tirsdag 28. februar 2023

Nordlyset stakk innom

 ekg

Så var årets andre måned over. Februar har liksom bare så vidt stukket innom før den forsvant igjen. Det kan nok hende det kommer av at det har vært noe hver helg omtrent. Litt netthandling har jeg holdt på med denne måneden også. Jeg glemte å ta av gummikula når jeg leverte bilen min, så jeg snoket litt rundt på nettet for å finne noe som ikke alle hadde. Men det var fryktelig lite variasjon i det som fantes.

nordlys

De siste kveldene har det vært veldig til nordlys aktivitet. Det er flere steder du kan sjekke ut om det vil komme nordlys på sørligere breddegrader også. Ta en titt, så får du se om du kan se det fra der du bor. Det er ikke ofte du kan se det på disse kanter av landet. Men en gang eller to i året hender det jo at det er en mulighet.

nordlys

Lyset kan også glimte til i rosa skjær og det bølger over himmelen i stor fart.  Det er virkelig en opplevelse å se. En eller annen gang skal jeg nordover en vinter, det er der det virkelig er nordlys å se. I februar i fjor var det også en kveld med nordlys.

nordlys

Det er ikke så enkelt å ta bilde av det. Jeg fant ut at det nesten ble beste bilder med mobilen og ikke speilrefleksen. Jeg måtte i såfall ha stativ til kamera, for jeg klarer ikke å holde det rolig nok. Det blir borte like raskt som det dukker opp.

nordlys






11 kommentarer:

  1. ...they say that time goes by quickly when we are having fun!

    SvarSlett
  2. Var du sent oppe for å få tatt bildene? Jeg leste at det skulle være fra kl. 24.00 til 02.00. Da sov jeg godt i går :)
    Det første bildet ble jo veldig bra.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det var her ved 2230 tiden. Kan hende det var seinere også, men jeg knipset noen bilder og la meg.

      Slett
  3. We had those aurora borealis/northern lights this week also. I slept during those so didn´t see them in person. But saw some great shots of those all over SoMe. Yours incluted.

    SvarSlett
  4. How beautiful! I got to see the Northern Lights once way up in Canada.

    SvarSlett
  5. I saw the northern lights once as a child in North America. Very low on the horizon. Never forgot that scene!

    SvarSlett
  6. The nights of the aurora has been talked about here but they are not as bright as you have them. You are so lucky to see that and experience the feeling of "mystery" that the ancients must have felt. Only once did I get to see a fantastic display of the northern light many years ago and there was not only the green-blue but a fantastic red covering much of the sky. I will never forget that night. Thanks of your posting today.

    SvarSlett
  7. Så heldig du var som fikk sett det. Har ofte speidet etter det i vinter, men vi har nok for mye lysforurensning rundt her.

    SvarSlett
  8. Grattis till att ha sett norrsken :D Jag har ingen bra sikt norrut härifrån och på kvällarna orkar jag inte gå ut. Därför har jag missat alla chanser. Om det hade varit södersken i stället så hade jag nog lyckats få syn på det från lägenheten :D Men jag har sett norrsken flera gånger förr så jag får leva på det.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det øverste bildet mitt er tatt mot øst og et av de siste er tatt rett vest, så du trenger ikke se mot nord for å se det. Det danser over hele himmelen.

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...