lørdag 14. november 2020

Naturens gang

 

Når en bor på bygda så er det naturlig å ta en titt innom sauefjøset når det er lamming på våren. Små lamunger er yndige foto objekter. Og det er vel ikke noe som er så fredelig som ettermiddagsstemningen når maten er vel fortært. I år var jeg så heldig å få følge de små sammen med bonden og bondekona. Jeg fikk til og med overlatt ansvaret for de firbeinte noen ganger gjennom sommeren.


Når man spør så får man lov å være med til fjells for å prøve å få dem med hjem igjen til fjøset. Det var en virkelig imponerende opplevelse når en ser gjeterhunden jobbe selvstendig fra ellevetiden på formiddagen til halvsekstiden når vi hadde fått flokken ned til innsamlingsgjerdet. Fikk du ikke med deg den seansen så kan du se HER


Men de går ikke å sprader resten av livet disse ulldottene. Nei de tar seg en tur på slaktehuset og kommer i retur til bonden og bondekona. Jeg skulle få litt lønn for saue og storfepassingen min i sommer, så da vanket det sauekjøtt på meg. 


Takk for maten i dag. Det ble lammekoteletter som ble krydret med rosmarin før de ble lagt i panna, baktpotet, mais, rømme med grasløk og hvotløkspulver oppi.  


1 kommentar:

  1. Bra lön för mödan och de var säkert tacksamma för din hjälp :D

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...