torsdag 21. april 2016

Ronja har vært syk


Bildene i dette innlegget er fra en cachetur til Nordtjern på onsdag.


Det startet tirsdag morgen da hun hadde spraylakkert golvet inne hos Patran om natta. Hadde liten matlyst og ellers litt sjaber form. Jeg dro på jobb og mamma lovet å holde et øye med henne ute i bingen om dagen. Da hadde hun mulighet til å gå på do hele dagen. Det virket som hun frøys litt, så det ble ullgenser. 


Da jeg kom fra jobb var hun fremdeles ikke i slaget, ingen logring eller løping. Ingen bjeffing når jeg kom heller. Ikke gikk hun trapper, eller hoppet ut og inn av bingen. Jeg trodde først at hun hadde spist noe som satt fast i magen eller i tarmen, så jeg klemte og kjente på magen. Da var det ingen reaksjon. Hver gang hun var på do så var det bare jurpe. Jeg regnet med at om det var noe sykdom så fikk de fire andre det også innen kort tid. Siden jeg hadde fri fra jobben i går så tenkte jeg at jeg skulle se det ann. 


Onsdag morgen  virket hun litt bedre. Logret og bjeffet litt, men fortsatt ingen matlyst. På med ullgenser og ut i hundegården, mens jeg var på tur med de andre hundene til Pipenatten. Siden ingen av de andre hadde problemer med hverken matlyst eller det som kom utigjen i andre enden, så tror jeg hun har spist noe hun ikke har tålt. Kokt ris og vann var det eneste hun fikk, for å prøve å stabilisere magen litt. 


Hun har hatt noen små uhell hver natt, så det har blitt endel hundeteppevasking, men formen er stadig bedre. I dag tidlig var første dagen hun har virket sulten og kastet seg over maten når hun fikk den servert. Ullgenser og hundegården i dag når jeg var på jobb også. Hun hadde fartet litt rundt i hundegården og vært nesten som normal i dag. Så i ettermiddag ble det en liten runde i havna på henne. Full fart egentlig og ikke en eneste gang på do.


Blir spennende å se om det er noen uhell i natt. Går det bra da, så er hun erklært frisk. Med Ronja vel plassert i sofakroken, så ble det en lengre tur med de andre. En runde i havna og en avslutning på jordet som slett ikke var så klinete som jeg hadde regnet med. 


Kamera var med i dag siden det var knall solskinn en periode. Malin hadde ingen form for lyst til å bade, men det gjorde de tre andre. Malin har ikke vært særlig hippen på maten sin i det siste, men i går og dag så har hun spist bra igjen. Formen er litt varierende, men stort sett så er det rimelig full fart. Om en måneds tid nå så er hun elleve år, så da skulle det bare mangle om farten var bitte litt redusert. Det er jo litt rart å tenke på at sønnen døde av kreft rundt hjertet for få dager siden, og hun løper rundt her. Man skal liksom ikke overleve sine barn, men mange av mine tisper har det. 



1 kommentar:

  1. Stackars Ronja! Hoppas att du är bra nu. Att inte vilja äta nåt är jättetråkigt... Kramis!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...