fredag 30. april 2021

Fem en fredag #17 Kunskap

 leonberger

Dagen begynte knallbra vil jeg si. Eller ikke... Jeg hadde ikke nådd riksveien engang før dekkvarslingen slo til. Den påsto at jeg ikke hadde luft i ene bakdekket. Så var det bare å stoppe da og konstatere at teknikken hadde helt rett. Jeg ringte pappa for at han kunne komme med jekk og det ene piggdekket mitt. La om og leverte det punkterte dekket på vei til jobb. Utrolig service hos Ring Dekk på Risesletta altså. Så kan jeg plukke opp nytt etter jobb i dag.

elv sogna

Her en dag var vi nede ved elva for å sjekke om det lå noe snø igjen der. Det gjorde det ikke, men noen badetemperatur var det heller ikke, syntes jeg. Men både Bella, Mounty og Ronja påsto at det var ikke halvgalt det vannet der altså. Mounty var vel den som badet mest, de andre to gikk mest og vasset i kanten. Dagene går alt for raskt og snart er det mai. Ja det er mai måned allerede i morgen. Jeg synes ikke det er lenge siden jeg holdt på med månedsavslutning og på mandag er det bare å starte opp med en ny avslutning igjen. Men når den er over skal jeg ha et par feriedager både onsdag og fredag, så da får jeg langfri. Jeg har jo overført fem feriedager fra 2020, så da må jeg begynne å bruke av de så jeg ikke har mange til neste år igjen.

bølgebrus

Men nå er det fredag allerede og det betyr at det er fem spørsmål jeg må svare på før jeg kan ta helga. Planene seinere i dag er ganske mange, egentlig hele helga, så om man er litt strategisk så er det utrolig hva man rekker å få med seg. Jeg kan garantere at det blir en aktiv helg i det minste. Så det er bare å følge med i bloggen utover i uka om du er interessert i å se noen resultater av innsatsen. Jeg får vel prøve å få sammen dette drivhuset mitt også før det blir sommer.

cocker spaniel elv

Vad är något du håller på att lära dig?

Jeg har kjøpt meg drivhus i vinter, så der er jeg ganske blank har jeg funnet ut. Mye å lære for at det man sår inne i små potter faktisk skal bli stort og forhåpentligvis kunne få høstet inn noe spiselig når sommeren nærmer seg slutten.

sogna

I vilket ämne vill du förkovra sig mer?

Naturvitenskap er et veldig interessant tema. Jeg er veldig glad i alt som er ute, dyreliv og planteliv, hvordan ting henger sammen og er avhengig av hverandre for å fungere. Det er noe du aldri blir utlært i tror jeg.

leonberger tørst

Karriärmässigt, vad ville/vill du egentligen bli?

Jeg ville bli arkitekt når jeg var yngre. Egentlig ganske lenge. Jeg tegnet hus og romfordelinger og hadde en helt perm med forskjellige hus. Jeg har vel ennå en liten drøm om arkitekt, men nå er jeg blitt så gammel at innen jeg er ferdig med det studiet så er det på tide å gå av med pensjon.

flat coated retriever bader

Hur får du din kunskap?

Jeg spør om jeg lurer på noe. Treffer jeg nye folk så spør jeg hva de driver med. Om man kommer inn på noe interessant iløpet av en samtale så spør jeg. Jeg leser mye på nettet, jeg ser endel dokumentarprogram. Ikke så mange nå som jeg gjorde tidligere. Jeg leser også endel fagbøker, men de siste årene har det ikke blitt så mange av dem heller. Min bedrift ble hacket sist vår, så da ble læringskurven bratt på hvordan ting måtte løses på en helt ny måte helt uten hjelp av pc. I høst startet vi med nytt regnskapssystem, så de siste årene har læringskurven vært forholdsvis bratt.

elv

Vad skulle du behöva bli bättre på?

Jeg trenger helt klart å få en stor dose med tålmodighet. Men det er ikke så enkelt å få kjøpt, få lånt eller lære seg for den del. Men jeg må jo innrømme at en slipper mye frustrasjon og irritasjon om en hadde vært litt mer tålmodig i visse situasjoner.

foss

Fem en fredag med Elisa Matilda . Om du går inn på hennes side så kan du se flere som er med på dette her, kanskje det frister deg også? Det er fem spørsmål om deg og livet ditt som du noen ganger må tenke litt over før du svarer. Da er det bare å slå seg løs på dagens spørsmål...

sogna foss


10 kommentarer:

 1. Att våga spörja är en god ingång till ökad kunskap.

  SvarSlett
  Svar
  1. Utrolig hvor mye folk forteller når de får prate om seg selv og det de driver med.

   Slett
 2. Det är inte utan att man skulle kunna tänka sig att vara hund. I alla fall ser det otroligt skönt ut att bada i forsen.....
  TREVLIG VALBORG/Susie

  SvarSlett
 3. Tålamod - ja, det skrev jag också. Frågan om man kan lära sig just den egenskapen. Arkitekt är absolut ett drömyrke. I mitt jobb hade jag förmånen att träffa på många, mest kvinnliga arkitekter. Så många intressanta diskussioner jag haft med dom.

  SvarSlett
 4. Tålamod, det är ordet. Intressant med dina svar!

  SvarSlett
 5. Härliga bilder, så fin hund! Arkitekt är nog ett intressant jobb. Ha en skön helg!

  SvarSlett
 6. så fina bilder! och hundarna ser ut att gilla livet. naturvetenskap är väldigt intressant och där blir en aldrig fullärd. växthus sköter sig inte självt heller

  SvarSlett
 7. Vilken tur att du så snabbt kunde få ordning på däckproblemet och att servicen är så bra på däckfirman :D Om jag skulle få punktering har jag två val. Antingen sprutar jag in det skum som finns på burk och som gör att däcket är körbart en bit eller så ringer jag efter den assistans som ingår. Inget av alternativen känns särskilt bra så jag hoppas jag slipper. Det är dumt att reservdäck sällan ingår i bilars utrustning nu för tiden. Då hade det varit enklare.
  Tålamod behöver nog många av oss mer av. Bra att vara nyfiken och fråga för att få mer kunskap. Det är ju så barn gör och kanske borde vi göra mer som de :D

  SvarSlett
 8. Tålamod är något som underlätta i många lägen. Och speciellt när man ska lära sig nya saker. Kan man öva upp det tro? Ha det gott!

  SvarSlett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...