fredag 29. januar 2021

Fem en fredag #4 Isbrytare

tulipaner

Så varre fræddan igjen da og ei ny helg står for tur. Men med temperaturer på tjue kalde og vel så det ikke mye fristende å finne på ute. Kanskje like greit at ikke skøytene mine er kommet ennå. Bare de dukker opp før det blir snø i det minste. Det virker som hundene ikke er veldig ihuga på å være ute i timevis heller. De er jo ute hele dagen i hundegård med oppvarmet hus, så da er det sikkert litt godt med sofakos i stua isteden på kveldene. I kveld får jeg lese meg litt opp på når jeg skal så de forskjellige frøene jeg har kjøpt meg. Hadde jo vært greit å hatt passelige planter inne som man kan sette ut når våren kommer.

tulipaner

Det er Elisa Matilda som har 5 en fredag. Om du går inn på hennes side så kan du se flere som er med på dette her, kanskje det frister deg også? Jeg frisker opp med noen bilder jeg tok av de nyinnkjøpte tulipanene. mine. Men det er ikke så lenge de er fine. De havnet til slutt på kjøkkenet, for jeg kjøpte med meg roser sist jeg handlet. Roser sprer en vidunderlig duft i rommet og holder seg mye lenger flotte. De kan man også henge til tørk etterpå, så kan en glede seg lenger av dem. Tulipaner til tørk er jeg ikke sikker på om det er praktisk mulig engang. Etter noe googling fikk jeg litt tips fra Tinemor, dog i fra 2009, men man kan ikke være for kravstor for å finne svar som ikke er innlysende. Uansett så er vel tulipanene mine litt for mye blomster nå, så jeg får prøve det neste gang isteden.

tulipaner

"Rosene blir nesten som i natura, om du tørker de i noe som heter blå sand. Du får kjøpt det bla. hos Panduro. Før rosene blir brune, klipper du av hele stilken. Legg de så i et boks med denne sanden og ha også godt med sand mellom kronbladene.Den skal dekke rosene helt. Sett på lokk. Husker ikke hvor lenge de skal stå, men tror det var et par dager. For å få sanden blå og klar til mer tørking, tørker du den i ovnen. Blå sand = klar til blomstertørking. Men det er full oppskrift på bøtten du får kjøpt.
Lykke til!"

tulipaner

30 dager nå, så er det vår! I alle fall i følge kalenderen.

tulipaner

Skulle du hellre ha 10 hobbys eller 1 passion?

Ja hva skal man si, jeg har vel egentlig ikke tid til 10 hobbyer. Jeg klarer meg med en tre fire hobbyer som kan kombineres. Jeg liker å ta bilder. Jeg fotograferer mye, det går vel ikke en dag uten at jeg har tatt ett bilde eller to. Er jeg på fjelltur eller annen tur så blir det mange hundre bilder. Min andre hobby er turer i skog og mark, fjellet eller på et sted jeg ikke har vært tidligere. Hunder er også en stor hobby, men jeg vil vel ikke kalle det noen lidenskap. Min nyeste hobby er gartnervirksomhet. Jeg har kjøpt meg drivhus og et godt knippe med frøposer. Så nå lengter jeg etter våren. Jeg tror kanskje det er sunnere å ha litt forskjellig å drive med enn en eneste lidenskap. Jeg tror aldri jeg har hatt noen lidenskap for noe som helst. Jeg tror ikke det er noe du får, det er noe du er født med.

tulipaner

Vad är det konstigaste i ditt kylskåp?

Det er vel kanskje det som står nederst innerst, det som en har glemt bort og finner igjen når man skal vaske kjøleskapet. Akkurat nå tror jeg det er noen maiskolber som har ligget igjen siden i sommer. Kanskje jeg skulle ta de til middag i dag, om de fremdeles er spisbare. Det har litt lett for å bli slik med sesongvarer. Man spiser mye av det i et tidsrom, så ligger det igjen noen rester og de blir gjerne liggende og liggende til de kanskje ikke er så gode lenger.

tulipaner

Vilken är den vackraste plats du har sett?

Det er mange vakre steder, alt til sin tid på en måte. På høsten er det fjellet med langstrakte vidder så langt en kan se med knauser dekket av flotte høstfarger, strålende sol og et flott vann. På vinteren er det passe kaldt og mye snø, skispor og flotte motiver å ta bilde av. På våren er det smelting av snø som samler seg i bekker og grøftekanter der vårblomstene titter fram. En etter en. Følelsen av å se den første hestehoven, den første hvitveisen eller blåveisen. Når du ser den første trekkfuglen trippe rundt på tunet. På sommeren er det seine kvelder med solnedgang på verandaen, eller ved havet der en hører bølgeskvulp og vannet blir farget rødt av sola som forsvinner ned. Det er mange flotte steder og jeg kan ikke velge meg en spesiell, alt har sin sjarm. Jeg har vært på Samos og hvite strender, hvitkalkede hus med blå vinduskant ved et knall blått hav er liksom i en egen kategori. 

tulipan

Vilken låt har du spelat mest den senaste veckan?

Jeg spiller aldri musikk, jeg hører på det som blir spilt på radioen der og da når jeg kjører bil. Når jeg er hjemme er det gjerne stille. Noen ganger ser jeg tv eller holder på med pc, men jeg setter ikke på musikk. Jeg liker stillheten. Tidligere når mann og tre barn bodde hjemme fremdeles, så var det forskjellig musikk samtidig, det låt fra alle kanter. Så nå setter jeg skikkelig pris på stillheten. Den beste stillheten er på fjellet, da du er langt fra folk og en kan legge seg bakover i lyngen og formelig høre stillheten. OM du ikke har opplevd det, så har du gått glipp av noe stort.

tulipan

Är du en sparare eller spenderare?

Ingen av delene egentlig. Jeg liker å spare til noe jeg har lyst på, men jeg bruker også penger om jeg finner noe jeg trenger, eller som kunne vært veldig kjekt å ha. Jeg tar gladelig over ting fra andre som de ikke vil ha lenger, men jeg må synes det er fint. Jeg vil si jeg har et sunt forhold til penger og verdier. Nå som ungene er store og ikke bor hjemme, så kan jeg bruke penger på ting til meg og ikke til ting som andre må ha. Jeg vil jo si at jeg har mer penger enn jeg absolutt trenger, så jeg kan unne meg noe jeg finner som er fint, eller ta en liten tur. Jeg kan også spandere på andre jeg liker, eller kjøpe en liten oppmerksomhet til dem. 

tulipaner

God helg!

11 kommentarer:

 1. Morsom link den der. Jeg har en pasjon og det er egentlig mange i en, og det er planter. Stueplanter og uteplanter. Stauder, roser, liljer osv. osv. Jeg er enig med deg at det er nok noe du er født med. Jeg hadde både farmor, mormor og tante som gadde den samme lidenskapen, og da er det ikke rart at jeg er som jeg er ;))
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror egentlig jeg har for liten tålmodighet jeg til å ha noen lidenskap for en ting. Gir vel kanskje litt enkelt opp om ting ikke går helt som jeg tenkte meg.

   Slett
 2. nej, jag sätter sällan på musik heller. lyssnar mycket på radion men mest diskussioner, litteraturprogram o. dyl. 10 hobbies skulle jag inte hinna med

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror det er mange som oss som ikke setter på musikk

   Slett
 3. lyssnar på lokalradio, maken spelar saxofon

  SvarSlett
 4. Vilka underbara tulpanbilder! Jag gillar också tystnaden. Man hör så bra vad man tänker då!😁 Visst och sant att det finns många vackra platser, och inte minst i Norge. Ha en bra helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Man trenger ikke reise langt for å se fine steder

   Slett
 5. Jag känner igen mig i mycket av det här. Flera intressen men ingen direkt passion, stillhet och lugn är det jag oftast vill ha nu och det är sällan jag lyssnar på musik när jag är hemma, fjällen är fantastiska att vara i under alla årstider och pengar räcker till det jag måste ha plus lite guldkant :D Jag tycker att jag har ett bra liv även om många skulle tycka att det låter tråkigt.

  SvarSlett
 6. Man har et bra liv så lenge man trives med det en gjør og får til ting som man vil. Man skal ikke leve andres liv.

  SvarSlett
 7. Väldigt vackra tulpaner, som vanligt har du väldigt vackra bilder =) Fjällen är ett magiskt ställe, det tycker jag också =)

  SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...