søndag 11. august 2019

Hva har man gjort


En liten laber start på denne uka, men alt har med tankesettet å gjøre. Du må se ting fra en annen kant og gå inn for å gjøre noe med det. Så denne uka har jeg tatt noen grep. Selvmedlidenhet er godt en stund, men i lengden er det ganske destruktivt. Kan jo ikke dulle slik i evigheter, så søndagens regnvær ga en piff for å komme seg videre. Sjelden regnvær gir motivasjon, men noe måtte jeg foreta meg.


På ettermiddagen klarnet det opp og det ble tur på Hovsenga med Kjersti og Frida. Der går det kalver, men jentene var ikke videre interesser i dem.


Halvveis på runden fikk de bade litt i elva.


Så var det på tide å gå tilbake til bilen. Bella blir litt oppgitt over Frida, for hun skal bare snuse hele tiden. Resten av kvelden ble tilbragt på verandaen med Patran som var tilbake fra ferie.


Mandag morgen og siste arbeidsuka før ny ferieuke. Kjenner jeg gleder meg bare mer og mer til den. Nå begynner folk å komme tilbake etter sin treukers ferier, så da kan jeg nyte ennå ei uke. Tror jammen jeg skal finne på noe noen av dagene da, har ikke tenkt å sitte ei uke til på verandaen tror jeg.


Månedsavslutning med avstemminger og bokføringer, produksjonstilbakemeldinger og innlegging av produksjonsordre, bulkbestillinger og eller full oversikt. Det som virkelig irriterer meg er alle de som liksom jobber og har "så mye" å gjøre, men den jævla kaffekoppen er aldri tom. Hvorfor skal jeg gjøre så mye mer fordi jeg er effektiv, så slipper de unna med både det ene og det andre og tjatrer rundt.


Nedtelling pågang, tirsdag og to dager til på jobb før ferieuka starter. Hr Yr er ikke så positiv til helga, men fredagen er bra ser det ut til. Da får jeg finne på noe ute, så kan jeg finne på noe inne til helga. Jeg handlet litt etter jobb i dag, hentet ut markekur til Bella og kjøpte middagsmat for resten av uka. Jeg savner varme lange sommerkvelder, i dag er det regn igjen og ikke holdbart å sitte ute. Satt ikke ute for å spise middag en gang. Håper på lange kvelder på verandaen når jeg har ferie, men det er ikke så kos å sitte med mye klær og tepper heller.


Ikke det helt store været på onsdag heller, noen regnskurer, men man kunne innta middagen ute på verandaen igjen. Slett ikke verst. På kvelden ble det film med Patran på tv. Sixth sense med Bruce Willis. Har sett den noen ganger tidligere, men den er alltid like fasinerende. Du får nesten mest ut av den når du ser gang nummer to. Da plukker du opp alt du ikke la merke til første gangen. I kveld føles det nesten som jeg var med i et begravelsebyrå, jeg plukket en død mus, to døde fugler og en død huggorm. Så jeg har virkelig noen morderiske katter i hus.


Endelig var torsdagen her og min siste arbeidsdag igjen. Det er herlig å ha delt opp ferien sin, da har man stadig ei uke ferie å se fram til. Og gjett om de som er ferdig med sine uker misunner meg bitte litt.


Patran skulle tilbake til faren i kveld, men før hun dro hjalp hun til med både kloklipping og oppstilte bilder av Bella som har blitt 14 uker allerede. Hvor har den tiden blitt av lurer jeg på?


Før jeg dro hjem igjen ble det en tur innom byen for en liten sosialiseringsrunde på Bella.


Fredag og første feriedag i denne omgang. Ble samme feriedag denne gangen som det ble i forrige pulje. Jeg har nemlig vært knallflink og jobbet hjemme hele dagen. Har vel kanskje et lite behov for at ting er gjort før jeg kan sette meg ned og nyte ferien. 


Våknet ved åttetiden, men syntes det var litt i tidligste laget å stå opp når jeg hadde ferie. Til uka må jeg jo opp å kjøre Patran på skolen torsdag og fredag, da det ikke er satt igang skolebusskjøring ennå. De begynner to dager tidligere enn de andre skolene i området, for de har to dager lenger høstferie enn andre.


Dagen startet på verandaen med forberedelse til vasking av gulv. Det trengtes litt i alle fall.


Endte opp en time på verandaen med nettaviser og noen kapitler i boka jeg har startet på. Bella sjekker stadig hva kattene finner på. Lurven er vel de av pusene som setter størst pris på oppmerksomheten.


Hundene trengte et bad også etter all utebadingen i sommer. Da er det jo dumt å ha nyvasket bad, så det ble bading av Tessy, Ronja og Bella før jeg vasket badet. Mounty og Tessy får vaske seg når Tessy er ferdig med løpetiden sin.


Kvelden ble tilbragt på verandaen etter gulvvask, klesvask og plenklipping. Nå kan jeg være lat eller aktiv resten av ferien.


Lørdag leitet jeg litt rundt og fant igjen tarotkort og bok som jeg kjøpte for mange, mange år siden. Har vel alltid vært litt nysgjerrig på det ukjente og mye frustrasjon sist jeg var aleine, så endte det opp med anskaffelse av tarotkort. Vel egentlig så ble anskaffelsen gjort etter en svinhøy telefonregning mener jeg å huske. Om man ikke legger disse kortene for ofte, så stemmer de rimelig bra med hva som kommer til å skje i nærmeste framtid.


Husket ikke så mye av gamle kunster, så boka ble flittig brukt for tolkingen. Her ser du mine nærmeste seks måneder, så får vi se da, nærmere jul om det kan bli såder...


Før regnværet som var lovet slo til så ble det en runde rundt om hengebrua på Mounty, Hailey og Ronja. Bella fikk litt aleine trening i hundegården. Tessy sto i den andre hundegården, så hun var ikke helt aleine da. Tessy er høyløpsk, så Mounty spiser ikke. Men om noen dager så er det verste over. Kanskje hun er ferdig til fjellturen neste helg så de kan være med begge to.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...