søndag 5. desember 2021

Uka som gikk #48

snøen laver ned

Det har kommet litt snø siste uka, men jeg håper på mer jeg...

golden retriever leonberger

Når man får en uventet sykedag hjemme på mandag, så blir uka brått kortere. Utover dagen finner en ut at om en hadde vært på jobb så hadde en sikkert sitti mer på rumpa enn det en gjorde hjemme. Men dagen fikk litt iskremspising og bok i badekaret, vedbæring og klesvask... så får en gjøre mer når formen blir bedre.

Ukens tanke 



Jeg er veldig sikker på, nærmest skråsikker på at sofa'n gjør ingen friske. Så jeg og Ingun tok en runde på halvannen time i -14 grader på onsdag. Jeg har fått tilbake stemmen sånn nogen lunde, men hosten kunne jeg hoppet over at det utviklet seg til. Helt greit uten stemme om det er det eneste. På runden var det ikke mye jeg hostet, ikke da jeg kom inn igjen heller. Så jeg krysset fingrene på at jeg skulle bli frisk etter dette stuntet. Torsdag var formen veldig stigende, så turen hadde helt tydelig hatt sin effekt.

Ukens favoritt dag 

utejuletre

Når snøen endelig kom for tredje gang i høst så var det greit at grana hadde fått på seg julepynten allerede. Lysa gjør seg bedre med litt snø på seg enn på bare kvister. Men med snøen så kommer også kuldegradene i fult monn. Torsdag kom Kenneth innom for  å spise middag. Jeg hadde nemlig lyst på pizza. Og når man leger pizza så lager man ikke liten porsjon... kan jo ikke steike ei halv pakke kjøttdeig.

Ukens arbeid 



Litt tidlig ute, men siden det hadde snødd natt til tirsdag så kom adventsstjerna opp i vinduet på jobben i november. Kontakta til julebelysningen ble plugget inn i desember, men det var ikke alle som virket lenger.

Ukens anbefaling 

julenisse boble

Lag deg litt god julestemning og bruk fantasien. Jeg har en nissefar på jobben, og når det kom litt snø så ble den med ut i lave solstråler. Jeg kom over en inspirerende side på Facebook her om dagen. Hadde heg vært litt mer tålmodig og handy, så kunne jeg fort ha prøvd meg på noe lignende, Ta en titt her for å se på livet i Skranglebygd, med jul på Knirketun. Der er det adventskalender med en liten fortelling hver dag.

Ukas koseligste dag

melkerampe leonberger

Lørdag denne uka var absolutt den triveligste dagen denne uka, Når jeg sto opp hang det pakke på døra med frokost fra Morgenlevering, en uventet gests fra Kjersti. Så var det avtalt tur med Ingun rundt Bjørneplassen, Turen ble avsluttet med julemarked hos naboen rett over elva. Om kvelden ble det pyntet til jul med nisser og stjerner i vinduene. Fyr i ovnen og god mat.

Ukens avlysing
Torsdag ble det kunngjort at årets julebord ble utsatt til neste år. Selv om vi hadde valgt et lite hotell i nærheten, vi fikk bekreftet at det var 60 stykker i tillegg til oss som skulle feire der. Jeg kjente at jeg fikk litt nedsig av dette her. Om vi alternativt skulle være der og ikke menge oss med andre på dansegolvet, så kan en vel like godt være hjemme. Jeg kjenner jeg er så møkk lei alle som tjatrer om at alle må vaksineres for da får de utryddet viruset. Blir ikke mer borte dette viruset om alle er vaksinerte, da "fullvaksinerte" med coronapass og testing klarer å smitte hverandre på et lukket julebord. Hvermansen som leiker coronapoliti og roper over seg om tiltak. Er du redd ja så må du ta dine forhåndsregler og la andre som ikke er så bekymret ordne sitt liv. Det er ikke DITT ansvar å håndheve anbefalinger som LOVEN med dødsstraff om du ikke oppfører deg som du tydeligvis burde. Jeg for min del blir bare provosert over slike "politi" folk. Drit i meg og hold kjeft. Så driter jeg i deg og hva du gjør.

Ukens generelle tips 


1 kommentar:

  1. Flott med juletre, lys og nysnø! Da kommer julestemningen med en gang.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...