onsdag 3. januar 2024

Ingen vet hva dagen bringer

 himmelen

Noen dager blir ikke som vi hadde tenkt eller trodd. Nei ingen vet hva dagen bringer sier man. Men har du lagt merke til når vi oftest sier det? Det er når noe trist og uventet skjer. Kanskje spesielt dødsfall. I fjor var det mange som døde i løpet av året.   Det føles mange ut når media slår opp stort om kjendiser i både utland og innland har gått bort. Prosentvis er de kanskje ikke så mange, men det går vel ikke en uke forbi uten at det er en som er mer eller mindre kjent som har gått bort.

himmelen

Hadde det ikke vært bedre om man brukte dette uttrykket i positiv forstand? Om man kunne få en dag som var full av positive overraskelser og ikke bare noe som er vondt og vanskelig? Det gjelder å ikke vente med å gjøre det man har tenkt. Én dag er det for sent. Man vet aldri hva dagen kan bringe av gode eller triste hendelser. Den kan starte fint, men ikke før man tar kveld vet man hvordan den faktisk ble.

pus katt leonberger

Jeg vet, eller aller mest sannsynlig vet jeg hva dagen min bringer i hovedtrekk. Jeg er særdeles lite begeistret for overraskelser, hverken den ene eller den andre veien. Jeg kan være impulsiv og ta ting som det kommer, men overraskelser har jeg lite til overs for. De dagene som blir helt annerledes enn jeg forventet fra jeg står opp til jeg legger meg tror jeg ikke jeg har vært borti.

katt pus

Jeg har inntrykk av at man ofte utsetter ting, fordi det ikke passer å gjøre det akkurat når man tenker på det, og så flyr tiden. Plutselig har det gått mange uker uten at noe av det man tenkte å gjøre har blitt gjort. Du tenker at du skal gjøre det snart, til helga kanskje. Det du ikke tenker på er at én dag kan det være for sent. Noen ganger er det faktisk ikke tanken som teller. Man må sette ut i live det man ønsker å gjøre, ellers har den gode tanken ingen verdi.

himmel fullmåne

Det samme gjelder når vi møter noen. Hvor flinke er vi til å stoppe og slå av et par ord med bekjente. Hilse når en møter folk. Møter man folk på tur så hilser man om man kjenner dem eller ei. Det er liksom slikt man gjør i skauen eller på fjellet. Slikt man ikke gjør i byen. Nei der hilser man knapt på de man vet hvem er. Noen gjør seg til og med det bryderiet med å krysse gata, eller stupe i bunnen av ei tilbudskorg for å slippe å hilse. De signaliserer tydelig at de ikke vil ha noen samtale.

golden retriever

En dag kan det være for seint, da er det heller det du ikke gjorde som plager deg, enn det du gjorde. Folk angrer mest på ting de ikke gjorde i livet, ting de ikke sa. Om man har gjort noe dumt så blekner det over tid, det blir ikke fult så flaut etter en stund, folk glemmer og ting glir over. 

himmel fullmåne

Hva vil du bli husket for når den tid kommer? Tror du venner og bekjente vil huske deg for det du helst vil bli husket for, eller vil du stå igjen som et minne som ikke er så godt minne som du skulle ønske?  Du kan styre mye selv, alt blir ikke som du har tenkt kanskje, men i det store og hele så blir livet ditt i hovedtrekk slik du har villet leve det. Du kan ikke skylde på alle andre at du har fått et helt annet liv enn du har villet. Vi har alle vårt eget ansvar for hvor vi har fokuset i livet. 

himmel

Nå er det nytt år og vi har et gammelt å se tilbake på. La 2024 bli et år der du har fokus på hvordan du vil at ditt liv skal være, la 2024 bli et år hvor du gjør noe ut av livet ditt, lag deg minner som er gode, ikke bare for deg, men for andre også.

himmel lysmast kraftledning

Blås i hva andre tror og mener om deg. Lev ditt liv som du vil, ikke lev som du tror at andre vil at du skal leve. Jeg vet hva jeg vil bruke de neste månedene på, jeg vet hvor jeg vil legge ned min energi, jeg vet hva jeg ikke vil, ikke minst. Jeg vet hvor jeg vil ha mitt fokus og hva jeg vil bruke min tid på.

julelys

Finn deg ditt eget glødene mål i det fjerne som du jobber mot. 

pus katt julepynt

Jeg skal sette opp min liste som jeg skal ha krysset av før neste nyttårsaften. Hvor mange punkter har lista di?

himmel fullmåne

Ta en kort statusoppdatering på livet ditt hver gang det er fullmåne. Er du der du vil i livet ditt? Har du oppnådd det du vil? Hva er neste mål før neste fullmåne? Kom du ikke helt i havn så du fortsatt har samme målet som du hadde til denne fullmånen?

himmel fullmåne

Det er aldri for seint å gjøre noe...



15 kommentarer:

  1. Kloke ord, Lillian. Jeg er helt enig at noen sånne utsagn heller kan brukes om noe bra i steden for det motsatte. Jeg er uvenner med fullmånen, for da sover jeg dårligere enn ellers. Men jeg skal legge meg dine ord på minnet :)

    SvarSlett
  2. Those are all important words to live by each and every year. Such a lovely post!

    SvarSlett
  3. Min systers kloka ord om varför vi ältar motgångar när vi i stället borde älta framgångar och göra mer av det som fungerar bra ringer i mina öron när jag läser det här. (Älta betyder att man om och om igen tänker och går igenom det som har hänt, oftast med oro och ångest.) Jag tänker att jag måste passa på att göra det jag vill för vem vet hur länge jag orkar. Det ger mig alltså en kick att få det gjort och inte skjuta upp saker. Men det är klart att ekonomi och andra begränsningar finns. Jag har inte planerna klara för i år men jag hoppas komma iväg på både toppturer på fjäll och några resor :D

    SvarSlett
  4. My goodness what beautiful skies and words. The moon is breathtaking.
    I come from a long line of 'talkers'. I will talk to anyone and always strive to be kind to all if they speak on don't. We don't know what burdens they are carrying.
    Hugs to you and your your beautiful furries. Oh if what we can learn from them
    Cecilia

    SvarSlett
  5. Beautiful photos! Thank you so much for sharing at https://image-in-ing.blogspot.com/2024/01/chateau-de-thorens-de-sales-family-home.html.

    SvarSlett
  6. A Beautiful post - lovely moon photos and wise words

    SvarSlett
  7. great pictures! And what an emotional relationship between your dog and your cat! ☺♥

    SvarSlett
  8. Magnificent nature photos ~ Wow!

    And love all the fur babies ~ so cozy ~ hugs,

    Wishing you good health, laughter and love in your days,
    A ShutterBug Explores,
    aka (A Creative Harbor)

    SvarSlett
  9. Beautiful photos. Your cats and dog are all adorable. Wishing you all a happy and healthy new year!

    SvarSlett
  10. You are very wise, and your photos go with what you say perfectly.

    SvarSlett
  11. Such a profound message, Lillian. And a great reminder that time waits for no one.
    Cheers to making this year count 🥂
    Happy 2024!

    SvarSlett
  12. Your images are beautiful, and your prose is so inspirational. Thank you for this really poignant blog post, Lillian.

    SvarSlett
  13. We are good about doing things now and not waiting. Every day is a new day and you never know what will happen, so it is best to do things before it is too late.

    SvarSlett
  14. Thanks for joining Angel Brian's Thankful Thursday Blog Hop!

    SvarSlett
  15. Yes, every day has potential for good surprises. Lovely photos and words!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...