.

hemsedal rjukandefossen

Det er ikke mulig å se fossen fra veien, så en må følge med på skiltingen. Stor parkering nede i skaukanten og en stripe oppe langs riksveien om det er fult nede.

hemsedal rjukandefossen

Varga labbet over den smale brua over det dype juvet.

hemsedal rjukandefossen

Stien gikk et lite stykke oppover på andre siden av brua. 

hemsedal rjukandefossen

Jeg klarte faktisk å begrense fotograferingen litt dette døgnet vi var borte. Tror ikke det ble noe mer enn rundt 450 bilder og to videoer.

hemsedal

 Hundene fikk både tømt tanken og fylt opp igjen, så satte vi kursen over fjellet mot Lærdal. Siden jeg kjørte hele ferieturen i fjor på Island, så kjørte Patran hele denne ferien. Fa kunne jeg ta bilder uten at vi behøvde å stoppe om det dukket et bra motiv eller to.

hemsedal

Vi merket godt at det egentlig ikke var ferietid ennå, for vi møtte knapt en bil. Langt mindre bobiler på rekke og rad.

lærdal

Vel nede i Lærdal tok vi hundene på en luftetur i Gamle Lærdalsøyri før vi kunne sjekke inn på Lærdal hotell. 

lærdalhotell

Dette er et helt greit hotell som godtar hunder og yter kjempeservice. Kokken var nok byttet ut siden sist jeg overnattet der. Men servicen var den samme. Hotellet ligger på bryggekanten til den gamle fergekaia, som ble nedlagt for mange år siden.

lærdal

Jeg luftet hundene en runde mens Patran dusjet før middagen. Med middag klokka 1900 så er det greit at hundene er skikkelig luftet så de sover på hotellrommet når vi spiser.

lærdal

Etter at den nye tunnelen kom er det dårlig med trafikk på gamleveien. Vi gikk på den ennå eldre veien som går på ytterkanten av fjellet.

lærdal

Jeg har alltid likt meg godt på Vestlandet, og har feriert der i mange år.

villnyperoser

Du kjenner lukta av villnyperosene lang vei.

lærdal

Når dagen har gått i ett og man har spist en sein middag, da gjelder det å holde øynene åpne så en får luftet hunder før man finner senga. Om man lufter for tidlig, så må man bare opp grytidlig. Det er begrenset hvor lenge de klarer å holde seg.

lærdal

Vi gikk mot campingen og Gamle Lærdalsøyri på kveldsturen, så hundene kunne få sjekket litt der også.

lærdal

Vi var akkurat litt for tidlig ute for å kunne nyte solnedgangen.

lærdal

Vi prioriterte å finne senga for å kunne få en brukbar start på morgendagen. 

hvit gjeterhund

Noen god natt søvn ble det vel ikke, for Varga hadde fått i seg ett eller annet og måtte ut to ganger med jurpemage, før jeg hadde tenkt å stå opp egentlig. Patran var blitt smittet av Sofie, så hun var tett i nesa og måtte snyte seg flere ganger i løpet av natta. Så det var egentlig greit når klokka ble halv ni og vi kunne starte dagen som vi hadde tenkt. Med frokost og utsjekk.


4 kommentarer:

  1. Jag har sagt det förr och det stämmer att Norge är vackrare än Sverige. Härligt att åka mellan dessa höga fjäll och få njuta av topparna och ett maffigt vattenfall också. Jag skulle också trivas där om jag bodde så nära att jag lätt kunde ta mig dit. Synd att natten inte blev jättebra men förhoppningsvis kryar både Varga och Patran på sig. Hoppas att du inte blir smittad.

    SvarSlett
  2. Ja, det er vakkert på Vestlandet. Får håpe at fortsettelsen på ferien går fint.

    SvarSlett
  3. The waterfalls are really beautiful and so are the mountains. Everything is so pretty there.

    SvarSlett
  4. This is a delightful place for a short vacation, or maybe even a long one. Thank you for linking up with Feline Friday!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...