mandag 14. februar 2022

Valentine date

 leonberger

Det ble ingen valentinedate på Bella i dag, men en liten date hadde hun jo for tre uker siden. 21 lange dager og jeg venter egentlig daglig nå på tegn etter liv i magen hennes. Det er egentlig først nå framover en kan se de første tegnene. 

leonberger

"Den drektige tispa får også ofte litt rosa spener etter ca. 3 ukers drektighet. Dersom de fremste spenene blir større og rosa og liksom strutter ut, er dette ofte et godt tegn på at det kan være valper på vei. I tillegg kan tispa få en liten, luktfri utflod. Et annet godt tegn er at tispa blir ordentlig kvalm noen dager rundt 3 ukers drektighet og nekter å spise frokosten sin. Dersom tispa ellers virker frisk og fin, er det ingen grunn til uro. Fra ca. 21 dager kan en trenet veterinær kjenne de små fosterblærene som ligger som perler på en snor dersom det er et stort kull i tispas livmor. Det finnes også flere ulike tester for å sjekke om hunden er drektig. Etter 21-25 dager kan dyrlegen ta en relaxintest, et hormon som bare drektige hunder produserer. Etter 25 dager skal det også være mulig å høre hjerteslagene til fostrene gjennom et stetoskop"

leonberger

Så gjenstår det bare å ta sjekktesten da, på punktene over. I og med at det er første kullet til Bella og det er fjortende kullet mitt siden 2002. Men når det er ny rase så er det nesten som første kullet. Flat coated retrieverene var ganske like på drektighetstegn rundt tre ukers tid. Litt harde brystvorter var vel det som gjorde først utslag så vidt jeg husker. 2014 ble mitt siste kull født. Etter det har jeg hatt to forsøk på parringer på Ronja og Lady gikk tom. Så ble det en litt ufrivillig pause da Hailey ikke kunne avles på. Derfor er det ekstremt spennende den kommende uka, om ting går min vei etter så mange år.

leonberger

Med det griseværet som er så var ikke Bella helt tørr når jeg kom hjem fra jobb. Så forhåpentligvis i løpet av kvelden skal jeg få kjent litt på magen etter både fosterbobler og stive pupper. Jeg har prøvd tidligere også å kjenne etter fosterblærer, og det er ikke så enkelt. Har det gått for lang tid kjenner en ikke blærene, da vokser de inn i hverandre på en måte, slik at livmora blir som pølser. Da er det for seint å telle forsterblærer. 

leonberger

I slutten av uka og neste uke blir tegnene i såfall tydelige og all tvil fjernes. "Dersom tispa har et stort kull og hun ikke er spesielt rund eller kraftig, kan man nå begynne å ane at hun er drektig ved å se på bukomfanget. Det er ikke mye å se, men dersom tispa står på to og du kjenner med hånda langs brystkassa og bakover, vil hun nå begynne å fylle i hulrommet rett bak brystkassa. Nå begynner også jurvevet å vokse mer og etter ca. 5 ukers drektighet er det vanlig at tispa får et blankt slim som fester seg i pelsen rundt kjønnsåpningen (vulva). Dette slimet skal være fritt for lukt og det ligner på eggehvite."

cocker spaniel


5 kommentarer:

 1. ☆¸.•°*”˜˜”*°•.¸☆ ★ ☆¸.•°*”˜˜”*°•.¸☆
  ╔╗╔╦══╦═╦═╦╗╔╗ ★ ★ ★
  ║╚╝║══║═║═║╚╝║ ☆¸.•°*”˜˜”*°•.¸☆
  ║╔╗║╔╗║╔╣╔╩╗╔╝ ★ VALENTINE'S DAY! ☆
  ╚╝╚╩╝╚╩╝╚╝═╚╝ ♥¥☆★☆★☆¥♥ ★☆ ♥♥♥

  Have a fabulous Monday and week. Scritches to the furbabes. ♥

  SvarSlett
 2. Så spennende å vente på da! Jeg krysser fingrene for at dere får valper i løpet av våren.

  SvarSlett
 3. Thank you for joining the Happy Tuesday Blog Hop.

  Have a fabulous Happy Tuesday, Lillian. Scritches to the furbabes. ♥

  SvarSlett
 4. Jag förstår att du väntar med spänning på att se de första tecknen. Jag håller tummarna för att det finns ett gäng friska små valpar i magen :D

  SvarSlett
 5. Oh my se are all getting excitied about the future puppies! Gorgeous photos of the
  Mom-to-be!

  SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...