onsdag 7. august 2019

Et helt halvt år



ISBN 978-82-83313-096-6 på 495 sider. Lou Clark vet en god del. Hun vet hvor mange skritt det er fra bussholdeplassen og hjem. Hun vet at hun liker jobben sin på kafeen The Buttered Bun, og hun vet at hun kanskje ikke elsker kjæresten sin, Patrick. Det Lou ikke vet er at hun snart kommer til å miste jobben, eller at hun er avhengig av å vite hva som venter rundt neste sving, for ikke å gå fra forstanden. 

Will Traynor vet at motorsykkelulykken tok fra han viljen til å leve. Han vet at alt føles veldig smått og meningsløst, og han vet nøyaktig hvordan han skal få slutt på det. Det Will ikke vet er at det er like før Lou stormer inn i livet hans som et levende fyrverkeri. Ingen av dem vet at de kommer til å forandre hverandre for alltid.

Ei bok full av overraskelser samtidig som den er veldig forutinntatt. Veien til slutten er kronglete og vanskelig og hverdagslig som jeg liker det. Synes slike, kall det trivielle hverdagssaker, er fine bøker. Boka har ingen døpunkter og den strekker handlingen over seks måneder som tittelen sier. Jeg har prøvd å se filmen, men boka trollbant meg fra første side. Jeg startet på den en kveld og leste hele neste dag omtrent for å avslutte med de siste kapitlene etter jobb den tredje dagen.

Patran syntes filmen var bedre enn boka. Kanskje jeg skulle se filmen nå, men da vet jeg jo hvordan det ender. Det er en bok som er oppfølger til denne også. Den skal jeg starte på nå. Om den er like levende skrevet så kan det bli mange lange kvelder etter jobb for å få lest den ferdig.

1 kommentar:

  1. Dette var ei bok jeg også koste meg med. Har lest flere bøker av forfatteren. Det er denne boken jeg har likt best. Og som vanlig syns jeg boka er bedre enn filmen. Men smak kan ikke diskuteres, sånn er det bare.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...