mandag 27. februar 2023

Møte i turkomiteen "Boltitens omegn"

norsk lundehund

 I helga har jeg vært barnepike, men før helga ble det avtalt møte i går kveld for turkomiteen. Vi bor forholdsvis spredt Inger Synøve, Tove og jeg. Men vi ble kjent via bloggverdenen for mange år siden, og vår interesse for hunder og turer i fjellet og utmark har brakt oss på tur sammen. Det er snart mars og tursesongen bør planlegges i grove trekk. 

lundehund

Tove og Inger Synøve hadde avtalt å møtes denne helga, så var jeg så heldig å bli invitert med på søndagskvelden. Vi hadde snakket litt sammen om hvor vi kan tenke oss å dra på tur, sist vi var på tur på Darren. Vi hadde mange ønske alle sammen, så jeg tipper at 2023 ikke har nok dager med fint turvær, så vi får gjennomført alt vi har lyst til. Så vi må nok ta i bruk 2024 også er jeg redd.

vaffel

Jeg leverte fra meg Dua mi, luftet hunder og satte meg i bilen med kurs for Bergheim. Hallingdal mot trafikken en søndagskveld er kanskje litt som å tippe lotto? Det var jo tross alt helga hvor noen starter vinterferie og noen er ferdig med vinterferieuka, så da er det vel trafikk begge veier ville jeg anta. Lang historie kort... Det ble en knallkoselig kveld med mye prat og deilige rømmevafler med syltetøy og rømme. Det ble seint før jeg var hjemme igjen for å finne senga og lade opp til ei ny arbeidsuke. Om vi hadde et håp om å korte ned på turlista for 2023 så tok vi grundig feil. Den ble vel omtrent dobbelt så lang. Uke 34 som vi har felles ferieuka blir trolig tilbragt i Hemsedaltraktene.

boltit

Boltit er en fugleart i lofamilien. Den har en fargerik og svært karakteristisk fjærdrakt. Boltiten er en typisk fjellfugl som hekker på fjellplatåer med sparsom vegetasjon, i Sør-Norge som regel mellom 1000 og 1400 meter over havet. I fugleverdenen representerer den en av bare et lite antall arter hvor hunnen har klarere farger og mer markerte tegninger enn hannen. Boltiten er en relativt stillferdig fugl. Normalt høres bare noen forsiktige, myke og rullende fløytetoner under vårtrekket og på hekkeplassene. Akkurat som oss tre.

9 kommentarer:

 1. Vaflene så deilige ut. Så søt den Boltiten var da! Den har jeg ikke hørt om før.

  SvarSlett
 2. Ja, då har du mycket att se fram emot och om inte allt hinns med i år så kommer det ju fler år framöver :D Det ska bli kul att få hänga med.

  SvarSlett
 3. That bird is really a pretty one and those waffles look great. I'll bet you have lots of fun tours coming up.

  SvarSlett
 4. What a cutie pie and the bird too, but your waffle looks amazing. Wow.

  Thank you for joining the Happy Tuesday Blog Hop.

  Have a fabulous Happy Tuesday, Lillian. Scritches to the furbabes. ♥

  SvarSlett
 5. Det kommer til å bli en innholdsrik tursesong :)

  SvarSlett
 6. Adorable fur person and lovely photo of our feathered friend and yummy waffles ~

  Wishing you good health, laughter and love in your days,
  A ShutterBug Explores,
  aka (A Creative Harbor)

  SvarSlett
 7. He resembles a red fox. Beautiful dog.
  Thanks for sharing at https://image-in-ing.blogspot.com/2023/02/some-rural-memories_0978938360.html

  SvarSlett
 8. Boltiten hadde jeg ikke hørt om før, og først nå oppfatta jeg sammenligningen med oss tre :))) Så morsomt, Lillian - "turklubben" vår har jammen ett passende navn!

  SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...