torsdag 29. juni 2023

Feriekos


På onsdag før jeg dro til Island lånte jeg Sofie noen timer. Hun hadde feriert to netter på Kielbåten, så da var det greit med en liten overlapp hos meg før jeg skulle på ferie.


Jeg tok på henne en pysj som både Kenneth, Merethe og Patran har sitti i den samme stolen med når de var en 6-7 måneder gamle. Nå var jammen Dua Mi blitt så stor at pysjen passet og jammen hadde jeg stolen ennå. Den er både sliten og stygg, blitt degradert til hundestol. Men stolen er den samme. Tenkte å ta med bildene av dem og scanne dem inn på kopimaskinen på jobben, så jeg kunne få alle på en.


Hun har to dubber om dagen, så etter en bolle med graut satte jeg meg på verandaen for å lese litt. Siden jeg skulle bort en ukes tid, så tok jeg meg den bestemorfrihet å la henne sove i armkroken. Men når man leser og noen sover i nærheten. Ja da ble jeg jammen meg trøtt jeg også.


Brått hadde det gått en time og hun sov fortsatt ved siden av meg på sofaen ute på verandaen. Vi koset oss like lenge som resten av ettermiddagen. Så ble det kveldsbad og levering hos Kenneth og Ingrid igjen. Jeg var ferdig pakket og klar til avreise tidlig dagen etter. Bilder kommer, men en slik intens tur så blir det mange inntrykk en må få med. Greit å gjøre det litt grundig når en bruker bloggen for å ha en viss oversikt over hva en driver med om dagene.


Tante holder på med spennende ting som hun helst ikke skulle hatt fryktelig mye hjelp til. Men Sofie er så nysgjerrig at det er vanskelig å holde fingrene unna.


Dagen etter jeg og Patran kom hjem fra Island var vi litt barnepike. Kenneth og Ingrid skulle hente møbler og da er det greit å kunne slå ned setet i bilen slik at de fikk større lasterom.


Når blomsterkransen av prestekrager var ferdig, så ble det full fotoshoot på en plen som ikke var klippet siste uka. Men jenta var skjønn da.


Jeg er redd det kan bli mange fotoseanser med henne etter hvert. Hun smiler og nyter å være midtpunktet, uansett tema.


En skikkelig skøyer som vokser så alt for fort. Tiden skulle stoppet for lenge siden. Det første året skulle vært dobbelt så langt.


I slutten av juli er det nytt overnattingsbesøk, det gleder jeg meg skikkelig til. Da skal vi kose oss da.


Det ble mattid og tante fikser både mating og trilletur etterpå. Når vi var på Island hadde Merethe benyttet anledningen for å ha kontakt med tanteungen sin. Så denne uka har Sofie hatt mye familiekos med de som hun ikke ser fult så ofte som meg.


Endelig har hun blitt så stor at hun passer i bilsetet jeg kjøpte med når jeg kjøpte ny bil. En svipptur innom for å godkjenne med Ingrid og Kenneth om vi kunne ta henne med på handletur. Når man har vært borte ei uke så er det ganske tomt i skapene. Vi landet på Gardermoen litt over midnatt, så da var det ikke så enkelt å få fylt opp skapene på vei hjem.


Stor jente og sitter i handlekurven, ikke i babysetet lenger. Tante triller og passer på at hun ikke vipper i svingene.

jordbær

Etter middag plukket vi opp Ingrid, før vi dro på Breivannet for å bade. Kvelden ble avsluttet med jordbær og vaniljesaus på verandaen. I dag har det vært jobb, for neste uke er det ny månedsavslutning igjen. Dagene flyr fort med mye kos.


 

4 kommentarer:

  1. Vilka härliga bilder på en jättesöt liten tjej :D Hon är redan van fotomodell och så lär det fortsätta. Jättekul att se och är man inte glad innan så blir man det av henne :D

    SvarSlett
  2. Sure is a cutie! I can tell you so enjoyed your time with her - nice.

    SvarSlett
  3. Sofie is so cute and she has the best and happiest smile ever!!! Thanks for joining our Thankful Thursday Blog Hop!

    SvarSlett
  4. Fine bilder av gulljenta!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...