søndag 16. juni 2019

Tilbakeblikk på uka


Ukas absolutt høydare var på søndag da jeg og Patran dro til Sverige for å hilse på Varga som skal komme til oss i starten av juli. Jeg gleder meg utrolig mye til hun kommer i hus og treningen kan starte. Jeg har alltid mange planer med ny valp, så kommer valpen og en ser hva en passer til å begynne treningen. Men det absolutt viktigste med valp er sosialiseringen. Alt den er med på første året er gull verdt og akkurat det grunnlaget får en aldri igjen.


Mandag var på en måte en søndag i og med at det var andre pinsedag og jeg skulle ikke på jobb. Jeg hadde tenkt meg på fjelltur, men i og med at husmora hadde tatt seg en litt i overkant lang ferie så ble fjellturen skrinlagt. Det ble husmorting isteden gitt. Eller manneting... alt etter som du ser det.


Både plenklipping og klesvask. Hundene fikk tur ut til fossen på Veme for å svømme en runde i elva før vi gikk hjem igjen. Graset i den ene hundegården ble slått og raket bort, så nå er det god plass å boltre seg på igjen. På kvelden tok jeg en tur til Kjersti. Da ble Ronja med for å gå tur med Chilli og Gant i Gullerudmarka. Etterpå disket Lars Birger opp med Peppes Pizza så ble det middag på meg den dagen også.


Tirsdag startet med vekkeklokke igjen... Det var ikke så aller verst å gjøre en innsats igjen når en tenker på at det dreier seg om få dager før det er ferietur.


På vei hjem fra jobb stoppet jeg ved kalvene som går i Karivika. De var litt skeptiske til å begynne med, men så var det to som kom gampende gjennom småskauen. De ville i alle fall ha kos. Ikke bare litt kos heller. Der tror jeg at jeg kunne stått hele ettermiddagen før de hadde blitt fornøyde.


Kveldsturen med hundene gikk til Stalla så Tessy i det minste kunne få teste svømmeferdighetene sine.


Onsdag bøttet regnet ned så da ble det ikke noe uteaktivitet i det hele tatt etter jobb. Hundene maset ikke om tur heller, så de syntes nok det var godt å komme inn til fyr i ovnen de også. På kvelden ble det litt Netflix og godterispising.


Torsdag regnet det fortsatt i bøtter og spann, men det var meldt bedre seinere på ettermiddagen. Litt småkaldt var det så det ble fyring i ovnen da også. Jeg tok meg et bad og spiste resten av encheladasen vi hadde til middag i går, før jeg sovnet på sofaen. Våknet av at Kenneth kom en tur for å ordne litt bil. Tittet inn på Facebookmarked og jammen fant jeg tilfeldigvis blomsterbue til å ha i hagen. Den holdt til i Heradsbygda, så da måtte jeg nesten slå til. Fikk prutet den ned med 700 kroner og Kenneth ville bli med for å hente den. Kjekt med stor firmabil som det er plass til det meste inni til tross for litt innredning. Spørs om det var slik bil jeg må gå for neste gang.


Fredag måtte jeg finne på noe når jeg kom hjem fra jobb ellers hadde jeg endt opp på sofaen sovende er jeg redd. Jeg var så stup trøtt at jeg så nesten ikke land. Siden jeg ikke var trøtt når det var på tide å legge seg torsdagskvelden, så ble det til at jeg lå å leste til nærmere klokka ett. Da er det seigt å komme seg opp klokka ti på seks igjen.


Jeg lagret koordinatene til Venekollsetra og la i vei oppover Strømsoddbygda. Ikke regnet det som sist heller. Vi fant den forfallene setra og tok noen bilder før vi satte kursen mot bilen igjen. Da vi kom hjem lurte Kenneth på om jeg ville være med til Veme og hente bilen hans som hadde vært på EU-kontroll. Rexton er god å kjøre, men jeg får la være å kjøpe meg det vel... Fikk en liten innskytelse og bestilte meg frisørtime. Der har jeg vel vært 3-4 ganger i mitt liv, så når jeg er der så blir det ofte dyrt! Har vel planer nå som tilsier at det ikke blir noe billigere denne gangen. Men om jeg deler det utover på antall uker så blir det riktig billig i forhold til dem som ordner seg hos frisøren hver eneste gang. Godt jeg bestilte meg time midt i neste gang jeg har ferie, så jeg får litt tid til å venne meg til det før jeg skal på jobb igjen.


Lørdag ble det en etterlengtet fjelltur på Norefjell. Det er ingenting som er som en skikkelig fjelltur i knallvær og i godt selskap.


Om det ikke frister deg med en tur her, ja da er du nok et skikkelig bymenneske. Parkerte ved Gulsviksetra og la ivei helt til Gråfjell. Rett og slett nytelse, og ikke minst så kom brunfargen i bøtter og spann. Rart med det når en blir litt svett, så får en mer farge enn ellers.


Jeg setter stor pris på kontakt med dyrelivet når jeg er på tur. Ryper i sin beste alder rett ved stien.


Søndag er det bare å knytte beinhaugen for å ta fatt på en ny uke. Siste uka før sommerferien!


2 kommentarer:

 1. Gleder meg til du får valpen din :)
  Skal bli spennende å se hvordan de søte pusekattene takler den utfordringen!
  Og så kommer det vel ett innlegg med masse bilder fra Gråfjell snart, tenker jeg...
  Ha ei fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg driver med litt planlegging av innlegg så de skal komme når jeg og Patran er på ferie også. Jeg synes det er greit å lage noen innlegg fortløpende når jeg tømmer minnekortet på kamera også. Det er så mye annet å finne på enn pc når det er blitt sommer og lange lyse kvelder. Så det er bare å følge med framover. Plutselig er de der.

   Slett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!