lørdag 19. oktober 2024

Alle trenger øvelse

 
heksetrening

Når små hekser skal i trening må man starte i det små. Legge alt det grunnleggende i bunnen og bygge det derfra, Utstyret var litt i tyngste laget, så seansen ble ikke så langvarig.

hekse trening

Det er viktig å starte opplæringen tidlig, så gammel kunnskap ikke blir glemt av nye generasjoner. På onsdag hadde vi første leksjon av tilvenning til kost. 

heksetrening

Etter litt poseringer så vardet leiking som tok over. Av med kjolen, for den var ikke helt enkel å bevege seg i. Litt i overkant lang på ermene og  litt si i lengden. 

heksejakt

Heksehatten skulle hun beholde, så da ble hun halvt heks resten av ettermiddagen også.

heksekunst

En liten diskusjon på hva vi skulle finne på og "Bestor" fikk beskjed om å bære! Skal du ikke bære noe selv, spurte jeg henne. Nei det skulle jeg gjøre.

heksejakt

Jeg mente at  det ikke var så enkelt å spa vissent lau, men hun måtte prøve da.

heksejakt

Bestor bar alle remediene bort på gårdsplassen for å finne litt grus å spa i. Det var jammen en del lau i den også.

heksejakt

Skravla går i ett på henne, hun forteller hele tiden hva hun gjør.

heksejakt

Pinnen måtte vaskes og hun veit akkurat hvor det er vann henn ute. Det har jo stått vann i veigrøfta hele sommeren og høsten.

heksejakt

Jeg prøvde meg på å sette igjen bøttene og spaden, når vi skulle gå bortover jordet. Men det ble spottet med en gang, og jeg fikk beskjed om at det skulle være med videre.

heksejakt

Det skulle nemlig graves og spas og samles kongler ganske snart.

heksejakt

Varga sjekker bøttene. Det er plass til et pr kongler til før den er full.

heksejakt

Så ble det snakk om traktoren. Ja for traktoren må jo besøkes hver gang hun er her.

heksejakt

Før vi kom til uthuset som traktoren var parkert, så var det en kum som det rant vann i fremdeles. Da måtte det jo kastes noen småsteiner som var små nok til å komme gjennom sprekkene. 

heksejakt

Så fant hun ut at lauet fløyt på vannet i bunnen, så da måtte jo det testes ut om nytt lau som hun slapp ned fløyt det også.

heksejakt

Når traktoren var ferdigkjørt så fikk jeg lurt henne med inn for å spise middag. Det ble potetstappe og wienerpølser. Etter bading og rein pysj, litt fargelegging og kos så ble kvelden avsluttet med noen repriser på favorittlåta til Sofie. Når jeg henter henne i barnehagen så synger hun første setningen i refrenget, så svarer jeg med neste før hun avslutter. Jeg har begynt å få veldig sansen for denne sangen, den er egentlig ganske fengende og lett å få på hjernen, 

* *

Tipper at det ikke blir siste gangen hun spør etter å høre denne. Så den er lagret som bokmerke på pc'n


2 kommentarer:

  1. Oh my goodness, that has to be the cutest witch ever! Hello sweet Sofie!

    SvarSlett
  2. Världens sötaste lilla häxa men det är så klart lättare att skippa allt utom hatten. Den hanterade hon väldigt bra vad hon än gjorde senare :D Tänk att barn kan hitta kul saker överallt. När tappar vi den förmågan?

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...