mandag 22. januar 2024

Ulv ulv!!

 vinter

Fare fare!! Krise krise!! Dere kommer til å dø alle som en om dere ikke gjemmer dere i kjelleren og lukker bombedøra med tre kodelåser. Altså hva tror myndighetene om folk? For det første så burde de ha full tiltro til hvermansen. Det er jo tross alt hvermansen som har sørget for at "øvrigheta" har jobber og posisjoner i samfunnet. Alt er faktisk ikke krise og farlig. Det er bare normalt gammeldagse fenomener som oppstår igjen.

vinter

Jeg har vært hjemme fra jobb i dag, men ikke fordi mildværet kom med regn og vind. Jeg ble syk natt til søndag og sov for det meste. Godt Patran var hjemme i helga, selv om hun skulle jobbe. Det ble bært ved og fikset så hytteturen ble levelig. Har fått i meg litt mat i dag, en liten luftetur med hundene og så endte jeg opp på sofaen igjen. Føles som det blir en dubb der før kvelden kommer.

vinter

Fresk luft har aldri tatt livet av noen, så det ble en liten rusletur med hundene i dag. Innen jeg hadde stått opp var vannet fikset og jeg kunne tømme benken for oppvask, putte skittentøy i vaskemaskinen og få det til å bli sånn nogen lunde her igjen. Vannet ble nemlig borte mens oppvaskmaskinen gikk på torsdag. Greit å få en ny runde på den da. Jeg ser ikke på meg selv som i overkant reinslig, men kattevask ei langhelg er ikke optimalt. Etter turen ble det en etterlengtet dusj. 

vinter

Her var det skjermet for vindvær og ikke har det regnet særlig heller. Snøen har falt av buskene, og det er liksom den største endringen. Veien var strødd og sola skinte på andre siden av elva. 


Jeg har ikke vært så mye syk de tidligere 40 åra, som det jeg har vært de siste seks månedene. Virker som jeg får alt som går i barnehagen etter at Sofie startet der. Men nå må jeg ha vært innom det meste, så immunforsvaret har bygget seg opp på barnesykdommer også. Kommer til å bli skikkelig robust utover våren, regner jeg med...

snømåking

Noen leika litt med skjebnen. Jeg ymtet frampå om at han burde tatt på et tau, men neida han hadde brådder han. Var så mye snø nå så det kom til å gå bra om han falt ned. Ja godt det er noen som har trua og ikke krisemaksimerer alt.

vinter

Det var vel nesten en opplevelse å kjenne sola i ansiktet igjen når en er ute på tur. Ikke kjenne kulda bite i ansiktet og eneste gleden ved turen er å komme inn igjen til vedovnen. Hr Yr lover det mildt resten av januar, så da får en håpe at det blir sånn da. Men da forsvinner vel skiløypa rundt Igletjern regner jeg med.

vinter




13 kommentarer:

  1. I am so sorry to hear you have been sick. I always seems when it is very cold and we are sick we feel worse. It looks very cold in your corner of the world.
    Hard to get warm. I hope at this reading you are on the mend.
    There are all kinds of viruses and flu running wild over here. The cold keeps everyone inside and so much easier to spread and share germs. Getting some fresh air felt nice I'm sure. Healing hugs
    Cecilia

    SvarSlett
  2. Vad trist att du blev sjuk igen men nu verkar du vara på bättringsvägen och förhoppningsvis är det som du säger...att du nu har haft alla sjukdomar och slipper fler :D Det är skönt att komma ut och kunna andas utan halsduk för munnen. Här har det också blivit mycket mildare, någon plusgrad. Men det ska bli bättre om några dagar och då ser det ut att bli lagom kallt :D

    SvarSlett
  3. Hope you are feeling better ~ Glad you did not have to go up on the roof ~ lovely wintry photos and love the doggies, of course ~ hugs,

    Wishing you good health, laughter and love in your days,
    A ShutterBug Explores,
    aka (A Creative Harbor)

    SvarSlett
  4. It looks very cold there, but the dogs need a walk and fresh air is wonderful. I hope you feel better soon.

    Thank you for joining the Awww Mondays Blog Hop.

    Have a fabulous Awww Monday and week, Lillian. Scritches to the furbabes. ♥

    SvarSlett
  5. God bedring! Får håpe at immunsystemet ditt snart er på topp igjen.
    Her ble det 6 varmegrader, kraftig vind og regn i natt. Vi slapp å måke taket, for her smelter snøen på taket. Møkkavær. Da kan det gjerne bli vår med en gang synes jeg :)

    SvarSlett
  6. Greetings from the Monday's Music Moves Me crew! I'm sorry to read you have been under the weather, healthwise and Mother Nature judging by your set of photos. I'd like to let you know that you linked your post to a music hop. We love having new participants, so when you join the next time please include at least one music video somewhere in your content. You can choice whatever music moves you or go with the theme if there's one. We aren't picky as long as you're sharing music! ;) Stay safe, be warm, and feel better soon!

    SvarSlett
  7. Wonderful photos. Norwegian did not translate to English for me, so I can only hope that you are well and your dogs are fine. Aloha from Honolulu

    SvarSlett
  8. These dogs are the soldiers of your winter life

    SvarSlett
  9. There's a lot of sickness where I live in the Northeast United States. Happy you seem to be recovering already. The cold always does seem to make illness seem worse.

    SvarSlett
  10. I do hope you are feeling a better really soon. I also hope that the danger stays away from all of us!

    SvarSlett
  11. I hope you feel better soon.

    SvarSlett
  12. Så litt skummelt ut med den takmåkingen ja, søte hunder. God bedring, hilsen Ingeborg

    SvarSlett
  13. I pray you recover quickly. When my children went to school, we all got sick together, it's just what happens.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...