tirsdag 27. april 2021

Kjersti imponerte stort!

 russeblåstjerne

Jeg nevnte det så vidt i et innlegg på søndag at Kjersti ba meg holde av lørdagen for da hadde hun planer. Jeg troppet opp klokka fem som jeg hadde fått beskjed om, da sto Kjersti allerede å trippet ved bilen. Jeg fikk beskjed om å sette meg inn og der lå det en konvolutt på setet til meg. Nydelig kort som hun syntes var utrolig morsomt... kan si meg enig i det i og med at hun er eldre enn meg. Hun bød på en virkelig gjennomtenkt dag og første stopp var Huk på Bygdøy. Rett ved parkeringen var det tepper med Russeblåstjerner. 

huk

Temperaturen fristet ikke til noe avkledning denne dagen, men det blås ikke særlig der i forhold til når vi dro hjemmefra. Men sola varmet forholdsvis bra til at det led mot kveld.

huk

Akkurat her har jeg ikke vært tidligere, jeg har kun vært på andre siden av Bygdøy hvor museene ligger. Så det var et bra tips om at jeg hadde lov til å ha med meg kamera på tur. Jeg hadde ikke trodd det var så nydelig der. Måkeskrik og bølgeskvulp gjør skikkelig sommerstemning.

spor etter istiden

Spor etter istiden...

huk

Tenk å ha denne stranda for seg selv en sommerdag... det skjer nok ikke.

båter colorline

Ferga gikk fram og tilbake, men Colorline så ut til å ha ankret opp.

skulptur huk

Det var endel skulpturer plassert utover på Huk.

dyna fyr

Siden 1874 har det vært lys i vinduene på Dyna Fyr. Det året ble det installert en fyrlykt og tåkeklokke, med tilhørende fyrvokterbolig på det lille skjæret Dyna – midt i innseilingen til Oslo havn. I 1956 ble fyret automatisert. Fyrvokterboligen ble forvandlet til et helt unikt selskapslokale i 1992. Med sus av gamle dager gjenåpnet Dyna Fyr dørene for spesielle arrangementer og fantastiske matopplevelser.

oslo

Jeg glemte helt å sjekke stolpejakten når vi var der, enda jeg veit at det er mange stolper på Bygdøy. Ja ja, en grunn til å komme tilbake i sommer.

skulptur huk

Gigantisk bue var det også der.

stær

Det finnes vel knapt noe stasligere fugl enn stæren?


Siden alt er nedstengt av spisesteder nå, så ble neste stopp Røsholmstranda med grillet biffmiddag i solnedgang. Kjersti er virkelig flink til å imponere! Det var rett og slett bare å nyt for meg. Det var ikke en ting hun ikke hadde tenkt på på lørdag.

grilling

Med to utålmodige sjeler, litt vindvær og ekte kamplyst så ble det etter hvert skikkelig fyr på grillen.

solnedgang

Det var oss og Russen på Bygdøy og jammen ble det oss og Russen på Røsholmstranda også. De spilte musikk og hadde danseoppvisning i solnedgangen. Det ble riktig stemningsfylt i kveldinga.

biffmiddag

Det ble et nydelig måltid tilbredt i beste Pampas stil. Det smakte utrolig godt, beste grillmaten jeg noen gang har spist. Stekt igjennom og ikke svidd utenpå. 

stemningsrapport

Men Kjersti ga seg ikke med grillet biffmiddag, neida. Hun disket jammen opp med dessert også!

kake

Tusen takk for en uforglemmelig ettermiddag og kveld Kjersti. Det skal noe til å toppe dette her.

4 kommentarer:

  1. Så utrolig koselig, da! Og så kan jeg antagelig gratulere deg med vel overstått 😅

    SvarSlett
  2. Fantastisk dag med en lika fantastisk middag :D Det var verkligen ett fint utflyktsmål.

    SvarSlett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!