søndag 24. januar 2021

Uka som gikk #3

tulipaner

Etter en slik Black and White sist helg, så er egentlig svart/hvitt bilder noe unikt. Du får fram linjer du ikke ser i andre bilder når det er farge på det. Så jeg tror jeg skal gå for litt flere svart/hvitt bilder etterhvert. Men det er ikke alle motiv som egner seg.

tulipaner

Hvem av versjonene av disse tulipanene synes du var penest? 

Akkurat nå 

fonkebakken golden retriever flat coated leonberger


Vil det fremdeles være trippel-Trump på torsdager nå som det er ny president på plass?

Ukens tanke 

skitur leonberger

Uka starter liksom på søndag siden forrige ukes oppsummering kommer så tidlig på dagen. Så på søndag ble det skitur på jordet for jentene med løpetid. Godt med litt skikkelig aktivisering igjen etter en kald periode på vel 20 kuldegrader. På søndag var det blitt så mildt som 12 kuldegrader, så da gikk det greit med en time på jordet med skiene. Jammen ble det ikke en times tid på jordet på ski på tirsdagen etter jobb også. Nysnø og akkurat passe temperatur. Det ble noen flotte turer på ski på jordet. Det er mest praktisk når det er løpetid i heimen. Trenger liksom ikke å annonsere det noe særlig mer enn nødvendig. Tessy var høyløpsk tidlig i uka og Bella noen dager etter, så i slutten av neste uke er vel hverdagen tilbake i sin vante gang. I mellomtiden så er det bare å kose seg ved vedovnen.

Ukens favoritt dag 

frost tuntre bjørk

Må være onsdag da jeg var innom på Rema 1000 og kjøpte med meg tulipaner når jeg fylte opp kjøleskapet med god variasjon av sunne matvarer. Kjenner jeg skal gjøre en liten innsats for sommerkroppen 2021. Når jeg synes klærne strammer litt vel mye, så må man finne motivasjon til å gjøre noe med det. Seks kilo ned skal jeg før påske, så da må jeg nyte hvert øyeblikk som motiverer.

krysantemum

Siden jeg først handlet litt blomster, så kjøpte jeg med en krysantemum til mamma også. Hun må få litt for å tenne i ovnen til jeg kommer hjem, slippe inn katter som er litt småkalde. En slik variant hadde jeg ikke sett tidligere og skulle jeg hatt den selv så hadde den sikkert dødd rimelig raskt. Selv uten firbeint gartnerhjelp.

Ukens irritasjon 

gatelykt mine snø kveld

Jo da jeg har irritert meg bitte litt denne uka også. Jeg har nemlig vært i boden og leita etter skøytene mine. Men tror du jeg fant dem da? Nei, ikke ved første blikk i alle fall, så jeg må nok gjøre en bedre innsats og ta ut noe fra boden så jeg kommer til bunns der. Eller så må jeg gå til innkjøp av nye skøyter. Spørs om jeg må høre med Kjersti om de har det på jobben. For øvrig på mandag som jeg ikke hadde overtid så ble det butikkstopp for å jakte på ei bukse eller to. Jeg endte opp med ei bukse og ei skjorte, men jeg må jo si at jeg foretrekker netthandel. Mye enklere, større utvalg og man slipper noen som kakler om de skal hjelpe deg og styre rundt deg. Om en sier at en bare skal kikke og begynner å leite etter størrelse så kommer de en gang til for å "hjelpe til å leite".

Ukens beste middag

middag

På torsdag hadde jeg ukas beste middag. Det ble nanbrød, avokado, spinat, tomat, kyllingfile med rømme. 

Ukens opptur 


skitur leonberger

Jeg gikk på en liten smell på fredag ettermiddag etter jobb. Jeg dro innom på butikken kun for å kjøpe potetgull og smågodt. Jo da det smaker godt der og da og gjerne litt etterpå, men man går ikke så mye ned av slikt kosthold. Jeg møtte på en av eksene til Kenneth når jeg handlet og vi ble stående å skravle i en halv times tid. Lenge siden jeg har sett henne så da ble det litt oppdatering på hva som har skjedd i livene våre. Hun hadde med en kompis for å handle inn til fredags tacoen og han hørte vel mer etter enn deltok i samtalen. Men når han fikk høre at jeg egentlig liker singeltilværelsen ganske godt, har stort hus og jobb, hunder, katter og eller er rimelig godt fornøyd så datt det spontant ut av han "Du kan jo bare surfe gjennom resten av livet du!" Ja tenkte jeg i bilen hjem igjen, jeg kan faktisk bare surfe gjennom resten av livet jeg...

Ukens anbefaling 


sogna vinterstemning elv

Fortsatt lov å tenke selv og ikke dilte i hæla på alle andre. Har du det ikke bra så ta noen grep i livet ditt. Hva andre trur, mener og syns er helt revende likegyldig. Vær deg selv og vær fornøyd med det. Ta deg en tur ut for å være litt aktiv, nyt stillheten og den friske lufta. Snart er det vår, snart er det sommer og snart er det på tide med flotte turer i fjellet i nydelige høstfarger, så kan man pynte litt til jul igjen. Et år går jammen raskt...

Ukens arbeid

fuglerede


Det ble  hjemme, jeg tømte fuglekassene som jeg har på garasjeveggen og det har vært fugler i alle fire. Men i det ene så har det gått riktig galt for den ene eller begge foreldrene. Det er litt trist, for det kunne blitt mange flere fugleunger i sommer. 

fuglerede lykt

Jeg tok det med inn, og vipps så ble det litt pynt. Ellers så har jeg spadd litt takskred så det skulle bli litt enklere for hundene å gå ut og inn av hundehuset. Stille og rolig en uke til før løpetiden på jentene roer seg og hverdagen er tilbake. Men litt turer blir det jo, for alle trenger trim.

Ukens generelle tips 






4 kommentarer:

  1. Det händer mycket på en vecka men kanske det bästa var att du tänkte till om hur bra ditt liv är :D Att bara kunna surfa genom livet låter trevligt och lättsamt. Tyvärr finns det oftast en annan sida av livet också men den kan man försöka förminska så mycket det går.

    SvarSlett
    Svar
    1. Man får være litt som strutsen, begrave hodet i sanden og se hva man vil og resten glemmer man...

      Slett
  2. what a beautiful selection.

    SvarSlett
  3. Loving the snow covered trees.
    There will always be irritations, but we still need to appreciate the good things like good company!

    It's so great to see your link at 'My Corner of the World' this week!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...