søndag 17. januar 2021

Uka som gikk #2

leonberger selfi rytterager tyrifjorden

Ukens opptur 

Patran stakk innom denne uka. Det er hyggelig å ha noen å snakke med uten om de jeg jobber med. Når de er på skolen halve uka bare og hjemmeundervisning ellers, så er det godt og varmt når jeg kommer hjem og hundene har fått selskap så de maser ikke så mye på meg.

stearinlys

Ukens tanke 

Etter tja hvor mange år veit jeg ikke, men det er mange år i alle fall, så har jeg valgt å ikke være medlem av retrieverklubben lenger. En av Norges største hundeklubber passer meg ikke lenger. En av grunnene er vel at jeg ikke er interessert i jakttrening og klubben har blitt fryktelig fokusert på at det er en jakthund denne retrieveren er uansett hvilken utgave av den det er. At man må betale for å stå på liste til tross for at man betaler kontingent til klubben hvert år. En annen ting er vel at jeg aldri kommer til å ha retrievervalper igjen. Men man må være medlem i en hundeklubb for å ha NKK i ryggen, så da ble det bare Leonbergerklubben i 2021.

på bygda

Ukens favorittdag 

Var turen til Rytterager på søndag. Jeg veit jeg hadde den på forrige ukes oppsummering, men det er nå slik at når en er på tur med Kjersti så er det alltid trivelig. Jeg sa så kjønt at jeg skulle ta flere selfier i år, så da ble det litt testing av det sammen med Bella på søndag. Men jeg har nå mine tvil om jeg blir noe potensiell selfidronning heller. Kjersti foreviget prosjektet og det ble faktisk mange bra bilder fra Kjersti i denne omgangen. I går hadde jeg en solnedgangstur til Røsholmstranda i tjue kalde grader.

svart katt

Ukens irritasjon 

Excell, excell og excell, jævla bankavstemming i excell og ellers excell! Når du lager deg to ark et med bank og ett med regnskapssystemet. Når du brukker bøtta og fyller celler etter hvert som beløpene stemmer overens og når du skal fortsette dagen etter er all merkingen forsvunnet fra det ene arket. Når du dobbeltsjekker at du har lagret alt og begge arkene to ganger. Og DA er jo det andre arket helt bortkastet også, selv om det har all merkingen inntakt. Så når det er en diff på 35 000 isj som det er helt umulig å finne og du må starte helt på nytt igjen tirsdag og alt skal leveres til revisor på onsdag. Da står ikke excell høyt i kurs spør du meg. Jeg har aldri vært kammerat med excell og er ikke blitt noe mer denne uka eller forrige uke for å si det sånn. Det er det mest talentløse programmet som noen sinne er laget. 

pus katt

Ukens arbeid 

Endelig skulle regnskapet leveres komplett til revisorene og jeg kunne se mot kortere arbeidsdager igjen. Jeg er ikke laget for mange timer overtid hver dag i det lange løp. Det er alt for mange timer å tenke og når en begynner å bli sliten så gjør en feil og det er dobbelt så tungt å rette opp igjen. Så jeg har klart meg med to timer overtid hver dag, bortsett fra den dagen regnskapet skulle lukkes. Da ble det 14 timers arbeidsdag. Takke meg til å ha langearbeidsdager om man gjør noe fysisk, men kun tenking er ikke noe for meg. Godt det er et år til neste gang. Siden jobben min stort sett dreier seg om daglige ting, så har jeg egentlig full arbeidsdag som det er, så nå har jeg hatt alt det andre i tillegg. Jeg kan ikke skjønne at noen velger seg et yrke som regnskapsfører eller revisorer. De må jo ha mangel på sosialt liv og være arbeidsnarkomane i tillegg.

Men jeg kom i havn på torsdag og regnskapet kan revurderes av revisorene før det blir oversendt konsernledelsen i Danmark på mandag. Da er vi ferdige med 2020 og kan se fram til 2021. Ingen fare om å miste jobben med det første, for vi gikk med overskudd i fjor.

statistikk

Innsatsen for å få opp statistikken på bloggen har gitt resultater, siste uka har jeg klart målet om minst å ha 200 sidevisninger på innleggene mine daglig.

Ukens anbefaling 



Ta seg en liten tur ut på tur selv om det er kaldt og du egentlig ikke har lyst. Vi trenger alle litt frisk luft. Med løpetid i hus så er ikke akkurat Mounty rolig og snorkende om natta. Særlig ikke når han må være oppe i stua og ikke nede i kjelleren der han pleier å være om natta. Noen som er mer avhengig av å komme ned til buret sitt og sove ved åtte tiden om kvelden skal du leite lenge etter. Han går å tåkker og små uffer seg og viser at han vil ned til jentene sine. Natt til i går var han helt ille, så jeg tok han inn på soverommet. Men han har aldri trivdes der. Han vil ikke ligge under dyna, men i løpet av natta så må han jo det til tider for å få igjen varmen. Han ligger å rister, men god og varm så smyger han seg på golvet igjen. Nå ja smyger og smyger, han mer detter ut av senga med et dunk i golvet. 

Ukens generelle tips 


4 kommentarer:

  1. Så fin hund du har! Flotte bilder, og også av kattene 😊

    SvarSlett
  2. Jag tar inte många selfies jag heller. Och om jag gör det så är det för att visa platsen jag är på, aldrig bara för att jag själv ska bli tittad på. Men tillsammans med en hund eller kanske en kompis kan det vara kul :D Fin bild på dig och Bella. Jag förstår din frustration över excell och försvunna siffror. Kanske vore det en idé att ta skärmbilder ofta och spara. Men jag har aldrig bokfört i excell utan först för hand i en stor röd bok och senare i ett annat bokföringsprogram. Boken gjorde mig aldrig arg på det sättet :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg hadde lagret og på dokumentet sto det siste lagring når jeg hadde dratt hjem, men når jeg lukket det opp igjen så var det plutselig ikke merket noen celler lenger på det ene arket, bare det andre. Da kunne jeg ikke sammenligne de lenger.

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...