søndag 11. april 2021

Uka som gikk #14

katt pus

Akkurat nå 
Lurven koser seg i vårsola og venter på at trekkfuglene skal komme tilbake for å lage seg reir høyt oppe i bjørka. Nå for tiden består menyen stort sett av mus og tørrfor, så litt dessert er ikke å forakte.

gåsunger

Ukens tanke 
En dag tok faren til en rik og velstående familie sønnen med seg på en tur ut på landet med den hensikt å vise ham hvordan fattigfolk levde. De bodde noen dager på en gård hos en familie som måtte ansees for å være svært fattige. På turen hjem spurte faren sønnen, ”Hvordan likte du turen?” ”Det var kjempeflott far” ”Så du nå hvordan fattigfolk lever” spurte faren Å ja” svarte sønnen. ”Så si meg, hva lærte du av denne turen?” spurte faren Sønnen svarte da: Jeg så at vi har en hund og de hadde fire” ”Vi har et badebasseng som rekker bort til midten av hagen vår mens de har en endeløs elv.

” Vi har importerte små lanterner i hagen vår, mens de har en hel stjernehimmel om natten. Gårdsrommet foran huset vårt når frem til inngangsporten mens deres strakte seg helt til horisonten Vi har et lite stykke land å bo på, de hadde marker som strakte seg bortenfor synsranden. Vi har tjenere til å servere oss, mens de serverte andre. Vi må kjøpe maten vår, de høster sin egen. Vi har høye murer rundt eiendommen vår for å beskytte oss, mens de har venner som beskytter dem. Guttens far var helt målløs. Så la sønnen til: ”Takk far fordi du viste meg hvor fattige vi er”. Er ikke perspektiv en vidunderlig ting? Det får deg til å undres på hva som ville hende hvis vi alle takket for alt som vi har istedenfor å bekymre oss for det som vi ikke har. Sett pris på hver enkelt ting som du har, spesielt venner! ”Livet er for kort og venner kan vi aldri få for mange av ”

Kalvøya leonberger

Ukens favoritt dag 
Må vel bli lørdagen da jeg og Bella dro til Kalvøya for å nyte sola med bølgeskvulp fra havet. Mange som stoppet og snakket, Bella er en skikkelig magnet sånn. Alt fra små unger i vogn til barske menn i turbokser, med sekk på ryggen og skinn under armen. Kanskje jeg må finne meg en urban turnyter, så slipper jeg å gå fem mil om dagen i fjellet liksom...

Ukens irritasjon 
Egentlig ingen verdens ting å irritere seg over. Enten har jeg blitt mer tåger, eller så har jeg rett og slett ikke lagt merke til så mye. Ingen av delene ligner meg egentlig.

Ukens arbeid 
Har vært mye å gjøre nå som det er ny måned og månedsavslutning. Det ble til og med noen timer overtid på meg. Det har det ikke vært siden årsoppgjøret.


lam søye

Ukens opptur 
Avslutte påskeferien med en tur i sauefjøset for å se to lam komme til verden.

Ukens anbefaling 
Ta deg en tur til et sted du ikke har vært tidligere, det har jeg gjort denne uka.

Ukens generelle tips 4 kommentarer:

 1. Du har så rätt i att man inte behöver en massa konstlade saker för att ha ett bra liv. Med åldern så hittade vi vår plats och trots en massa motgångar i form av sjukdom för oss båda, så njuter vi otroligt..... :-)
  KRAM/Susie

  SvarSlett
 2. Hur man ser på saker och ting spelar väldigt stor roll, klok pojke :) Om vi uppskattar det vi har i stället för att sakna det vi inte har så skulle vi nog vara så mycket lyckligare.

  Ha det gott!

  SvarSlett
 3. En berättelse som jag hoppas att många tar till sig. Visst finns det en del som lever under svåra omständigheter men alla vi andra borde vara mer nöjda med vad vi har och inte bli bittra för att vi inte har mycket mer.

  SvarSlett
 4. Flott natur og fiiine dyr <3 Like greit å ikke irritere seg..pleier ikke hjelpe noe det..hehe..Å oppleve/se litt nytt er hyggelig..og viktig tror jeg.. Fin ny uke til deg <3

  SvarSlett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...