søndag 13. oktober 2024

Rosa sløyfe i oktober

oppgangssag rosa sløyfe

Rosa sløyfe har sitt opphav i USA der amerikanske kvinner på begynnelsen av 1990-tallet krevde større bevilgninger til brystkreftforskning. Den rosa sløyfen symboliserer solidaritet med brystkreftrammede.

oppgangssag rosa sløyfe

En rosa sløyfe er et internasjonalt symbol som brukes i forbindelse med en aksjon for å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon, øke kunnskapen om brystkreft, samt å samle inn midler til brystkreftforskning. Gjennom 25 år har Rosa sløyfes støttespillere samlet inn over 465 millioner kroner til brystkreftforskning. I dag overlever ni av ti, og mye er takket være nettopp forskning.

oppgangssag rosa sløyfe

I Norge står Kreftforeningen og Brystkreftforeningen sammen om aksjonen i oktober hvert år. Brystkreftforeningen har sitt utspring fra en besøkstjeneste for brystkreftopererte. I 1976 var det 180 brystkreftopererte som besøkte de ulike sykehusene i Norge som opererte for brystkreft. HER kan du kjøpe Årets Rosa Sløyfe

oppgangssag rosa sløyfe

Rosa sløyfe, eller «Pink Ribbon», har sitt opphav i USA der amerikanske kvinner krevde større bevilgninger til brystkreftforskning. Over hele verden blir aksjonen markert i hele oktober. I Norge har Rosa sløyfe-aksjonen en rekke sponsorer og samarbeidspartnere som bidrar til aksjonen på ulikt vis, blant annet ved å selge rosa produkter eller la deler av salgssummen gå til aksjonen i oktober måned. Dette bidrar til oppmerksomhet om sykdommen og sikrer midler til brystkreftforskning. I tillegg er frivillige og lokalforeninger engasjert i forskjellige markeringer av aksjonen.

oppgangssag rosa sløyfe

Forskning på brystkreft har vært en viktig prioritet. Nylig overrakte Brystkreftforeningen over 7 millioner kroner til Norsk brystkreftgruppe (NBCG) som skal brukes i kliniske brystkreftstudier. Gjennom Rosa sløyfe-aksjonen har foreningen bidratt med over 400 millioner til brystkreftsaken.

oppgangssag rosa sløyfe

 Brystkreftforeningen arrangerte aksjonen første gang i 1999, og fra 2005 har Rosa sløyfe-aksjonen vært et samarbeidsprosjekt mellom Brystkreftforeningen og Kreftforeningen. Lokalforeningene spiller en viktig rolle og samler inn store beløp gjennom Rosa sløyfe-aksjonen hvert år.


3 kommentarer:

  1. Bra att bröstcancer uppmärksammas och numera vet alla vad den rosa färgen och de rosa banden står för. Fint när vattnet färgas.

    SvarSlett
  2. Det var utrolig flott med den rosa fargen der. Ja, det er viktig med fokus på kreft i alle dens uhyggelige former. Det er en flott aksjon oktober. Den i november for menn er dessverre ikke like synlig.

    SvarSlett
  3. Pink is used in our country too and that is one amazing display!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...