torsdag 29. august 2024

Tur før regnværet

 bygda rundt

Når det er spådd regnvær i løpet av dagen, da er det greit å starte dagen med en tur i nabolaget. Sist halg skulle Marius på kurs på Eggemoen, så da kunne han jo likegodt bo her, for å få kortere reisevei. På ettermiddagen skulle jeg være litt barnepike , så da er det greit å ha unnagjort litt aktivisering av hunder.

bygda rundt

Jeg trengte ikke å ha gått lange biten før jeg så at det hadde kommet ganske mye regn siste døgnet. Bekken som vanligvis såvidt sildrer hadde ganske mye vann i seg.

bygda rundt sogna

Elva har både blitt skitten og stor siden sist jeg gikk tur. Det er ikke så ofte jeg har med meg noe å ta bilder med, når jeg går den vanlige lufteturen hjemmefra med hundene.

bygda rundt

På lørdag hadde jeg det i tilfelle Ingrid eller Kenneth skulle ha kontakt med meg. Det var ikke avtalt noe leveringstidspunkt for Sofie.

bygda rundt bergensbanen tog jernbane

Det er ikke ofte jeg går der uten at det kommer et tog den ene eller andre veien. Ikke alltid der er bergenstoget som har med seg passasjerer, som det var da.

bygda rundt jernbane bergensbanen vy

God miljøtrening for hundene med bråk som passerer så nære ved.

bygda rundt

Noen gjør litt mer ut av innkjørselen enn andre. Kunne vært ganske fint der du svinger opp til meg også, men der er det mer villniss ved postkassa.

bygda rundt

Heldige meg har fått en pose med klær av Ingrid, så denne uka har det vært mye prøving av klær. Ikke alle var like bra, men en god del havnet inn i skapet mitt. Når hun hadde kjøpt posesalg på nettet, så får man jo mye bra og noe som man ikke hadde kjøpt selv. Så fikk jeg velge fra haugen hun ikke skulle ha selv.

bygda rundt byggåker

En del av gårdene rundt har startet opp med treskingen, men her lar de det drøye. Byggåkeren står fint, så da er det bare å vente på finværet så kornet tørker.

bygda rundt

Innimellom er det greit med en fram og tilbake tur, når en er lei runden rundt hengebrua den ene eller andre veien.

bygda rundt

Vi stoppet ved gjerdet mot utmark i dag. Det er både kuer og sauer på den siden, så da er det like greit å vente til de har blitt sanket inn før jakta. Noen uker til nå så er elgjakta i full gang.

bygda rundt

Tenkte jeg skulle se hvem som hadde flyttet inn i huset på bakketoppen der, men der var det ingen hjemme. Bare ei stor trekkvogn som hadde plassert transporthengeren sin i bunnen av bakken.

bygda rundt

Det byr seg sikkert flere anledninger utover høsten

bygda rundt

Jeg lurte litt på om det var sport på tv, for vi møtte ikke en levende sjel på turen. Om man ikke møter noen så er det stort sett sport på tv. Nå som høsten snart er her, så får vel kanskje jeg se om det er noe å følge med på utover også. Det er ikke ofte jeg ser på tv mellom mai og september.

bygda rundt

Varga har blitt riktig så flink til å holde plassen sin på tur, så nå tugget ikke båndet seg noe omtrent. Uka etter skjedde det noe hver dag, bortsett fra mandagen. Ingen grunn til å kjede seg og fundere på om man skulle finne på noe.

bygda rundt

Kryssing av både bergensbanen og riksveien før vi kommer oss hjem igjen.

bygda rundt

Rett fram så lang du kan se.

bygda rundt

Det fantes nesten ikke biler heller, så vi kunne gå rett over.

bygda rundt

100 meter langs riksveien før vi kan svinge av til oss. Når jeg skal på tur går jeg rett over ved veikrysset, men når en kommer andre veien hører en ikke bilene som kommer nedenfra, så da er det greit å ha litt lenger sikt når en skal krysse veien.

bygda rundt

Over elva så er vi straks hjemme igjen etter vel 5 kilometer på tur.

bygda rundt sogna

Det har blitt dårlig med bading i sommer. Håper på en bedre sommer til neste år.

bygda rundt

Når vi har passert postkassa så får de slippe løs. Da går Bella i bekken for å drikke, mens Varga speider etter kattene.

bygda rundt

Tror ikke det blir mer plenklipping på meg i år.

drivhus druer

Jeg tittet innom drivhuset når jeg kom hjem, da hadde noen av druene begynt å sprekke så da var de nok ferdige antok jeg.

drivhus druer

Årets avling ble en haug på en suppetallerken. Skikkelig søte og gode var de. Håper de kommer med stiklinger, så jeg kan få flere.



5 kommentarer:

  1. Det er flott avling du har fått av druene dine! De ser veldig gode ut.

    SvarSlett
  2. That waterfall looks amazing and boy, those grapes sure look good too!

    SvarSlett
  3. It's good to get a walk in whenever you can. The grapes are beautiful.

    SvarSlett
  4. Ibland känns ingen av det vanliga rundorna lockande och då kan en väg fram och tillbaka vara trevligt som omväxlning. Ni har tydligen fått mycket mer regn än det har kommit här hos mig. Det kommer någon skur ibland men aldrig så mycket att det märks i vattendragen. Inte än i alla fall men man vet ju aldrig...
    Vad gott med egna druvor!

    SvarSlett
  5. Thanks for joining Angel Brian's Thankful Thursday Blog Hop!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...