mandag 30. november 2020

Siste dagen i november

 


Den aller siste mandagen i november og i morgen er det offisielt vinter etter kalenderen. Det er en såkalt gladmandag i dag, for det er ikke noe som skulle tilsi at mandager skal være noe verre dag i uka enn noen av de andre. Men det er vel litt sånn med mandager, det kan være litt hardt å krabbe ut av den varme dyna når vekkeklokka ringer etter to dager som en kunne sove så lenge en hadde lyst. Ikke at det ble så veldig lenge heller egentlig. Men lenger enn klokka seks i det minste.

 

Fullmåne og den kommer opp på ettermiddagen. Trolig fullmånen sin feil at det blir kaldere om dagen også, men Hr Yr lover varmegrader igjen. Isj jeg vil ha det kaldt jeg nå, ikke mer søle vær og regn. Så for å være glad for noe i dag da, så får jeg være glad for at det snart er jul, at det er kuldegrader ennå og at jeg så si er ferdig med alle julegavene.


Jeg er glad for at det er spådd litt snø, julelysene ute gjør seg litt bedre når de har et tekke av snø på seg. Jeg er glad for at Patran var her i helga så vi var på en liten fotoutflukt til Karlsrudtangen. Det var ikke det helt store fuglelivet der på søndag, men hun fikk bilde av en hakkespett som jobbet på.


Jeg er glad det snart er juleferie slik at ungene tar seg en tur hjem for å spise middag. Jeg er glad for at det ikke er så mange planer framover slik at det kan bli tid til mange små og store innfall. Blir tur med hunder framover i alle fall om regnet holder seg borte. 


Om man liker å ta bilder så er det mange fristende ting som dukker opp med litt frostroser. Kjente lite spennende ting blir til nye unike småting. Med gråvær og rim så blir bildene svart/hvitt om man vil eller ei. Svart/hvitt bilder er egentlig veldig fine, så det burde man tatt mange flere av. 


Om man i tillegg går nærme det en skal ta bilde av kan små detaljer bli til selve bildet. Jeg kan by på flere bilder av både istapper og frostroser jeg. For når man først kryper litt rundt når man er på tur, så dukker det opp det ene etter det andre å ta bilde av.


Tykkelsen på isen varierer veldig, jeg har sett at elva begynner å legge seg også, men noe solid is er det neppe der.


Om det blir kaldt framover så skal jeg prøve å få til å gå på skøyter en dag, blir vel helst ei helg, for nå blir det så tidlig mørkt at den får ikke gjort mye etter jobb om dagen. 


Når vi skulle på Holleia i helga så måtte vi krysse en bekk, Her var det is i mange varianter allerede.


Fossende bekk som stadig sprutet opp nytt vann slik at isen vokste for hver gang.


Små kvister blir til tjukke klumper.


En helt ny verden åpenbarer seg som varer akkurat så lenge som det er kuldegrader. Endrer seg fra dag til dag, nesten fra time til time.


Det er ikke mange centimeterne en trenger å flytte seg før det er et helt nytt motiv i linsa.


Det er ikke bare varmegradene som tar det bort, om det kommer snø så blir det dekket til og man kan bare finne dem om man husker hvor det var før snøen kom. Men det blir ikke like fint om man graver det fram fra snøen som det det blir når det ligger helt åpent og bygges på av nye vanndråper hvert sekund.


I morgen tidlig starter adventskalenderen, den kommer klokka åtte hver morgen hadde jeg tenkt. Det er ikke sikkert det kommer så mange andre innlegg i desember enn julekalenderen. Vi får se om jeg er ute på noe spennende. Turen i går til Karlsrudtangen kommer nok i tillegg, de bildene har jeg ikke fått sett på ennå. Jeg må gjøre meg ferdig med de bildene jeg har allerede, før jeg tømmer kamera igjen.


Akkurat som ei bru hentet rett ut fra en Disney film.


Det er ikke veldig skittent dette vannet her.


Toppen på ei furu får avslutte denne rimfesten i dag. Så får vi se på været om det er håp om flere slike bilder framover. Men i morgen starter julekalenderen, der blir det bilder med juleinspirasjon kan jeg love. Da er det fram med nisseluene og godt hummør.









5 kommentarer:

  1. Frost och is är bland de mest fascinerande i naturen. Just nu är naturen full av vackra konstverk av fruset vatten :D Men jag hoppas ändå att det kommer snö och lägger sig på alla grenar och buskar. Då blir det väldigt vackert.
    Spännande att få läsa din adventskalender :D

    SvarSlett
  2. These are lovely but the moon thru the arch is a really beautiful shot. We were lucky enough to get to Norway in Jan before all this craziness began. Loved it.

    SvarSlett
  3. WOW! These are such BEAUTIFUL winter photos! I especially love the first capture.

    SvarSlett
  4. Your photos are just incredible to see with the ice and snow! Your weather is so beautiful to see at Christmastime. Thanks for sharing your fabulous photos.

    It's great to see your link at 'My Corner of the World' this week!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...