tirsdag 13. april 2021

Våren lar vente på seg

 flat coated retriever leonberger golden retriever

Atte var det vårfornemmelse du sa? Det er vel første sommerdag i morgen, men her kommer en fortsatt helt greit fram med ski på snøen. Tessy, Bella og Hailey på skautur, Mounty valgte å bli igjen på gårdsplassen, mens Ronja med løpetid var igjen inne  og passet huset. I går så snødde det ganske javmt fra morgenen av, litt sludd innimellom og litt regn. Men det ble nå hvitt på gårdsplassen igjen.

leonberger golden retriever

Det er ikke tull en gang at våren er treg. Det er tross alt noen uker siden påske, ja i allefall en drøy uke... eller akkurat ei uke om du vil. Men når påsken er over så skal liksom våren komme tuslende rimelig radig. Snøen skal forsvinne og jeg skal kunne gå tur i skauen igjen. 

pus katt

Jeg har noen arbeidssko som eksen satte igjen når han flyttet ut. De var så si  nye, skikkelig varme og bare bitte litt for store, en to tre størrelser, men ikke mer enn en tjukk ullsokk kunne fylle opp. Så disse tett snørt sammen så kan en gå i snøen uten å få skoa fulle av snø. 

pus katt

På fredag, ja jeg er litt etter med bilder, så tenkte jeg å prøve meg på årets første runde i havna. Det er tross alt båndtvang og for at de skal få løpt litt ble det en runde der. Der er det nemlig gjerde. For å komme dit må jeg gå over jordet og inn i skauen der det er fritt for snø.

katt pus

Men opp til skauen så var det så mye snø at jeg tråkket over støvlene. Oliver angret nok bitte litt på å ha blitt med på skautur, for det var ganske vått der snøen hadde smeltet. Og er det en ting han ikke liker, så er det å bli våt på beina. Han majuet og jamret noe veldig en stund. Men turen er selvvalgt, så da får han jammen stå ved valgene han har tatt. Han kan jo bare snu å gå ned til huset igjen.

pusekatt

Jeg løftet han opp og bar han der det var som våtest, men han skulle raskt ned igjen når han så at det gikk greit å komme seg fram uten for mye ball.

skautur

Der det sto busker var det bart, men med en liten åpning til himmelen så var det mye snø ennå. 

katt pus

Oliver satte stor pris på snøen isteden for der det var bart, for når vi gikk traktorveien ned igjen så majuet han ikke en eneste gang.

kåte

Spørs om jeg skal ha med meg ei sag neste gang, for denne sitter på ei buske som er død i toppen.

gårdsbruk

Ja det føles som jeg er den eneste i verden som har snø rundt veggene, men nå er det nå blitt litt bart så en får se hvor drivhuset passer inn i planene. 

flat coated retriever

Mounty ville ikke være med å vabbe i snø, han valgte å gå ned igjen til gårdsplassen for å vente på oss der. Når vi kom ned igjen fra havna, så ble det en runde nede på jordet slik at han kunne få leet litt på seg han også.

flat coated retriever

Mounty har blitt en gammel gråsnuta mann.

leonberger

Nede på jordet blås det ganske bra, sur kald vind og slett ingen varm kjærlig vårvind nei.

pusekatt

Oliver hadde ennå ikke gitt opp, så han trasket med en runde på jordet der det har vært skiløype.

flat coated retriever golden retriever leonberger

Mounty 10,5 år, Tessy 9,5 år, Bella 2 år, Hailey 4 år samt tre katter er den lykkelige gjengen jeg deler husvære med. Må vel kanskje innrømme at jeg har vel aldri hatt det bedre enn nå. Gjør akkurat hva jeg vil når jeg vil og det er ingen som forventer rapport.

gårdsbruk

Jobb, bil og eget hus, har igjen 1/3 del av livet... trenger ikke mer i tilværelsen da...

* *

5 kommentarer:

 1. Beautiful dogs, beautiful cats and a questionable item growing out of a tree. Looks like a skull. Yikes!

  SvarSlett
 2. You and your housemates look more than happy. You're able to care for yourself and that's a good thing for everyone to learn how to do.

  Thank you for joining the Happy Tuesday Blog Hop.

  Have a fabulous Happy Tuesday. ♥

  SvarSlett
 3. Visst är det skönt att vara nöjd med sitt liv och njuta av att bestämma själv. Det är klart att jag skulle vilja ha tillbaka det jag hade men när det nu inte är möjligt så är jag glad att jag, liksom du, kan se det fina i det jag har :D
  Vad snäll du är som bär Oliver där det är som mest blött och obehagligt för en katt. Här kom det några dm snö de senaste dygnen så det blev riktig vinter igen. Men det försvinner nog snart :D

  SvarSlett
 4. You are surrounded by beautiful and happy fur friends! All of you are lucky to have each other. And the woods around you look lovely, even in the snow! I am sure Spring will be worth the wait!

  SvarSlett
 5. WoW! terrific post and nice to see the animals out and about. You guys still have a lot of snow! I live in a high mountain valley in British Columbia and there is snow like that up higher! I'm happy to see spring this year. I hope you and your family have a marvellously happy ay!

  SvarSlett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!