mandag 14. oktober 2024

Høst på Sokna

 hvit gjeterhund høst sokna

Chilli skulle ha besøk hver dag gjennom hele helga, så jeg benyttet anledningen til å ta med Varga på en liten sosialiseringstur på egenhånd. Da kunne hun ligge i bilen etter turen, mens jeg koset med Chilli, leika litt med Chilli og fylt opp maten, skiftet i doen og gitt henne reint vann.

hvit gjeterhund høst sokna

Siste uka har vært aktiv, men ikke så aktiv med hundeaktiviteter. Men jeg har fått meg ny sofa som jeg plukket opp fra Finn.no . Jeg har fulgt med en stund der, for jeg synes det er bortkastet å kjøpe ny sofa. For jeg vil ha skinn sofa, gjerne bue. Brått dukket det opp en brun ekornes skinn bue og Stressless med puff på Vøyenenga.

høst sokna

Jeg plukket med meg hengeren fra jobben og møtte Kenneth på jobben hans. Så dro vi av gårde for å fylle opp hengeren. Når vi kom hjem hjalp han meg med å tømme hengeren og bære delene opp i stua. Der ble det rimelig fult i og med at den gamle sofaen sto på plassen sin fremdeles.

høst sokna

Siden Patran har høstferie og skal jobbe noen vakter, så passet det bra at hun kunne hjelpe meg med litt bæring av møbler for å få plassert den nye sofaen. Det måtte stokkes om på noe møbler jeg lagrer for Merethe og Marius, da fikk jeg plass til den gamle sofaen nede. 

høst sokna

Toseteren fikk vi bært ned trappa, men treseteren var både tung og litt for lang egentlig til å få ned og rundt trappa. Så da ble det ut på verandaen og inn nede gjennom inngangsdøra på den. Jeg har vel egentlig kunnet kaste den gamle sofaen siden den var så godt og velbrukt, men skinn blir ikke utslitt, den blir bare nedsitti.

hvit gjeterhund høst sokna

 Men nede er det vel mest for at det passer med en sofa enn at jeg trenger det. Da ser det litt bedre ut enn å lagre en veggseksjon som ikke er montert sammen.

hvit gjeterhund høst sokna

Så nå er det rimelig koselig hos meg, synes jeg. Kuldegradene kommer krypende og det har så smått kommet snø på fjelltoppene rundt om. Da gjenstår det bare at det holder seg på noen kuldegrader så det blir litt reinsligere inne. Jeg trenger ikke snø ennå, men litt fast bakke hadde gjort seg, Da kan jeg legge på filleryene på golvet igjen. Jeg tok de bort når jeg hadde hentet Varga og i sommer har de ikke blitt lagt på igjen da de fort blir veldig skitne når våte hunder ligger på dem.

høst sokna

Jeg gikk likegodt Blystadrunden med Varga på fredag, selv om vi hadde vært rundt der med Wenche LIll og Virre dagen før. Da regnet det og alle hundene ble skikkelig våte. Ja jeg var ikke direkte tørr jeg heller, for det var opphold davistartet med å gå.

hvit gjeterhund høst sokna

Man møter stort sett noen på denne runden, men på fredag var det ikke mange vi møtte. Vi gikk vel kanskje litt tidlig, de fleste satt vel inne og spiste middagen sin. Men et par med to hunder passerte oss.

hvit gjeterhund høst sokna

Når jeg har vært kattepasser i helga så har det liksom blitt mest praktisk med en tur på hundene i det området. Da får jo jeg litt variasjon og jeg skal jo oppover uansett. Greit å ikke være for langt hjemmefra, så en kan holde liv i ovnen når man er på tur. Det har blitt kaldt nok egentlig. 

høst sokna

Men snøen lar nok vente litt på seg, det er mye blader som henger på trærne fremdeles. Men hvitrimet er det og det er spådd nedbør, så det er nok en tidlig vinter i år som i fjor. Overgangen høst til vinter er man sjelden klar for egentlig.

høst sokna

Lørdag hadde vi de første snøfillene i lufta. De la seg ikke direkte på bakken, men det ble til tider litt melisdryss før det gikk over til regn igjen. Jeg var ute på tur i snøværet før jeg stakk innom Chilli, så jeg fikk testet en smak av vinter, for å si det sånn. 

høst sokna

Jeg kjørte forbi en som satt på huk ved bilen sin og la om til vinterdekk. Det så ikke ut som noe hyggelig opplevelse, glad jeg har skiftet allerede. Best å gjøre det når det ikke er vått og kaldt.

høst sokna

Helgene er liksom litt bortkastet når det er dårlig vær, sa blir det mye slasing inne og lite aktivitet annet enn turen en må med hundene.

høst sokna

Jeg hadde med kamera på turen i snøværet og det endte opp med ei linse full av dogg da jeg skulle ta bilder av Chilli etterpå. 

4 kommentarer:

  1. Vilken tur du hade att rätt soffa dök upp på nätet och vad bra att du fick hjälp med att stuva om bland möblerna.

    SvarSlett
  2. What another nce set of photos thanks for sharing
    Have an autumnictastic week 👍

    SvarSlett
  3. Det snødde noen øyeblikk her også på lørdag. Jeg håper at det blir lenge til snøen kommer.Gratulerer med ny sofa. Skinn er holdbart ja.

    SvarSlett
  4. It's sad when the leaves all fall off, that means Winter is coming!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...