onsdag 17. januar 2024

By tur i mørket

 hønefoss kveldstur

Jeg fant ikke ut at Kjersti hadde dobbeltbooket seg før jeg var i Hønefoss. Men siden jeg allerede var der med hunder tok vi en runde for litt sosialisering. Jeg hadde allerede stoppet ved gamle meieriet, så da var det bare å kle på seg og ta ut hunder.

hønefoss kveldstur

Jeg skulle handle etterpå, for jeg hoppet glatt over handlingen før helga. Jeg hadde handleliste for en gangs skyld, så da fikk jeg med meg alt som sto på den i det minste. Til en forandring var jeg innom hele fire forskjellige butikker i tillegg. Halvveis i januar og jeg har gjort unna penklærhandling, penskohandling, kjøpesenter, tannlege og jammen både Musti, Extra, Plantasjen og Kiwi. Hvordan skal dette året ende???

hønefoss kveldstur

Når det har kommet så mye snø så har dem ikke brøytet hele fortauet, da blir det trangt å passere andre når jeg har med meg to hunder. Vi kom i snakk med ei dame som hadde med seg en liten hvit sak. Det er så greit med de som har sånne små saker som behandler dem som hunder og lar de forbli på bakken og hilse på Bella. Det var ikke en liten gneldre og den ble riktig så begeistret for Bella.

hønefoss kveldstur elg skulptur

Julepynten var tatt ned, men det var fortsatt endel lys i trærne på torget og lyshimmelen nedover gågata.

hønefoss kveldstur

Snøen i byen er overraskende hvit fremdeles, så de har nok latt saltet hvile der også.

hønefoss kveldstur hønefoss gamle hjelpefengsel

Jeg vet ikke hvor mange bilder jeg har av Hønefoss gamle hjelpefengsel, men det er et pent bygg når det er mørkt slik som det er lyssatt. Det hjelper jo litt med all denne snøen som har kommet også. Så da må jeg liksom ta et bilde til, selv om jeg har sikkert to andre som er ganske like.

hønefoss kveldstur

Men jeg mener at man aldri  kan få tatt for mange bilder. Det er mange fine motiver om vinteren.

hønefoss kveldstur ringerike videregående skole

Den gamle delen av Ringerike videregående skole er et flott gammelt bygg. Det er så synd at de ikke bygde i samme stilen når de laget ei ny fløy for noen år siden. De kan jo ikke bygge hus nå for tiden. Det er synd at samfunnet er blitt så fokusert på økonomi isteden for estetikk.

hønefoss kveldstur

Når jeg først gikk forbi hadde jeg tenkt å titte innom Bokkiosken, men det var det vist ingen andre som hadde tenkt. Der må man ha med spade skal man komme seg inn.

hønefoss kveldstur søndrepark

Jeg har ikke gått gjennom Søndrepark på kveldstid etter at den ble lyssatt langs stien.

hønefoss kveldstur søndre park

Brei sti som var brøytet opp

hønefoss kveldstur

Har du ikke vært ute og fotografert på kveldstid så er det absolutt verdt å prøve seg. Det kan bli mange flotte motiver.

hønefoss kveldstur

Det var ikke mange som vi møtte på vår ferd, så jeg veit ikke om vi var seint ute eller for tidlig ute. Eller så syntes vel noen det var litt i kaldeste laget med rundt -15.

hønefoss kveldstur

Nyt kvelden og vent på neste sprell... Det er jo bare å holde det gående når jeg er så godt i siget. Man veit aldri hva skjebnen har i ermet...


8 kommentarer:

  1. Fina vinterbilder i stadsmiljö. Fin och ren snö är så vackert, helt annorlunda än om salt används.

    SvarSlett
  2. Det gamle fengselet er veldig pent ja. Mye snø der også.

    SvarSlett
  3. I love your nighttime snow, dog walking photos. Back before I retired I used to run on Wedneday night after work regardless of the weather. I enjoyed running in the snow and taking photos at night. Very few of my photos were as good as what you captured in your images.

    SvarSlett
  4. wow! magnificent night photos and a great walk for you and your sweet doggies ~ thanks!

    Wishing you good health, laughter and love in your days,
    A ShutterBug Explores
    aka (A Creative Harbor)

    SvarSlett
  5. Those are wonderful photos and we enjoyed seeing those night time snow sights!

    SvarSlett
  6. You take delightfully beautiful pictures at night. I don't know how to use a real, good camera, just my phone, and the night pictures are awful, so I will just enjoy yours.

    SvarSlett
  7. Wow, lots of snow and it seems to be rather cold- really winter. We don´t have so much snow here -hope it will be more the next days.
    All the best
    Violetta

    SvarSlett
  8. Thanks for joining Angel Brian's Thankful Thursday Blog Hop!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...