fredag 23. april 2021

Fem en fredag #16 Veckogöra

roser

Det er fredag og da er det roser, og det er også Fem en fredag med Elisa Matilda . Om du går inn på hennes side så kan du se flere som er med på dette her, kanskje det frister deg også? Det er fem spørsmål om deg og livet ditt som du noen ganger må tenke litt over før du svarer. Da er det bare å slå seg løs på dagens spørsmål...

roser

Nei jeg har ikke roser hjemme hver fredag, men jeg synes det er trivelig med blomster. Avskårne har en viss levetid, men de holder mer enn en uke. Når de nærmer seg slutten så henger jeg de opp ned for å tørke. Når de har mistet fargen og blitt brune så kaster jeg de. Det tar en god stund. Disse her har havnet opp ned for et par dager siden.

roser

Vad gör du sällan på måndagar?
Nei si det? Jeg har stort sett mye rutine på mine dager, mange faste ting som må gjøres om det er hverdag eller helg. Dyr trenger rutiner, men vasking er vel noe av det som aldri skjer på mandager. 

roser

Vad händer ofta på tisdagar?
En litt lengre tur med hundene. Gjerne en god middag, for jeg handler stort sett hver mandag. Da er nemlig kjøleskapet ganske tomt etter helga. Blir stort sett en veldig rolig kveld. Om jeg ikke har fått ordnet med bildene etter helga, så blir det ofte å lage noen blogginnlegg for resten av uka. Jeg blogger for flere dager stort sett. Det er liksom bare "Fem en fredag" en ikke kan gjøre i forkant. Jeg liker egentlig det meste som kan gjøres i forkant.

roser

Om du ska ha ”Lill-lördag”, vad gör du en onsdag?
Onsdager er liksom en slik mellomdag og jeg gjør ikke noe ut av den egentlig. Jeg har all oppladingen til helga på torsdager egentlig. 

roser

Vad är det bästa med torsdagar?
Det er praktisk talt helg og jeg pleier å vaske huset. Egentlig kunne jeg vasket det hver dag når jeg har fem hunder, men jeg er ikke så huslig av meg, så det blir en gang i uka. Etter at jeg har reint hus så er det bare å kose seg og planlegge hva man skal bruke helga til. Man finner alltids på noe, for bare sitte inne i sofaen en hel helg, det skjer ikke. Da blir jo hele helga bare borte uten at en har fått noe ut av den. 

roser

Hur ser dagens fredag ut?

Etter jobb i dag skal jeg innom butikken og pante flasker. Jeg lempet nemlig bilen full i går kveld for å tømme kjelleren. Det blir så fort fult av flasker om man setter de ned i kjelleren, da ser man dem ikke før man skal ned dit. Egentlig burde jeg være mye flinkere til å pante etterhvert, men det er vel en ting man helst skyver på. Når jeg kommer hjem skal jeg montere mitt drivhus, i allefall sokkelen så den blir festet til bakken slik at der ikke blåser bort. Jeg skulle absolutt ha vasket huset, men det tror jeg blir utsatt til i morgen. 

Ha en flott helg!20 kommentarer:

 1. Fäller dina hundar mycket också? Jag har bara en hund och just nu är det ju galet mycket päls överallt på golvet och jag måste städa hela tiden. Men jag kan bara tänka mig att det är mycket med 5 hundar =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er mest grus og slikt de drar inn da det er ganske sølete ute fortsatt. Det hadde blitt mindre hår inne om jeg hadde vært flinkere til å børste dem.

   Slett
 2. Jag håller med dig att det kan bli väldigt mycket pantflaskor om man inte ser upp :)

  SvarSlett
 3. ha hundar låter trevligt och arbetsamt :)

  SvarSlett
 4. Vi trodde att EN ENDA sak skulle bli positivt efter det att vi inte längre har nån hund - och det var det här med städning. Vi trodde att det skulle bli mindre med hår och indraget skräp, men vi hade fel! Det är precis lika skräpigt som tidigare, men tyvärr är det inte hundhår längre utan annat som kommer från oss själva!!
  KRAM/Susie

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja ting man søler på kjøkkenet blir fortsatt liggende på golvet :)

   Slett
 5. kan du ta med dig alla fem hundarna när du går på promenad? hundar är väldigt trevligt. de är så kloka och inkännande

  SvarSlett
 6. Har tre katter just nu och alla fäller ordentligt nu på våren så städa skulle man behöva göra varje dag för att få bort all päls. Som tur är så slipper jag det för städning är något som tillhör makens uppgifter

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ikke bare hundene som trengs en børste i pelsen sin

   Slett
 7. Får stökigt trots att jag varken har hund eller katt. Bor ju på landet, och det kommer in damm från åkrarna när man har fönstren öppna, och det har jag ofta. Men lite damm i hörnen gör inte så mycket! Ha det gott!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg bor også på landet og når våronda setter inn, så blir det verre en stund før åkeren spirer og det blir tørt igjen.

   Slett
 8. Jag har en kasse med pantburkar/flaskor men den har stått länge då jag inte varit i affären sen i oktober, tror jag. När jag e-handlar kan jag inte panta.
  Hundar är mysigt med kräver också mycket pass.
  Trevlig helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ble litt over 800 kroner når jeg hadde pantet dem, så i dag ble helgehandlen gratis.

   Slett
 9. Oh my the roses are most beautiful.

  Have a fabulous day and weekend. Scritches to the pups. ♥

  SvarSlett
 10. Visste inte att du hade hela fem hundar - OMG! Vad gör dom när du är på jobbet?
  Att hänga rosor upp och ned har jag aldrig tänkt på. Okej, för att torka dom till eterneller, men inte annars. En bra idé.
  Å i motsats till dig förbereder jag aldrig inlägg utan bloggar dagligen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Mine hunder står i hundegård ute med oppvarmet hus når jeg er på jobb. Jeg bor på gård og min mor og far bor i nabohuset slik at vi deler gårdsplass. De er pensjonister og er hjemme stort sett hele dagen, så da har hundene både selskap og noe å følge med på.

   Slett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...