mandag 4. januar 2021

Lidenskap eller trass?

grantopp snø 

Jeg liker vinteren, jeg liker at det er årstider, jeg liker snø og jeg liker litt kulde. Jeg liker skiturer og jeg liker å kose meg inne etter en dag ute i snøen. Jeg er nok et utemenneske, men jeg liker ikke å sove ute. Ikke når det er kaldt. Jeg har ikke særlig sans for å være borte heller egentlig, jeg liker å komme hjem til kvelds. Men av like vel så har jeg planer om overnattinger til neste år... nei nå har det blitt neste år... så da blir det vel noen overnattinger seinere i året. Ganske mye seinere i år vil jeg si. Jeg skal ikke ligge ute i snøhule, jeg skal ikke ligge ute når det kryr av mygg både på fjellet og i lavlandet. Men jeg skal ligge ute... i år.

winter wonderland

Winter wonderland. Eller er det bare en sånn utenlandsk frase som skal høres fryktelig fansy og fint ut? Jeg liker vinteren jeg, jeg trives med både kuldegrader og med masse snø. Om man tenker etter så er det påske om snaue tre måneder og våren følger påsken som regel. Ergo har en bare tre måneder med snø og kose seg med før det blir klinetet og skikkelig slaps igjen og ikke minst pollen! 

Skautur i snø

Før det kom så mye snø hadde jeg tenkt å klare å holde stien tråkket til rundt i havna over grustaket og rundt opp til snuplassen og over hogstfeltet tilbake. Jeg hadde mange runder der gjennom hele vinteren i fjor og det var ikke noe problem å holde den ferdig tråkket mellom hvert snøfall.

Skautur i snø

Men med dette regnværet innimellom som laget skarelag før neste snøfall, så var det ikke optimalt å tråkke det opp. Jeg gikk gjennom skarelaget og det ble skikkelig tungt å gå. Jeg var nok litt lat for å legge grunnlaget og brått var det blitt for mye jobb. Og jeg som liksom skal komme skikkelig i form i år da gitt. 

katt i snø

Som du så på videoen jeg la ut for noen dager siden, så var Oliver med på runden oppe i havna. Den har jeg så si klart å holde ferdigtråkket, men det er jo noen partier som er skikkelig tunge å tråkke seg rundt der også.

Bekk

Men som sagt, om tre måneder er det snøsmelting og våren.

leonberger

Jeg har kost meg maksimalt i romjula og dagene etter nyttår. Hele tre bøker har jeg lest og julegodteriet har ikke samlet støv. På nyåret har jeg kuttet ut facebook, i alle fall så langt. Det er mengder med reklame der og akkurat nå så kjenner jeg at jeg har fått litt nok av det. Jeg har ikke gått så drastisk til verks å slettet appen på telefonen eller tatt bort linken på pc'n, men akkurat nå så er jeg ikke aktiv der. 

flat coated retriever

Jeg er nemlig ikke noe Lars Monsen emne heller. Jeg liker ikke å bli våt eller fryse, jeg liker ikke å lukte sur bålrøyk.  Men jeg liker å spise ute. På jobb sitter jeg stort sett ute med nista mi fra påske og til høstregnet kommer. Men jeg må ikke ha varm mat når jeg spiser ute, nei jeg er liksom litt praktisk og drar ikke med meg noe som må varmes på tur. Jeg har ofte med meg litt ferdig smoothie, da blir man ikke tørst og man får i seg næring. Man får i seg fruktsukker og sukkermessig er det like usunt som brus, men du får brus med næring på en måte. Det er litt dumt med denne store åpningen i toppen av disse flaskene, er man litt uheldig så kan man nesten drukne.

snø på skauen

Jeg har lett for å klare meg med noen knekkebrød eller mellombarer når jeg er på turer som er så lange at en må ha med litt mat. Jeg har blitt flinkere til å ha med litt mat etter hvert, men slett ikke flink nok er jeg redd. Jeg tenker ikke særlig over det før en blir skikkelig tørst eller sulten. Men er man på fjellet er det alltids en bekk å drikke fra, men mat er litt sesongbetont kan man si. 

leonberger golden retriever

Siden jul har jeg blitt flink til å gå med GPS klokka. Ikke så ofte jeg har tracket der jeg har gått, men skrittene har blitt telt og søvnen registrert. Etter klokka har jeg sovet bedre disse dagene jeg har hatt fri enn jeg har pleid å gjøre. Jeg har lengre tid med dyp søvn og ikke hatt våkeperioder. Jeg tror man sover bedre om man veit at man kan sove til man våkner og ikke blir vekket.

skautur i snø

Pappa har kjørt en runde med traktoren så vi skal ha en liten runde å gå løse. Langs veien er det litt kjedelig å gå gang på gang. Jeg går nå litt forskjellige ruter, men det har blitt litt begrenset når det har snødd så mye. Jeg går med gul refleksjakke, fikk forøvrig en ny til jul, men om bilen oppdager oss litt seint og få sleng så hjelper det ikke å synes aldri så mye. Jeg merket dett i helga når jeg gikk at det var fryktelig sleipt på veien så jeg sklei flere ganger. De blir det liksom ikke så kos å gå tur. Derfor er det veldig greit å ha en alternativ runde oppe i havna og en runde for ski nede på jordet. 

snødekt

Jeg savner litt det der å ha lidenskap for noe. Tidligere var det hunder, men jeg har ikke den lidenskapen som jeg hadde tidligere. Da hadde jeg egentlig ikke veldig mye tid, men man fikk alltids tid til det man interesserte seg for. Nå har jeg jo et hav av tid iforhold til når jeg var aleine med tre unger og hadde 5-6 hunder. Jeg har vel egentlig alltid hatt 4-5 hunder de siste 20 årene omtrent. Men jeg kjenner at jeg har ikke lyst til å ha det de neste 20 årene. Da vil det vel si at man ikke har samme lidenskapen som man engang hadde for hundehold. Men et liv uten hund er helt uaktuelt så interessen er der fremdeles, bare ikke lidenskapen.

leonberger golden retriever

Jeg liker veldig godt å ta bilder, men jeg er vel ikke lidenskapelig opptatt av det heller egentlig. Jeg kjøper ikke fotoutstyr som er fryktelig dyrt. Jeg har bra nok kamera og bra nok linse, og de er nok dyrere enn de fleste som fotograferer for hobbybasis. I dag bruker jo de aller fleste mobilen, men det er noen få småting som du savner med mobilfotografering når en har brukt fotoapparat i en mannsalder. Men den er absolutt et bra alternativ når du er steder du ikke vil dra med deg speilreflekskamera. 

flat coated retriever snø

Jeg kjenner jeg vil leve et mer praktisk liv hvor jeg ikke er avhengig av noen til å passe en hund eller to eller alle om jeg finner på noe. Har man en to tre hunder så kan man ha de med seg. Det er plass i bilen og man kan ha de med på tur i byen eller et annet sted man drar ved innskytelse. Egentlig kunne jeg hatt med meg mine fem også, hadde de gått sammen. Men sånn er det nå engang ikke da, så da må man gjøre det beste ut av det. Jeg har laget en liste over ting jeg skal i år, så får en se om jeg får krysset av alle punktene på den. 

gårdsbruk

Jeg veit jeg kan være ganske trassig, men det gjør også at jeg får til det jeg har bestemt meg for. Jeg gir ikke opp ting, men jeg kan bli ferdig med ting. Når man mister interessen så blir ikke fokuset like klart og man ser seg om etter andre ting som kanskje kunne interessere.

Mål for 2021 er gjennomførbare og noen av dem kan til og med kombineres. 
Overnatte i telt på fjelltopp
Ta bilde av soloppgang på fjellet
Oppleve midnattsol, forrige gang var jeg på Svalbard
Delta på stolpejakten
Valper på Bella
10 gåturer i ukjent terreng
Dra til flotte steder på ferie for å ta bilder og oppleve naturen
Ta bedre bilder
Lage bedre innlegg på bloggen.






4 kommentarer:

  1. Jag gillar också vintern men inte att behöva ta mig fram i djup snö. Här är det inte ett stort bekymmer eftersom det är så många hundägare och föräldrar med barn i pulkor. Det brukar snabbt bli upptrampade stigar efter snöfall :D Dina mål ser ut att kunna förverkligas utan några stora problem. Du får väl summera hur det gick i slutet av 2021. Jag ser fram mot alla bilder men allra mest vill jag se ett gäng gulliga Bellavalpar :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Valpekull ser jeg fram til igjen også, det begynner å bli noen år siden nå.

      Slett
  2. I remember deep snow when I was growing up and it was fun (except going to school!)

    I'm glad you are a part of 'My Corner of the World' this week!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...