søndag 12. februar 2023

Ger trädgården liv

frøkatalog

Veckans tema i TrädgårdsFägring är - Ger trädgården liv. På jobben får vi tilsendt kataloger og blader som vi har annonsert i. Vi selger jo ikke bare dyrefor, men også ting til hagen, bekjempelse av skadedyr og diverse annet. Vilofarm er vår handelsavdeling for slike ting. 

frøkatalog

Det er utrolig mye en kan få lyst på når en blar i denne katalogen. Den eneste ulempa er at den er basert på gartnerier. Så skal du kjøpe en pose, så er den på 20 kilo. Litt i overkant mye til mitt behov.

frøkatalog

Det frister jo å prøve seg som grønsaksgartner når man ser sjansen for slike resultater. Mine gulrøtter har aldri blitt hverken lange eller grove. 

frøkatalog

Det er ikke bare vanlige grønnsaker de har frø til der. 

frøkatalog

Det er et stort utvalg av blomsterfrø også.

frøkatalog

Jeg har en forkjærlighet for stemorsblomster. De er nøysomme og kommer gjerne igjen året etter også. De finnes i utallige farger og størrelser.

frøkatalog

Jeg har ikke helt bestemt meg for hva jeg vil gå for i år. Jeg får se hvor mye som har klart seg fra i fjor. Jeg skal i alle fall ha ringblomster, så jeg får laget ringblomstsalve. Den er utrolig god og veldig anvendbar til veldig mye. Den er flott som leppemade, smøre på på rifter eller skrubbsår. Den er ikke så fetende som lotionen jeg lager. Der må du sitte stille en stund etterpå, så du ikke klisser til alt som er før du er sikker på at den er trukket inn i huden.

ringblomstfrø

Jeg har kjøpt meg ringblomstfrø, så jeg får lage meg noen flere bedd, slik at jeg får plass til alle. Jeg har også kjøpt en pose med kattemynte, dette er en fin urt for luftveisplager, sårhals og krupp. Litt usikker på om jeg skal lage te av dem, eller om jeg skal finne en annen utreanvendelse. Jeg får se hvor mange som spirer først, så jeg ser hvor mye jeg har å bruke.

drivhus

Som du ser så er det en liten stund til jeg tenker på å sette ut noen planter, eller så i varm jord ute. Sola har akkurat kommet igjen etter vinterhvilen sin. 




9 kommentarer:

  1. Jeg visste ikke at dere solgte frø. Du har kjøpt mye spennende. Har dere noe middel som virker mot rådyr?

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei dessverre, har hørt om de som raider frisøren sin for hår og henger opp i busker og trær.

      Slett
  2. Det kanske är tur att den tidningen bara har stora förpackningar så att du inte frestas att köpa många fler sorter än du har användning för. Du verkar ha tillräckligt ändå och jag förstår att du längtar. Jag själv nöjer mig med att titta in i andras trädgårdar och njuta av deras odlingar :D

    SvarSlett
  3. 20 kg är en rejäl portion frö :) Men med det snödjupet förstår jag att det är en stund kvar tills det går att starta upp även förodling hos dig. Vackra sorter av ringblommor som du har skaffat.

    Ha det gott! Carina

    SvarSlett
  4. That is very interest and we're all looking forward to blooming season here!

    SvarSlett
  5. Planning for spring blooms. Cant wait to see.

    SvarSlett
  6. Vi gillar penséer och ringblommor. Cat nip te och inandning låter trevligt. Perfekt för oss katter också. Förhoppningsvis har all snö snart försvunnit och du kan ge dig iväg i ditt växthus. När det gäller grönsaker har vi inga gröna fingrar. 🙂
    ERin

    SvarSlett
  7. Hej Lillian!
    Oj det var riktigt stora snödrivor, har inte sett så mycket snö på länge. Jag är mycket förtjust i de små violerna, dem kan jag inte vara utan. Det finns mycket fint i frökatalogerna.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlett
  8. Tidigare skötte jag lökinköp från Holland till vår lokala klubb och då kunde man frossa ordentligt bland tusentals sorter. Helt fantastiskt roligt!
    Numera kan jag inte ens plantera en enda lök eller perenn, så jag längtar efter att bli frisk så jag kan återgå till mitt normala trädsgårdsliv...
    KRAM-Susie

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...