mandag 7. februar 2022

Jordmorvakt i helga

 hereford

Når bondekona ymter frampå at kuene kunne tenke seg litt besøk i helga så var ikke jeg vond å be. Med fint vær så er fotoapparatet en fast følgesvenn. Så nå er det bare å nyte stemningsfulle bilder av ekte bonderomantikk. 

kalv

Velkommen til verden lille venn. Denne lille engelen ventet jeg på i hele helga når jeg var innom på gården. Men tror du jeg fikk se den? Nei mamman kneip igjen til Lars var hjemme fra hyttetur. Men jeg trenger ikke små dyr for å kose meg. 

ammeku

Siden jeg var innom både lørdag og søndag så ble det mange bilder. Ja jeg har lett for å knipse løs, så jeg skal ikke vise alle sammen. Tror jeg skal holde meg til kuene i dag. Så kommer sauene en annen dag. Gutta boys av sauene klatrer nesten ut av bingen sin når jeg kommer. De er så kjælene at de higer etter at jeg skal komme bort og kose dem. Og jeg er ikke vond å be om det.

ku kalv

Jeg fikk en snapp i går kveld om at den første kalven var kommet, så da stakk jeg en tur innom fjøset på vei hjem fra jobb. Mamman fikk litt kos da jeg kom og kalven reiste seg opp. Litt mer skeptisk enn mamman, men hun har jo blitt koset på tidligere.

kuer sauer

Både kuene og sauene kan gå ut og inn som dem vil. Nå som det er våren er det helt klart godt å kunne ta seg en tur ut i sola og kjenne varmen i fjeset, både for to og firbeinte.

kuer

Ikke alle var like hippene på å komme til meg ved gjerdet ute. De er ikke så interessert i kos ute som når de er inne. Rart det der.

ku

Det kommer 8 kalver til, så det kommer til å bli livlig framover.

ku

Men jeg regnet med at de ikke gikk ut for å kalve, så jeg tok ture inn i fjøset for å se på resten av madammene der om de hadde tenkt å føde de nærmeste timene. Men neida, om man står å spiser så er det ikke fødsel den nærmeste aktiviteten.

hereford

Om de gulper opp igjen nå de får dessert å drøvtygge på, så er det heller ikke særlig sannsynlig at de skal bjuda på en kalv heller.

hereford

Et bevis på at du er godtatt i "heimen" er at kuene ligger like rolig og bare følger litt sånn halvveis med på hva du driver med. 

hereford

Jentene fra i sommer har egen avdeling, de er ikke så fortrolig med meg. De kommer bort for å snuse, men akkurat litt langt unna for å få klødd seg litt.

hereford

Jeg må nok jobbe litt mer med disse jentene. Spørs om jeg må lure med meg noen de kjenner og få bli med inn til dem, man skal ikke gå inn til fremmede dyr før de er trygg på deg som person. Har man tålmodighet så får man til det man vil.

hereford

På søndag ble jeg belønnet med første kontakten. Om man ikke pusher dem, men ar de styre løpet så er målet at de godtar at jeg kommer inn til dem før det blir sommer.

hereford

De er egentlig mer skeptiske til kamera enn til meg.

hereford

Jeg takker for tilliten at jeg får se etter dyra, at bonden og bondekona faktisk senker skuldrene og kan ta seg en tur på hytta eller sove før neste nattevakt, når jeg følger med på dyra deres. Tror ikke de lar hvem som helst ha den jobben.

hereford

"Hey hey, vi får besøk!"

hereford

Det er veldig hyggelig at noen står å ser etter en når en går for å finne bilen.


9 kommentarer:

  1. They are pretty friendly. I was raised on a dairy farm so I was around cows in my youth. Lots of work, but they are cute, especially the calves.

    Have a fabulous day and week, Lillian. Scritches to the furbabes. ♥

    SvarSlett
  2. ...I love cows, but normally see them from the other side of the fence!

    SvarSlett
  3. Lovely cow photos! Wish you get more photos of the newborn calves!

    SvarSlett
  4. Thank you for joining the Happy Tuesday Blog Hop.

    Have a fabulous Happy Tuesday. ♥

    SvarSlett
  5. Cows are pretty curious, although more at a distance. You have some very nice photos. Look forward to more calf ones later on.

    SvarSlett
  6. Tänk vad fort tiden går. Jag tycker att det var alldeles nyligen du visade fina bilder på nyfödda små kalvar. Men nu är det alltså dags igen och du har massor av gos att se fram emot. Korna är så fina med sina lockiga pannor och man får lust att riktigt stoppa in fingrarna och rulla runt i lockarna :D

    SvarSlett
  7. Such sweet cows and sheep. Thank you so much for sharing these darling photos!

    SvarSlett
  8. Those faces are just adorable!! Great captures.

    Thanks for sharing your link at My Corner of the World this week!

    SvarSlett
  9. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...