lørdag 21. november 2020

Mitt hjørne av verden


Tåka henger tungt nedover hustaket i dag, men siden det hadde snødd litt i natt så grep jeg sjansen for å prøve meg på noen julebilder av hundene. Jeg måtte teste de nye skoene også, for i skikkelig slapsesnø så merker en raskt om de er vanntette. Det skal de nemlig være ifølge reklamen. Jeg ble ikke direkte våt på beina, men jeg ble klam over rista. Ergo tørre sokker når jeg kom inn igjen.


Bilder med nisseluer ble det, bare kamera før avklimatisert seg så tenkte jeg at kattene skulle til pers også. Siden det var så klamt og tåkete ute så dugger det på linsa til tider, i alle fall når jeg kom inn igjen. Jeg håper ikke for mange av dem bærer preg av grimer og skjolder etter at jeg måtte tørke linsa. Hadde glemt å ta med meg noe å tørke med, så genseren er ikke helt optimal å bruke. 

My Corner of the World

Er en blogg som tar for seg livet i New Zealand etter at hun møtte kjærligheten på nettet. Hver tirsdag kveld oppfordres du til å dele en liten bit av din del av verden. Om du klikker på bildet over kommer du dit og kan ta del i hva andre vil dele fra sitt hjørne av verden. Siste innlegg er det pr nå 66 stykker som har bydd på en liten smakebit fra sitt hjemsted. Jeg har vært med noen uker og har delt ikke alltid siste innlegget, men et innlegg jeg har enten vært på tur eller har vært veldig fornøyd med bilder jeg har tatt. Det er også en samleside for andre på nett som har utfordringer en gang i måneden eller en dag i uka. 


I mitt hjørne av verden i dag er det snø, det er tåke og egentlig ikke særlig fristende å være på tur i skauen. Men jegere synes det er knall bra i skauen på sånne dager ser det ut til. De første vi møtte på hadde laget seg bål og skulle lage seg mat. Er det noe retrievere har lært seg, så er det at jegere med bål de skal lage seg mat. Disse her var faktisk de første jegerne jeg har møtt på som virka redde. Men motet er vel ikke så høyt om man lager bål i veikanten ved siden av bilen. Etter sporene å dømme så hadde de ikke vært utenfor veien heller. 


Ekornet hadde vært ute på luftetur, men det er ikke så ofte å se noe til det lenger så de er nok ikke så mange som de engang var oppe i havna. Burde kanskje laget noen ekornhus og matet dem litt, så kanskje jeg kunne fått noen flotte ekornbilder på sikt. 


I kveld skal jeg kose meg på konsert med Nordic Tenors som jeg var på julekonsert med sist de var i Hønefoss også. Noe må man finne på og jeg går på det som blir arrangert. For om alle skal sitte inne i sin egen stue og håpe på at verden blir som før, da tror jeg heller jeg velger å ta sjansen på å bli smittet og ha opplevd litt siste året også. Er du medlem av hylekoret av bezzer vizzere så kan du bare holde kjeft, jeg er ikke interessert i din mening om saken.


Nå som jula nærmer seg så annonseres det hvilke julekalendere som kommer til å gå på tv. 

NRK TV: «Jul i Skomakergata»
I år kan seerne nok en gang få et gjensyn med Jens Petrus, Tøflus, og de andre karakterne fra Skomakergata. Julekalenderen hadde premiere for første gang i 1979, og ble vist i reprise på TV i flere år. Men i 2011 bestemte NRK at serien aldri mer ville returnere til TV-skjermen. Julekalenderen er likevel tilgjengelig for strømming. «Jul i Skomakergata» er tilgjengelig i NRK TV.

TV 2: «The Julekalender»
Suksessen fra 1994 blir vist både på TV og TV 2 Sumo i år. Historien handler blant annet om potetbøndene Olaf og Gjertrud Sand. De er i full gang med juleforberedelsene i det lille huset sitt i Trønderlag. Et helt annet sted ligger den eldgamle nissen Gammel Nok for døden. Spilledåsen som spiller hans livsmelodi er i ferd med å stanse. Gammel Nok tilkaller de tre nissene Fritz, Hansi og Gynter. De får i oppdrag å reise til det gamle landet, finne den eneste gjenlevende nissehulen og bringe tilbake nøkkelen som kan trekke opp spilledåsen og redde ham. «The Julekalender» vises på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo fra 1. desember.

TV 2: «Julefergå»
TV 2 legger også ut enda en julekalender fra 90-tallet. I «Julefergå» foregår handlingen i den litt spesielle fergen «MF Svelå». Her får seerne møte det svelespisende persongalleriet med kioskdama Wenke i spissen, billettørene Trond og Roger, skipperen, maskinist og fergegeita Einar. «Julefergå» blir tilgjengelig på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo fra 1. desember.

Det blir vist mange flere også, men de har ikke jeg tenkt å titte på. Men de gode gamle forblir vel best i år også?


Litt rart det der med jegere. Når jeg gikk langs veien da var det mange jegere. Hele tre parkerte biler fant jeg på turen. Men når jeg gikk skauleis da så jeg hverken jakthunder eller jegere. Men ved bilene stor jegerne utenfor og hunden var inni bilen, Bålet brant i veikanten... så til alle ville dyr, hold dere skauleis og ikke langs veien, da er dere trygge. 


Med snø på linsa ble det ikke den helt store effekten, men trening i julenisselue ble det. Men med i underkant av hundre bilder i dag så ble det noen som ble brukbare og noen som ble skikkelig fine. Julenissebildene skal jeg gjemme til det blir desember og juleinnleggene skal komme. Må vel ha en type adventskalender i år også, må bare tenke litt først så en kommer på noe. 


En ting som var sikkert var at det var godt å komme tilbake til vedovnen etter en forholdsvis våt tur i skauen. Buskene var enten våte eller hadde snø på seg, så jeg var ikke særlig mye tørrere enn hundene når vi kom inn igjen. På Rema i gå kjøpte jeg julepølse, så det blir middagen i dag. 


Nyt lørdagen og ha en riktig god helg!4 kommentarer:

 1. Det kom et lass med snø her i Oslo også i natt, men innen jeg sto opp ved 10 tiden var det igjen grønne plener. Så noen ordentlig vinter må vi nok vente litt lenger på. Fine vinterlige bilder, og takk for tipset om denne siden. Skal sjekke den ut.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Det er utrolig mange flotte steder rundt i verden, er man mer obs på dem nå når man ikke kan reise dit kanskje?

   Slett
 2. Fint att du fick lite snö och att hundarna fick träna på tomteluvebilder :D Jägare brukar säga att de jagar för naturupplevelsen men jag har undrat varför de då ofta sitter och väntar precis vid vägkanten. Alla gör inte så och de som går in i skogen får nog en mycket bättre naturupplevelse.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg håper snøen holder seg her. Siden sola så si er borte herfra, så er det håp om at den ikke smelter med det første.

   Slett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!