søndag 3. januar 2021

Siste uka av 2020

kjøttmeis

Ukens tanker

Mandagen var det skikkelig grisevær, ikke regn, men rimelig vår klæssete snøvær. Da er det godt man har hunder så man må ut en tur avlikevel. Jeg filmet litt, for jeg dumpet innom der jeg har lastet opp noen filmsnutter på Youtube. Der var det jammen lenge siden jeg hadde lastet opp noe, så da passet det med litt snøværsvideoer fra skauturen.  


Første dagen i det nye året var skikkelig slaraffen. Snøen bøttet ned hele dagen, men ved to tiden så måtte vi ut på tur ut til Veme og tilbake. Det var skikkelig sleipt under snøen, så jeg sklei flere ganger og det endte med en tur i bakken innen vi var hjemme igjen. På kvelden fikk jeg vite at pappan til ei venninne hadde gått bort. Jeg visste at han hadde vært kreftsyk en god stund, men første nyttårsdag var det over. Kondolerer til familien. En familie jeg stort sett tilbrakte mange kvelder hos i ungdomstiden. Det var der vi møttes før vi fant på noe, det var der vi var nyttårsaften flere år på rad. Det var der vi alltid var velkomne. 

skautur i vinterland

Snøregnaktig slaps på tirsdag også, så de store aktivitetene kunne jeg ikke rope stort om. Men det ble nå en tur ut til Veme med pappa og hundene. Var til og med en liten tur på butikken for å kjøpe litt småtteri som trengtes for å lage litt middager og frokost resten av romjula. Patran dro sin vei også, så da er jeg vel aleine til neste år regner jeg med.

istapper


Ukens favorittdag 

Kanskje det må bli nyttårsaften, til tross for vasking. Etterpå ble det skitur med hundene, med litt luggeføre siden det var forholdsvis mildt og kram snø på jordet og oppe i skauen her. Så ble det bok i badekaret og kyllingfilet til middag med blå Battery i vinglass.  Litt tv titting og bare kos resten av kvelden. De firbeinte snorket fra hver sin krok og det spraker i vedovnen.

middag

Årets nyttårsmiddag besto av kyllingfile, potetkubber og salat. 

istapper


Ukens irritasjon 


leonberger golden retriever

Helt klart elendig vær om det skulle være noe å irritere seg over. Men da kan man jo være mer inne uten å verke etter å ta seg en tur ut.

Ukens arbeid 


flat coated retriever

Nei noe arbeid denne uka har det ikke blitt. Det er tross alt siste uka med kos, så får en vente med arbeid til det blir januar og åroppgjør, overtid og sikkert korte turer med hundene utpå kvelden. Lettere usikker på om jeg skulle avslutte året med å vaske litt, eller om jeg skulle starte det nye året med gulvvask og bortrydding av julepynten. Det endte med vask på nyttårsaften og utkasting av juletre, mens resten av julepynten overlever til neste gang vaskefilla skal fram.

Ukens opptur 


Hønefoss sentrumskvartalet julepyntet


Var definitivt på lille nyttårsaften, eller onsdag om du vil. Om du har sans for Erlend Loe og Otto Jespersen så kommer du til å more deg stort for denne filmen. Vi var vel 20 stykker eller noe i salen og de som hadde dratt med seg ungene sine hadde vel ikke skjønt humoren. Det var mye som spilte på at du hadde levd noen år for å skjønne poenget. Men de skulle vel kose seg i jula da. Jeg var godt fornøyd med å ha dratt på kino i alle fall. Under kan du se trailenen om du også blir fristet til å se filmen.

* *

Ingen store latterbrøl, men mye godmodig humring.

kjøttmeis blåmeis rogn vinterfugler


Ukens anbefaling 

Jeg har gleden av å presentere det eneste slanke/kom i form middelet som støttes av 100% av alle leger i Norge. "Slankesteinen" En stein du tar med deg 1 km ut i skogen. Gjem den, og sjekk at den ligger der hver dag. Etter en uke tar du den med 2 km, og gjør det samme. Etter et år er du 52 km ute i skogen, har bedre pust, bedre muskler og flere kilo lettere.
Helt Gratis!!!!!!!!!!!!! PS, Begynn med å finne steinen. Den ligger ute.

Cocker spaniel

2 kommentarer:

  1. Blandad kompott verkar det som och det är väl tur att vi drabbas av motgångar så att vi kan uppskatta när det går bra :D
    Bra kom-iformtips på slutet. Men jag tror att jag håller mig till mina vanliga promenader :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Det hadde vært ganske spenningsløst liv om vi visste at alt hadde gått bra hele tiden. Godt noe er uvisst.

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...