torsdag 18. januar 2024

Ikke en dag uten at det skjer litt

 
frøposer

Ja så ble det litt handling av frø av like vel da. Jeg som ikke skulle ha all verden i drivhuset mitt i år. Det ble så laber avling i fjor at det ikke fristet særlig. Men så er det litt sånn med folk da... når det har gått en stund, ja da glemmer man mye av det meste. I år skal jeg gjøre litt mer innsats der, litt mer luking og litt mer gjødsling, litt mer beskjæring og litt mer av det meste egentlig. Ikke skal jeg på de store utfartene heller nå som jeg har tenkt å prioritere hjemme. 

lagotto

Ikke en kjedelig dag i økonomiavdelingen på Vilomix. I går ble jeg både hundelufter og jammen assisterte jeg ambulansepersonell også. Når ulykka er ute så er det godt å kunne stille opp for de som trenger det. 


Man trenger slett ikke å ha stusslig middag om man bor aleine. I helga hadde jeg hasselback poteter, ovnsbakte gulrøtter og ovnsstekte lammekoteletter med rødvinssaus. Det er ikke hver dag jeg har slik middag, noen ganger er det veldig enkelt altså.

katt pus pusekatt kattepus

Jeg merker godt at det er mildere, for nå kommer og går kattene ut og inn gjennom hele ettermiddagen og kvelder. Men natta er de inne. 

katt pus pusekatt kattepus

De ligger inne litt for å varme seg, så smetter de ut en times tid. Så nå er det forhåpentligvis litt mindre mus ute. Siden det er snødd i går så er det raskt å se om det blir nye spor i snøen.

katt pus pusekatt kattepus

Når det har vært kaldt så har kattene ikke bare ligget inne for å sove. De har faktisk leika litt sammen, til tross for at de er nærmere 6 år gamle.

katt pus pusekatt kattepus

Men hårstrikker er absolutt det mest optimale å leike med.

katt pus pusekatt kattepus

Jeg har dem hengende på dørhåndtaket på skapet på badet. Der er de etter tur og henter dem, bærer dem med seg rundt etter å ha leika med dem. Jeg finner dem igjen alle steder, til og med i matskåla de har på katterommet.

katt pus pusekatt kattepus

De er jo nødt til å ha fått seg en smikk eller to på snuta sånn som de holder på med hårstrikkene.

katt pus pusekatt kattepus

De får nå bare hente strikker, jeg er glad de holder seg unna dunken med skitne klær på badet. Det hadde ikke vært fult så hyggelig å finne igjen i resten av huset.

katt pus pusekatt kattepus

Nå er det snart helg igjen og da kommer Patran en tur hjem igjen.  Siden det er mildt da, så bør en vel finne på noe.  Jeg har ingen plan ennå, men kanskje skitur med Pink et par timer.


6 kommentarer:

  1. Gillar man att odla så är det nog svårt att motstå nya fröer när det börjar bli dags att förgro dem inne :D Jag hoppas att det blir ett väldigt lyckat resultat i år.
    Dina katter är inte kräsna när de nöjer sig med dina hårsnoddar :D Men oftast är det inte dyra leksaker som är roligast utan en kartong kanske blir favoriten...eller en hårsnodd.

    SvarSlett
  2. Så morsomt at de henter strikkene selv. Ja, nå skal det bli mye mildere, og det liker nok kattene dine.

    SvarSlett
  3. The kitty sure is having a fun time with that ring! I'm glad they come in at night to be safe and warm!

    SvarSlett
  4. Oliver is having a lot of fun with the hair tie. I am not growing as many tomatoes this year. Last year I had a bumper crop and made so much tomato and basil soup for the winter that it filled a third of our very large chest freezer.

    SvarSlett
  5. Fina katter du har. Våra katter älskar tomma toapappersrullar, bäst när de kan leka med billiga saker :)

    SvarSlett
  6. It sounds like you have a good, solid plan for planting this year, I hope your garden succeeds well, I am terrible with plants and have no advice to give, just hope.

    Some cats love toys and will play with lots of different things.

    Thank you for linking up with Feline Friday!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...