fredag 25. februar 2022

Har vi kommet dit?

 Ja hvordan er ståa? Har vi kommet dit at vi skal være redde og engstelige, bekymrede og urolige? Skal vi leve som før og bare bytte profilbilde på facebook med et ukrainsk flagg. Politikere og andre skal forsømme og ellers krysse fingrene for at det bare glir over av seg selv? Slike tilstander i Europa gjør ting veldig nære og brått litt mer aktuelle. Konsernet har ansatte i Ukraina som har kommet seg over grensa sammen med sine familier. Dette er ikke noe som bare påvirker Russland og Ukraina. I dag henger verden mer sammen enn når vikingene aierte rundt. Dette påvirker råveretilgang, priser på en liste så lang at det er litt ubegripelig. Kanskje vi skal være glade for at Donald ikke er i samme posisjon lenger. Da kunne han brått involvert seg, og vips så var verden delt i tre Russland, USA og Australia.

  

* *

Cold Response 2022 (CR 22) er en norsk militærøvelse hvor forsvaret har invitert allierte og partnernasjoner til å delta. Øvelsen gjennomføres i mars og tidlig april 2022, men allerede fra høsten 2021 kommer allierte styrker til Norge for å trene og forberede seg til øvelsen. Også etter selve øvelsen vil det være noe alliert trening. I tillegg til avdelinger fra hele Forsvaret, kommer en rekke norske sivile etater og organisasjoner til å delta. Flere tusen utenlandske soldater kommer dessuten til Norge for å delta i øvelsen. Per desember 2021 har 28 nasjoner med til sammen 35 000 soldater meldt seg på Cold Response. Av disse utgjør 14 000 landstyrker, 13 000 er sjøstyrker om bord på fartøy, mens 8000 er luftstyrker og hovedkvarter etablert på ulike baser.

Etter å ha hørt Hele Historien på podcast om vinterøvelsen som gikk galt i Vassdalen 1986. I og med at Patran er i forsvaret så er jeg litt betenkt om hvordan våren blir. Det har vært store omveltninger i verden tidligere, som ingen så komme. Russland har aldri handlet om hvis, men når...

1 kommentar:

  1. Ja, hemska tanke att Trump skulle ha varit inblandad i det här. Låt oss hoppas att han aldrig kommer tillbaka.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...