lørdag 1. juni 2019

Selve livet


Aforistiker, en som former aforismer. Aforisme er en kort og rammende prosasetning som uttrykker et poeng eller en tanke, særlig fra vitenskap, kunst eller moral. Vi har vel alle ett eller annet uttrykk som vi synes litt mer om enn noe annet. Noe som vi faller tilbake på når vi har en ledig stund en sein kveld og egentlig burde vært i seng for lengst.


Mange av de jeg liker best kommer fra Stig Johansson. Kan vel kalle han en gammel vis mann i og med at han er født i 1936. Har du greid å komprimere din egen livsvisdom ned til en setning? Ikke? Da er du kanskje ikke gammel nok? Det har ikke jeg heller, så da bruker jeg noen av det andre har fått fram som jeg synes egentlig høres ganske lurt ut...


Den mest forvirrende beskjeden man kan få, er å oppføre seg som folk. Men min favoritt er Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att det var livet.


Det fins mange anledninger i livet som aldri kommer. Barndommen er et lykkeland der bare de med dårlig hukommelse har vært.


Ny måned har det blitt og jammen er det ikke første dagen å årets sommer. I følge kalenderen i det minste. Årets sommer som jeg har store planer om at skal bli den beste sommeren ever! Man må jo gjøre en innsats og legge godvilja til, så er det utrolig hva som burde dukke opp av gode minner når høsten setter inn i september. Planene for denne sommeren er i det minste mange. 


Jeg håper plommetreet slår til med mange plummer, det bar nok av blomster i det minste. Men jeg så lite til insekter, bier og humler. Det skal være selvbestøvende så det er jo et håp om at det blir et par stykker i det minste.


Det er svært få mennesker som virkelig lever i dag - de fleste forbereder seg på å leve i morgen.


Husk fortiden, legg planer for fremtiden, men lev for i dag. For i går har vært og i morgen vil kanskje aldri komme.


Gjør det du ønsker å gjøre NÅ. Vi lever ikke i all evighet. Vi har bare dette øyeblikket. Det glitrer som en stjerne i hånden vår - og smelter som et snøfnugg.


Sjasminen blomster ikke lenger, de siste regnskurene var nok litt kraftige, så nå er det bare grønne blader der. Jeg har en til også, men den kommer nok ikke til å blomstre på noen år ennå. 


Ha en utrolig bra helg fortsatt! Grip dagen!


2 kommentarer:

  1. Aforismer är ofta underbara. Här en av mina favoriter:
    Bättre att undersöka en fråga utan att avgöra den än att avgöra den utan att undersöka den. En till:
    När det utropas "leve framåtskridandet" fråga "framåtskridande till vad?"

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...