torsdag 26. november 2020

Siste uka i høst

 

De siste dagene har jeg skrevet litt på årets adventskalender. Det blir nok en litt tankefull kalender, eller meningen er ikke at du skal være enig med meg eller uenig. Poenget er at du skal tenke for deg selv, bli litt bevisst rundt det jeg skriver om. Det er ikke så dypt og personlig her, men i adventstiden blir det kanskje litt dypere enn det pleier. For skal man ha det bra og være fornøyd, så må man faktisk gjøre en liten innsats selv.


I år var planen å skaffe seg ei hånd å holde i. Det prosjektet ser ikke helt til å klaffe, for nå er det nye året bare noen uker unna. Men jeg skal ikke ha at jeg ikke gjorde en innsats. Men hvor dypt skal man synke...? Jeg er vel ikke noe mindre prinsippfast nå enn tidligere. Jeg skal ikke ha noen for enhver pris. Det har jeg vel også sagt hva jeg mener om i tre tidligere innlegg som omhandlet Kjøttmarkedet, eller menneskehandel eller hva du nå vil kalle denne jakten. På kjøttmarkedet 1, På kjøttmarkedet 2 og På kjøttmarkedet 3. Så 2021 skal bli et sånn Meg, Megselv, og Mitt år. Nei det kommer ikke noen oppfølger til dette kjøttmarkedet. 


Tenk om noen få dager er det desember, julebelysningen dukker opp i vinduene og på ei buske utenfor. Jeg synes det er en mager unnskyldning og skylde på covid-19 for å henge opp belysning og julenisser rundt både ut og inne. Jeg har hatt noen mørke uker jeg også, kjent på det svarte mørke hullet jeg kunne tenke meg å hoppe ned i. Kjenne depresjonen komme sigende, men man må faktisk ta tak i ting før de går for langt og er uhåndterlige. Nei man trenger ikke en drøss av folk eller venner for å få snudd tankesettet. Det er bare en selv som klarer det om man er interessert i å få en endring over hverdagen.


Tror du det er tilfeldig at det kommer slike innlegg i dann og vann her? Ta nå tak i livet ditt da, det er ikke så jævla vanskelig om det er det du vil. Eller liker du at andre synes synd på deg? Få litt medynk og omtanke? 


Det er som du begynner å bli feit, nytter ikke å bare kjøpe større størrelse til det ikke er større størrelser å få tak i, til du må begynne å sy klærne dine selv. Du må ta tak litt tidligere. Du må ha viljestyrke til å ta de grep som trengs. Det er kun du som må ville for å klare det. Du klarer ikke endre livet ditt fordi andre vil at du skal endre det. Kun du og egen selvinnsikt, vilje og evnen til ikke å gi seg.


Du blir ikke mer påvirket av andre enn du lar deg selv bli påvirket. Vær bevisst på deg selv hva du trenger og ikke trenger. Ikke vegre deg for å kutte ut det som ikke er bra for deg. Ikke vær beskjeden med å få mer av det som du trenger.


Jeg går det nye året i møte med Meg, Megselv og Mitt. Så får andre gjøre det på sin måte. 




4 kommentarer:

  1. 2020 blev inte som någon av oss hade trott men snart är det slut och för min del har det inte varit så dåligt som för många andra. Alla har vi våra dippar men det är hur vi hanterar dem och om vi har förmågan att ta oss ur dem som avgör hur illa det blir. Det finns alltid något att se fram mot. Vi måste få må dåligt ibland, man ska inte tränga undan de känslorna. Men vi får inte fastna där och det är där både du och jag har en styrka.
    Härliga bilder :D

    SvarSlett
  2. Må prøve å se det som er positivt selv i tøffe tider ja <3 Og det å ta vare på seg selv er viktig..men ikke alltid like lett.. Kjempefine bilder av dere i naturen.. Ønsker deg en fin kveld videre <3

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...