onsdag 14. august 2024

Ny ferieuke på gang

katt pus pusekatt kattepus rognebær

Jeg nyter livet på landet og kan ikke tenke meg å flytte til sentrale strøk. Jeg har byen 20 minutter hjemmefra og skal jeg til hovedstaden må jeg regne med en times tid i bil. Jeg har ikke for vane å kjøre kollektivt, for det går sjelden slikt forbi meg. Det er snart bare skolebussen som går morgen og ettermiddag.

katt pus pusekatt kattepus rognebær

Jeg liker at jeg bare kan lukke opp døra på verandaen på morgenen, så kan de firbeinte lufte seg selv mens jeg er på badet. De kattene som ikke har tilbragt natta inne sitter stort sett klare på verandaen for å komme inn. Hvor ivrige de er varierer litt etter musetilgangen på natta virker det som.

katt pus pusekatt kattepus rognebær

Livet på landet er trivelig når man har unger også, da kan de gå ut og leike. Man trenger ikke mange leikene heller, det er så mye annet å holde på med. Snart er Sofie så stor at hun klatrer til toppen av det meste regner jeg med.

blåbærspising

I veikanten vokser det både blåbær og bringebær, det er det mange som setter stor pris på.

solnedgang leonberger golden retriever

Livet på landet er til for å nytes, vil du har folk og leven rundt deg så må du oppsøke det. Isteden kan du sitte fredelig i solnedgangen og bare nyte mørket som etterhvert senker seg rundt deg. Jeg tilbringer flere timer ute enn inne fra sein vår ut ut til tidlig høst. Jeg kler gjerne på meg litt for å kunne sitte ute på verandaen og lese ei bok.

solnedgang golden retriever

På verandaen har man stort sett selskap av noen firbeinte, både hunder og katter. De kommer for kos og da kan jeg passe på å stikke bare føtter inn under pelsen deres og få litt ekstra varme. Jeg nyter livet på landet.

rådyr

Hva er lykke ? Er det en tilstand som varer, eller er den små blaff ?
Hva svarer man på spørsmålet: Er du lykkelig ?Akkurat nå ? Eller mener du ellers om dagene ? Var jeg lykkelig da jeg våknet ? Burde jeg være det ? 

rådyr

Jeg er fornøyd med livet mitt. Men lykken kommer til meg i små blaff. Lykken er verdifull og ganske sjelden. I alle fall i forhold til andre følelser som renner gjennom meg i løpet av en dag...

solsikke

Første ferieuka var jeg og Patran på tur til Lærdal og omegn. Andre ferieuka mi var jeg på tur med Kenneth og Ingrid i Telemark. Jammen så har ikke Patran tatt seg tid til å komme hjem når jeg hadde tredje ferieuka mi. Den uka ble det ikke noe overnattingsturer, men jammen fikk vi til litt av hvert av dagsturer. 

solsikker

Siste helga i ferien var jeg så heldig å ha Sofie på overnatting, da sneik vi oss en tur til Merethe og Marius. Vi måtte jo sjekke om Merethe hadde reparert kua, som Varga hadde herjet litt hardt med. Den var jo så grom, så når den er reparert så får den nok holde seg i nærheten hele tiden.

solsikker

Siste ferieuka mi blir det overnattingstur med Wenche Lill med plan om å gå fra Bukollplassen og ned ved Storekrakhytta i Hedalen. Da må vi få fint vær og det blir vel bading i bekken når vi kommer fram som vi gjorde sist. Blir nok sikkert ikke bedre badevann i år enn det var i fjor.

solsikke

Litt effektiv har jeg vært på nettet i det siste, så nå er bursdagsgaver til både Patran, Ingrid og Sofie klare. Mye av adventskalenderen til Sofie er ferdig, så da er det bare å begynne å tenke på julegaver. Godt med alt som er unnagjort.


 

9 kommentarer:

  1. Ja, jeg er så enig med deg. Det er så greit å bare ha en halvtime eller 20 minutter til to byer i nærheten. Jeg savner ikke byen i det hele tatt. Fine bilder av Oliver og de andre dyra.

    SvarSlett
  2. Well done with everything. This is a beautiful post and I relate well to your wise words:
    I am satisfied with my life. But happiness comes to me in little blips. Happiness is precious and quite rare. At least compared to other emotions that run through me during a day."

    Aloha

    SvarSlett
  3. Du har haft en fin sommar trots att vädret inte alltid har varit det bästa. Och ännu mer väntar med olika utflykter. Kul att få följa med via bloggen :D Jag har också alltid trivts med att bo på landet och trodde inte att jag någonsin skulle vilja ha en lägenhet. Men jag ändrade mig och trivs väldigt bra. Jag har ju ganska nära till fin natur.

    SvarSlett
  4. Such beautiful photos! We used to live in the country but the city moved our way and caught up with us.

    SvarSlett
  5. When I was growing up we always put the cat outside at night no matter the weather.

    SvarSlett
  6. Awesome kitty photos and great doggie photos too ~ hugs,

    Wishing you good health, laughter and love in your days,
    clm ~ A ShutterBug Explores,
    aka ( A Creative Harbor)

    SvarSlett
  7. my sister lived on a farm for most of her married life, and they have now moved to the coast. I loved to go and absorb the peace and quiet and the wide open spaces at the farm. Enjoy the rest of your summer and week, and thankyou for stopping by my blog this week. ps. the sunflowers are so beautiful

    SvarSlett
  8. I'm so glad you live in the country and have such a beautiful life and thank you for sharing it with us.

    SvarSlett
  9. Fortsett å nyt dagene dine. Effektiv er du og. Håper dere får en fin tur over fjellet :) Blir vel motsatt vei av det jeg har gått en gang.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...