søndag 18. juni 2023

Pyramiden


Fem sitrende fortellinger av godt Mankell-merke. Forfatteren går tilbake i tid, til 1969, da den 21 år gamle politikonstabelen Kurt Wallander finner naboen skutt. Til slutt ender den opp i det året Morder uten ansikt, Mankells første Wallander-roman, tar til.

Jeg hadde ikke lest noe av denne forfatteren tidligere, så når Hilde lurte på om jeg ville ha noen bøker så slo jeg til. Dette er ei bok som er skrevet etter de andre om Willander, men i og med at den handler om da han var ung og hvordan han blir etterforsker. Ja er det ikke logisk å starte med denne boka da, tenkte jeg. Så sånn ble det.

Han har en litt gammeldags måte å skrive på, i allefall denne boka. Men bare en ble vant til stilen så var det egentlig ei fengende bok. Det var separate etterforskningssaker så en fikk fulgt utviklingen hans som politimann og fram til selvstendig etterforsker. Jeg har tenkt å lese flere av disse bøkene i serien og se om skrivestilen er den samme i de bøkene. 

3 kommentarer:

  1. Sounds like a pretty interesting compilation!

    SvarSlett
  2. I have noticed some authors do that, establish a character, write books, then go back and write the backstory. Sometimes it works out very well, sometimes i think the backstory is a stretch.

    SvarSlett
  3. I like mysteries and this sounds like a good one!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...