lørdag 17. april 2021

TrädgårdsFägring Vecka 16

ender

 Snøen blir liksom aldri borte i år, nå er det bare noen flekker igjen. Men det hjelper lite når det er iskaldt om natta fremdeles. Da er det ingenting som har startet å spire og gro. Jeg har nok ikke helt grønne fingre har jeg skjønt på dette som jeg sådde inne tidlig i vår, så jeg må nok spe på med noen flere frø fra butikken neste uke. 

veranda

Med det nydelige været som er i helga, så ble hagemøblene funnet fram fra vinterstablingen og satt ut i sola. Der er det ikke tak, så jeg må huske på å ta inn putene hver kveld så de ikke blir våte.

blomsterbed

Nå som snøen er forholdsvis borte, er det bare å gyve løs på bedene som trengs for å kunne bli blomstrede bed til sommeren.

iris bringebær

Hverken irisen eller bringebæra har begynt å komme med skudd, det er ikke så mange dagene siden de var dekket av snø.

hage

Nå i helga har jeg tatt en runde for å se om jeg kan se antydning til at noe har klart seg gjennom vinteren. Jeg må få kappet ned plommetreet som ikke overlevde vinteren i fjor. Jeg lot det stå gjennom sommeren for å være helt sikker på at det hadde dødd helt. Så kom snøen og det ble stående, så i dag kappet jeg det ned. Jeg har tenkt å kjøpe meg et nytt tre når plantesalget kommer igang og jeg kan sette det ned i jorda.

hageplante

Jeg har kjøpt meg to trær som jeg har ønsket meg lenge, sånne hagetrær som kommer med gåsunger og vokser "oppned". Jeg er litt usikker på om de egentlig skal klippes, eller om de skal vokse fritt. Jeg har sett begge deler i praksis. Jeg får se hvor mye de vokser iløpet av et år, om de trengs å justeres litt.

steinbord

Steinbordet har smeltet fram og snart kan jeg finne fram krakken som sto der i sommer.

skudd

Noe har overlevd vinteren og kommer med skudd. Snart er treet dekket av hvite blomster.


Her kommer det peoner, pinseliljer og keiserlys. På tide å fjerne fjorårets utgave av dem.

hageportal

Gleder meg til det blir varmt så jeg kan plante en klatrende plante til hageportalen min.

plen

Noe annet som hører våren til er å ta en runde på plenen for å fjerne hundemøkka etter en lang vinter.

flue

Fluene som koser seg i sola er også et sikkert vårtegn.

verandakos

Så var det bare å innta lunsjen i solveggen med ei god bok. I morgen skal jeg finne fram eskene som drivhuset mitt kom i for å pakke det ut. Må jo se hvordan det egentlig er og hva som trengs inne i det, så det er klart til å plantes i når den tid kommer.


Det er TrädgårdsFägring som holder oversikt over hageplaner, se mange andre sine planer for deres hager 2021 hos TrädgårdsFägring.

7 kommentarer:

 1. Så godt å se at det våres hos deg også! Det ligger fortsatt litt snø bak huset i skyggen her også, og det var frost i natt igjen... Det blir spennende å se ditt nye drivhus. En bør ikke så for tidlig inne hvis en ikke har vekstlys til de. Da blir de lange og ranglete. Det blir noe helt annet når de får sollys i drivhuset :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror også noe av problemet er at de har fått litt i overkant mye vann til tider.

   Slett
 2. Nå er det like før det pipler opp vårblomster hos deg også :) Jeg har holdt på hele helga med å beskjære og klippe ned stauder. Innesåing gir alltid litt varierende resultat, men jeg gir ikke opp for det!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er jammen på tide 😊 at det blir vår hos meg også.

   Slett
 3. Jag kommer ihåg hur jag längtade och väntade på att det skulle bli så varmt att jag kunde börja fixa och plantera i trädgården. Men tålamod är bra att ha om man vill att det nyplanterade ska överleva ;) Det kommer säkert att bli jättefint i din trädgård men kanske är det bra att vänta lite till. Snart exploderar det av färger och perenna växter som vill upp :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Savner du det ikke altså? Mitt blir stort sett 50% vellykket 😂

   Slett
 4. Härligt att det blir vår hos dig också. Det är alltid lika spännande att se vad som klarat vintern och inte. Men en död växt är å andra sidan en möjlighet att sätta något annat.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...