søndag 8. november 2020

Høre etter...


Jeg tenker det er noe som heter psykisk helse også. Man kan ikke mure seg inne og knapt nok være ute. Det er et bredt spekter mellom å bare gi blaffen og sitte i sofaen å få dårlig samvittighet for å måtte lufte bikkja. Jeg velger å ha et liv. Hadde jeg måtte holde meg i ro og sitte inne helt siden i mars når dette startet, da kan jeg med hånda på hjertet si at da hadde ikke jeg levd i dag. Når en bor aleine så trenger man litt luft rundt seg til tider uten å få dårlig samvittighet for noe.


Det er alt for mange som henger seg opp i ting de ikke får gjort noe med, engster seg uten grunn og overtenker alt før de kanskje tar skrittet. Man har bare et liv og da må man nyte det. Hvorfor tror folk at om de sprer på facebook at nå må vi bidra til dugnaden og sitte hjemme. Nå må vi ta oss sammen. Hvorfor tror de at folk skal høre på det de ber om, når de driter i hva myndighetene anbefaler og befaler. Nei de detter ned i bezzervizzer boksen for meg. 


Jeg blir litt oppgitt når folk er overhysteriske, spriter i hytt og pine, men så i neste øyeblikk gjøre noe som ikke henger på greip. Det sprites bord og stoler, benker og hender. Men dørhåndtak de hopper de glatt over. De har ting i hendene, så spriter de hendene og griper tak i de samme tingene som de kom bærende på. Tror dem at de er flinke og pliktoppfyllende eller er de rett og slett dumme?


Jeg tror ikke dette går over, jeg tror dette er noe vi må lære oss å leve med. Skal vi fortsette i samme tralten nå så blir det samme tilstander som det har vært over dammen i valget. Det kommer til å bli splittelse i befolkningen. Det er ikke noe logikk i restriksjonene, når de bare kan komme og gå over grensa om de kan kalles arbeidsinnvandring, jobbpendling eller hva for noe fansy saker. Yrkessjåfører kan være innom butikken når de kjører lastebilen sin fra og tilbake over grensene, men når de er hjemom og bytter til privatbilen sin, så er de brått i karantene fordi de har vært i utlandet. 


Når lover og regler kommer med en haug av unntak, så ser jeg ikke helt hensikten. Enten så er ting lov eller så er det forbudt. Nesten som om ting er lov for de som har musefletter, men er ulovlig om du har hestehale.


Jeg murer meg ikke inne for jeg har vel for det meste interesser som gjør seg forenlig med uteaktiviteter uten mange folk, så livet mitt er ikke veldig endret det siste året. Jeg er ute på litt show og ikke minst på kino. I helga var jeg og Kenneth på kino og så den siste Burning filmen. Jeg synes det var den beste av de tre filmene. Det hadde vært knallgøy å sitte på en runde på Nürnberg banen, eller prøvd seg selv. Kanskje litt i seineste laget for meg å slå meg opp på den yrkesstien. Men hobbyer kan vi alle ha...


Det er et lite paradoks at jeg for første gang på mange år har skaffet meg pass, bare noen uker før alt ble nedstengt, så jeg håper de åpner grensene for vanlige folk innen det går ut. Men det er ikke godt å vite. 


"Alle" sitter og venter og drømmer om hva de skal gjøre når verden blir normal igjen. Hvorfor ikke ha fokuset på alt du faktisk kan gjøre nå når det er som det er . Det er nå hverdagen er og det er nå livet går videre. Skal dere virkelig parkere livet deres og bare vente på at ting blir annerledes og normalt igjen. Særlig de som tror at alt blir som tidligere når det kommer en vaksine. Tror ikke alle er like hipne på å ta denne vaksinen. Hastverk er som oftest lastverk. Vi husker vel alle både fugleinfluensaen og svineinfluensaen som fikk vaksiner og alt rabalderet det medførte i mange år etterpå. Men menneskehjernen glemmer veldig raskt. 


Jeg har hørt litt etter da, jeg har startet med julegaver. Snart ferdig faktisk, så da er det bare å vente på postmann som kommer med varene. Og før du blir forbannet, jeg har ordnet 4 gaver lokalt også. Ja ikke lokale butikker, men veldig lokale forhandlere. Så håper mottakerne bli fornøyde da. 


I dag har jeg vært på ny fototur, så dette blir bra framover med mange bilder fra både lørdag og i dag. Nå er det en ny arbeidsuke som står for tur, så ligger jeg bra ann så er det kanskje en feriedag på fredag.





6 kommentarer:

  1. Elsker månebilder 🥰 Mange fine bilder her Lillian og så sant som det er skrevet.

    SvarSlett
  2. Så sant så sant det du skriver!Veldig flotte bilder også.Har du fått deg ny linse eller?Den månen er da supercanon flott :)))

    SvarSlett
  3. Jättefina bilder och månen är helt fantastisk :D Det är skillnad på hur corona påverkar ens liv beroende på var man bor. Jag har inga problem med att vara ute och ändå hålla avstånd och här, i Sverige, uppmanas vi att gå ut och röra på oss. Vi har dessutom inga restriktioner om munskydd men vi har en hel del andra restriktioner. Vi får väl se hur det går och jag tvekar inte att ta vaccin när det kommer.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Det er stor forskjell på hvordan hver enkelt takler en slik situasjon.

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...