søndag 27. oktober 2024

Fjelltoppjakten


Det finnes så mange fine fjelltopper i Norge - med Fjelltoppjakten kan du oppdage dem, sjekke inn på dem og samle poeng for hver fjelltopp. Jeg har hørt om denne jakten flere ganger. Men når jeg holdt på med geocaching og etterhvert stolpejakt, så er det begrenset hvor mye man holder på med samtidig. Ser i appen at statistikken starter i 2021, så da var det vel noe seinere enn stolpejakten startet opp. 

Det er en god stund siden jeg lastet ned denne appen på telefonen min, men det var vel mer tilfeldig at jeg sjekket inn på min første fjelltopp når jeg var på Spiraltoppen her om dagen. Jeg hadde ikke vært mye inne der, så jeg var litt overrasket at det lå en inne dit en kunne kjøre opp. Så da måtte jeg jo teste hvordan dette fungerte. Det er ikke noe stolpe du skal finne, du logger bare inn når du står på toppunktet og wiola så er du på lista. Ikke nullstilles totalen din heller ved årsskiftet, og du trenger ikke traske gatelangs. Denne passer meg nok bedre enn disse stolpene som nullstilles hvert år. 


Grunderene av fjelltoppjakten er Torkel Helland Velure og Ivan Le Hjelmeland. Eventyret startet på gutterommet. De la inn 80 fjelltopper i Bergen kommune og rekrutterte et par hundre brukere via venner og familie. Etter avisartikkelen i BA tok det helt av. Nå drifter de en app med 2 millioner innsjekker fordelt på samtlige kommuner og fylker i Norge. 

I Fjelltoppjakten finner du god oversikt over plassering, navn og høyde på fjelltoppene. Bare viktig å vite at innsjekkingen må skje på toppen av fjellet og kan ikke etter registrers. Så da må jeg vel ta en runde på de toppene jeg allerede har vært på tidligere... Teknologi kan hjelpe oss ut i naturen, men det er viktig å huske på at teknologien kan svikte og at den aldri bør erstatte det gode gamle kartet og kompasset.





3 kommentarer:

  1. Den här aktiviteten passar nog dig perfekt. Du har ju varit på många toppar och nu kanske det blir en hel del nya toppar. Jag tycker att det ska bli kul att få hänga med upp på dem :D

    SvarSlett
  2. Mountain Top Hunt sounds totally perfect to all that you do. The views from the top are always amazing!

    SvarSlett
  3. Have fun getting to those mountain tops!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...