tirsdag 23. november 2021

Hønefoss by night

hønefoss

På lørdag var det julegateåpning i Hønefoss. Jeg og Bella drøyde til det opprinnelige programmet var over. Vi parkerte på Petersøya så vi gikk elvelangs for å ta en titt på byen i kveldslys med julepynt.

hønefoss

Fullmånen fant veien opp over Vesterntangen, men skyene tok dessverre over. Jeg hadde vel egentlig håpet på et skikkelig fullmånebilde, men det  ble det ikke.

hønefoss

Nesten litt sydenstemning om man later som furutrærne på Sankthanshaugen er palmer i horisonten.

hønefoss

Egentlig skulle man tatt turen i måneskinnet flere steder som man vanligvis besøker kun i dagslys. Er man i Hønefoss på kvelden så skal man noe, man skal aldri ingenting på en måte.

hønefoss

Jeg synes julepynting er alt for tidlig. Man burde vente til advent starter i det minste. Jeg tror ikke jeg skal ha noe juletre i år. Ikke et stort som går til taket, slik som jeg pleier.

hønefoss

Apropos lysforurensing, her er det masse av det. Litt synd, for nattehimmelen er vakker.

hønefoss

 Vi satte kursen mot bilen igjen. Da la vi veien over begge torgene. Jeg hadde helt glemt pepperkakebyen som skulle lages, kan ikke se å ha sett noe bilde av den i lokalavisa heller. Så kanskje den ikke er avduket ennå. Det er lenge til jul, så jeg får ta en kveldsrunde seinere også. Etter en liten sjekkerunde på nettet, fant jeg ut at det er avduking 26. november. Så da gikk jeg ikke glipp av noe...

hønefoss

Jeg fikk ingen julestemning på byturen, det hjalp ikke med nek i rognebær og rød sløyfe. Kanskje om det hadde startet å snø litt? Nei en får nok vente til desember.

hønefoss

Nordre torg er omgitt av en forholdsvis gammel bebyggelse.

julenisse

Det ble litt vindusshopping, har du lyst på denne nissen så må du ut med en tusenlapp.

Stormarkedet

Litt historie i dette bygget, nå skal det bli høyhus på tomta med disse buene innebygd i fasaden. Etter mye sutring fra folk så ble bygget fire etasjer lavere enn planlagt. Jeg synes det hadde blitt bra med skikkelig høyhus i Hønefoss jeg da.

tegelsteinsbygg

På baksiden av bygget er det ganske trivelig.

tegelsteinsbygg

Gleder meg til det blir litt snø her. Da må jeg passe på å ta bilder før den blir skitten av saltet.

Hønefoss

Bella tar bylivet på kveldstid med knusende ro.

Juletre Hønefoss

Søndre torg, juletre tent.

søndre torg

For å være ærlig så skulle jeg ønske at all fornyingen av byen ble holdt i den gamle stilen. De moderne firkanta kassene som alle de nye byggene er, er rett og slett gyselige.

strikkenisser

I garnbutikken var det strikkede nisser som pyntet opp.

hønefoss hjelpefengsel

Hønefoss hjelpefengsel som nå er blitt restaurantlokale.

velkommen

Velkommen inn. Det er flere år siden jeg har spist der, kanskje jeg skal prøve meg der neste gang jeg skal spise i Hønefoss.

hønefoss kirke

Ikke alle synes det er trivelig på kirkegården etter mørkets frambrudd.


7 kommentarer:

 1. Jeg er så enig i at de kan godt vente til første advent med å pynte til jul. Jeg hater det når pepperkaker og julemarsipan kommer rundt 1.oktober. Det skulle ikke vært lov! Lysforurensning er det mye av og det burde heller ikke vært lov.

  SvarSlett
 2. Hønefoss is incredibly BEAUTIFUL by night!

  Thank you for sharing these fabulous photos. What a feast for the eyes!

  SvarSlett
 3. The gorgeous photos make me want to go walking those blissful, colorful streets.

  SvarSlett
 4. Hönefoss har jag kört förbi hur många gånger som helst genom åren men aldrig stannat i. Det ser fint ut med vattnet och alla ljusen.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
 5. The lighting is beautiful (and your photographs are so good -- I find it very hard to get night pictures.) I do agree with you that it is very early to think about Christmas, but the same thing is happening over here too.

  SvarSlett
 6. Christmas shouldn't be to early. I agree. You have a beautiful city and thank you for taking me along.

  Thank you for joining the Happy Tuesday Blog Hop.

  Have a fabulous Happy Tuesday. Scritches to the furbabes. ♥

  SvarSlett
 7. Det är fint med julpyntade gator och torg men jag behöver också snö för att känna julstämning. Jag har inte varit inne i Östersunds centrum på ett tag så jag vet inte hur pyntat det är men julgranen brukar invigas första advent. I år kanske det blir lite folk där. Förra året var det en digital julgranständning.

  SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...