fredag 16. juni 2023

Elsker, elsker ikke

prestekrage

Jeg lurer på hvor mange prestekrager som har blitt nappet kronbladene av opp gjennom tidene, mens ungjentene messet på elsker-elsker ikke-elsker-elsker ikke-elsker. Hvor mange som har plukket seg en bukett med sju forskjellige blomster under puta, natt til sankthansaften? Tenk å vært bitte litte granne synsk, så en fikk vite bitte litt på forhånd. 

prestekrage

Men om man hadde visst, så hadde en jo ikke hatt håpet om at kanskje... nei da hadde det vært full klaff eller rett i kjelleren fra første dag. Ja for noe i mellom finnes ikke i ei ungjentes hjerte. Gjennom tidene har mennesket benyttet seg av blomster og planters legende kraft, men de er også blitt brukt til spådommer. De aller fleste av disse spådommene har gått i glemmeboka, men noen er stadig i bruk, selv om det nå blir sett på som barneregler.

prestekrage

Si det med en prestekrage – elsker, elsker ikke ...Denne tradisjonen finnes i svært mange europeiske land. Prestekragen er en svært hardfør og lettdyrket staude som vokser over så godt som hele landet, først og fremst i vill tilstand. 

prestekrage

Jeg har litt nedtelling til ferien. Jeg skal bare jobbe mandag og tirsdag til neste uke, så drar jeg og Patran til Island. Det gleder jeg meg vanvittig til. Jeg følger med på Hr Yr og det ser ut til at vi stort sett får sol. Enn så lenge i det minste.

tirilltunge

Forberedelsene til Merethe skal bo her ei uke, når vi er borte har startet. Jeg har badet hunder,  vasket tepper og filleryer. Nå skal jeg bare vaske golvene før vi drar, så er alt klart, Det blir mye å fikse på onsdag når jeg har fri.

tirilltunge

Jeg og hundene har badet noen ganger på Breivannet. På onsdag var shampoflaska med for å få ut noe pollen fra pelsen deres. De satte pris på litt avkjøling på kvelden nå som det er så varmt på dagtid. Godt det alltid er ett sted eller to med skygge i hundegården.

fuglevikke

Patran har vært her noen dager igjen. Da er de heldige. Da trenger de ikke å være i hundegården og om de er ekstra heldige så får de jammen ligge i senga hennes også, Tror ikke disse hundene har det så aller verst jeg, sånn summa sumarium,

løvetann

Klærne fra Ellos og skoa fra Stormberg har kommet, så nå kan jeg pynte meg. Jeg trodde kjolen hadde vært litt lenger, men det er ikke noen kjole å ha på jobb fant jeg ut. Fjellskoa var utrolig gode å ha på beina, så jeg gleder meg til neste fjelltur. Spørs om jeg skal ta de med på Island. Kan være greit å ha gode sko der som er vanntette og ikke fult så varme som de andre fjellstøvlene mine. De er skikkelig høststøvler.

kløver

Det er et utrolig myggår i år. Her som det aldri er mygg, så står de formelig i kø i år om kveldene. Litt rart egentlig når det er så tørt og varmt som det er nå om dagen. Jeg får klippe  plenen en dag også og håpe på regn. Det er så stusselig med brune plener. Det holder å vanne blomsterbedene. om man ikke skal vanne hele plenen i tillegg-

lupin

Et sted som ikke trenger vanning er grøftekantene både hjemme og på jobb. Der blomstrer det villig vekk om de er ønsket eller ei. Jeg får finne på ett eller annet i morgen, hva det blir er lettere usagt. Kanskje jeg sjekker ut et sted med stolper og vann i fjellterreng. Det blir levelig for både meg og hundene. På søndag skal Patran og Marius være med på tut i Lillomarka, forhåpentligvis til Lilloseter. Marius påstår det er flott terreng der, så satser vi på at vi får en flott dag der på søndag. 

lupin

Lilloseter er en turisthytte og et serveringssted i Lillomarka i Nittedal. Selve hytta ligger på en høyde mellom Aurevann og Langevann. Lilloseter et populært utfartssted for beboerne i Groruddalen, og ligger bare fire og en halv kilometer fra parkeringsplassen til Steinbruvann ved Grorud. 

sankthansblomst

Nyt sommeren, nyt helga, nyt turer, nyt fredelige kvelder. Rett og slett bare nyt livet! Det gjør jeg...

smørblomst

 

8 kommentarer:

  1. Så merkelig at du har så mye mygg, men da har det sikkert klekket mange i ditt område. Her har jeg knapt sett en mygg. Ja, nyt helgen og livet! 😊

    SvarSlett
  2. Vad kul att det snart är dags för Islandsresan. Det är alltid mycket att fixa med och förbereda när man ska på semester och särskilt om man har hundar som ska vara kvar hemma med hundvakt.
    Härligt med alla blommor men jag hoppas det kommer riktigt mycket regn snart.

    SvarSlett
  3. Spännande med semester på Island. Dit skulle jag gärna åka med stor kamerautrustning. Du visar så fina vildblommor. Kärringtand, den gula låga växten, är tydligen en väldigt bra både gröngödsling och insektsdragare.

    Allt det bästa! Carina

    SvarSlett
  4. Wishing you a greet trip! I look forward to seeing lots of photos on your return.

    SvarSlett
  5. Love the flowers. Just gorgeous to see them in northern summer!

    SvarSlett
  6. The flowers are all beautiful and I never thought of those as clergy collars but they sure work!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...