søndag 10. januar 2021

Uka som gikk #1

kattepus i snø

Akkurat nå 

Kjenner det er godt at den verste jobbingen med årsoppgjøret er over for min del. Neste uke er det mer daglig gjøremål igjen og svare på spørsmål til revisorene om noe er uklart. Denne uka har det vært 13 timer overtid. Da er det dårlig med tid til hunder, men de får desto mer oppmerksomhet i helga. Til tross for at det er forholdsvis kaldt så krabber sola lenger og lenger nedover på andre siden av dalen, men det er ennå en måned før den kommer inn kjøkkenvinduet mitt. Så etter en luftetur med hundene oppe i havna for å sjekke hvor mye klær jeg trenger på tur seinere i dag. Da skal jeg og Kjersti til Rytterager og slikke sol forhåpentligvis. Tror vi lar badetøyet være hjemme en stund til, men bading skal det bli seinere i sommer.

Ukens tanker 

Årets inspirasjon er "Love is... " små gullkorn som vil dukke opp ved jevne mellomrom dette året.

Jeg har vært ganske flink denne uka, jeg har vel nesten bare delt forrige søndagsinnlegg på Facebook, men har hatt noen småinnlegg ellers i uka også. Så er du spent på hva jeg driver med må du klikke inn på egenhånd. Sognafaret.blogspot.no og du kommer rett inn på siste innlegg og det er bare å scrolle nedover dag for dag. Det er stort sett utfordringer og andre linkeinnlegg sist uke. Men neste uke blir det nok bedre, da har jeg ikke tenkt å ha 13 timer overtid for å si det sånn. Man kan ikke bare ligge helt brakk om man har plan om å få økt statistikk. Det må man faktisk jobbe for. Så på sikt så håper jeg jo at folk går inn for at de vil lese og ikke bare for at linken ligger der når de sveiper gjennom "siste nytt". 

katt i snø

Bilder har det blitt lite av denne uka, så det får bli noen jeg tok forrige helg når Oliver var med på skautur. Han liker seg godt på tur, men foretrekker at vi tråkker litt sti til han.

Ukens hverdag

kontorjobb

Når jeg kommer på jobb klokka 7 så er det mørkt.

hensmoen

Så blir det lyst og sola kommer opp på himmelen.

hensmoen

Så har sola hatt sin vandring over himmelhvelvningen og er på vei ned i vest.

hensmoen

Det begynner å mørkne og gatelysene tennes.


Når klokka nærmer seg 17 er det mørkt og på tide å pakke sammen for å dra hjem igjen. På torsdag hadde jeg arbeidsdag til klokka 21. Jeg fatter ikke at enkelte trives med så lange arbeidsdager til vanlig, de kan jo ikke ha et liv utenfor jobben.

Ukens nedtur

Det knallværet ute og jeg måtte jobbe lange dager inne. Håper været holder seg til jeg har normale dager igjen. Tispene har dratt igang løpetid, så da går vel januar uten de store utskeielsene også.


Ukens arbeid 
Søndag kveld ble det hunde klipping av både poter og klør. Etter skituren tidligere på dagen så var det tydelig behov for å stusse pelsen rundt potene og ikke minst under. Det var vel det stellet hundene fikk denne uka, for på jobben var det årsoppgjør og arbeidsdager fra klokka 7 til klokka 17 i alle fall. Torsdag ble det skikkelig langdag, slik at det ble overtidsmat til og med. Men kjøpepizza er ikke akkurat noe høydare.

hundegård pus hjelper til

På søndag rensket jeg gjerdet på hundegården for snø, da var Oliver veldig hjelpsom. De hadde ikke vært i hundegården hele juleferien, så da var det kjekt å fjerne snøen før det ble for kaldt. "Fengselsgjerdet" er ikke så solid, men det holder hundene innenfor om det skulle komme mye snø. Mounty hopper ut om han er i den bingen uten slikt på toppen om sommeren til og med. 

Ukens opptur 

Var dagens tur med Kjersti ned til Rytterager.

Ukens anbefaling 

skogskatt

Når det er så kaldt som nå med mellom 15 og 20 kalde grader så er det bare å kle seg. Lurven "blåser seg opp" i kulda og syntes nok vi hadde vært fryktelig lenge borte på skautur. Han fikk tilbudet om å være med, men valgte heller å vente i uthuset. Det er ikke mye de er ute nå om dagen, så musene lever forholdsvis trygt... enn så lenge.

Blåtimen

Ukas kjipeste dag

Det må helt klart være lørdag. Rolig morgen og rolig frokost før jeg hadde tenkt meg i dusjen. Da gikk strømmen. Godt jeg har vedovn så det ikke ble kaldt i tillegg. Jeg dro for å handle mat, fremdeles ikke strøm. Jeg gikk tur med hundene, fremdeles ikke strøm. 

Lykt lese bok

Jeg tok meg en matbit, leste bok. Nei jeg sitter ikke med hodelykt for å lese bok. Det begynte å bli mørkt, fremdeles ikke strøm. Jeg har pumpe til vannet så når strømmen er borte så er også vannet borte. Det ble køla mørkt og stearinlys ble tent. Det er ikke godt lys å lese i. Men etter ti timer ble det både lys og en dusj på meg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...