torsdag 5. november 2020

Framtiden starter i dag…


Livet er som et maleri, er man ikke fornøyd så legger man på et ekstra strøk med maling. Om man er litt uheldig at det blir hull i lerretet så kan man prøve med litt sparkel...


Ny dag, nye muligheter er det noe som heter. I dag er første dagen i resten av ditt liv. På mange måter er hver dag en gylden mulighet til å starte livet litt på nytt, ta grep, gjøre små eller store endringer. Kjerringtanker tenkte dette i går på bloggen sin. Det er noen år siden jeg fant ut at jeg skulle ta skikkelig tak i livet mitt og rydde opp i alt rusk og rask. 


Selv når dagen sier takk for seg og natta kommer, så er det små glimt av lys på himmelen. Sånn er det vel med livet også, noen ganger føles det som det er stummende mørkt. Men står man litt i ro så er det utrolig hva man får øye på når øynene har vendt seg til mørket. En helt ny verden som ikke synes i dagslyset kan man utforske.


"Klag ikke under stjernene over mangel på lyse punkter i ditt liv." Dette er faktisk første gangen jeg har fått til sånn noenlunde bra bilde av stjernehimmelen. Øvelse gjør mester har jeg hørt.


Hvis du veit hva som "tynger" deg, hvorfor unngår du det ikke, eller lærer å akseptere det om det ikke er til å unngå? Du får et mye bedre liv da. Du får et bedre liv om du tar tak i livet ditt. Gjør det så banalt enkelt som å ta et ark og en penn. Sett en strek midt på arket. På den ene siden skriver du hva du vil, hva du foretrekker, hva du ønsker å oppnå, hva som gjør deg glad, hva du kan glede deg til. På den andre siden skriver du hva du ikke liker, hva du helst vil unngå, hva du gruer deg til, hva som for øyeblikket er uoppnåelig. 


Så bretter du arket på streken. Tar en tapebit og henger det opp på kjøleskapsdøra. La den negative siden komme inn mot skapdøra og den positive siden møte deg hver gang du er inne i kjøleskapet. 


Vi har alle ei gardintrapp i livet som gjør at ting ikke går helt skeis, om du har problemer med å finne din så må du leite litt lenger unna deg. Det er ikke sikkert du har din rett ved siden av deg, kanskje du må ned i kjelleren og leite i den mørkeste boden... men når du har funnet den blir det litt og litt bedre for hver dag.


Til slutt henger løkka der helt aleine og du er på vei oppover livets solside igjen. Det er aldri helt svart, du må bare finne det som trigger deg for å finne noe positivt å strekke deg etter for å nyte livet. Du har bare ett liv... LEV det.






1 kommentar:

  1. Mycket av det kommer automatiskt och jag behöver inte fundera så mycket på hur jag ska få till det så :D

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...